In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kaupungin verkkosivut uudistuvat Kaupungin verkkosivut uudistuvat

Oulun kaupungin verkkosivut osoitteessa www.ouka.fi uudistuvat. Uudistustyö on ollut käynnissä jo jonkin aikaa. Sivuston testiversio julkaistiin tiistaina 20. maaliskuuta osoitteeseen http://beta.ouka.fi.

Uusi sivusto kokoaa yhteen kaupungin keskeiset palvelut. Osa nykyisistä sivuista jää edelleen vanhaan järjestelmään ja siirtymistä uuteen järjestelmään jatketaan vaiheittain vuoden 2012 aikana.

Uudistustyöstä vastaava Oulun kaupungin viestintä toivoo saavansa uusista sivuista monipuolisesti palautetta ja kehitysehdotuksia sivujen palautelomakkeen kautta.

Tieto löytyy

Kaupungin sivujen keskeisenä tehtävänä on kertoa selkeästi kaupungin palveluista Oulun kaupungin asukkaille. Sivusto kokoaa yhteen kaikki keskeiset palvelut ja tiedot.

Uudella sivustolla yhtenäistetään kaupungin verkkosivujen ulkoasua ja käyttölogiikkaa. Ulkoasu noudattelee kaupungin uutta graafista ilmettä.

Yhtenä merkittävänä tavoitteena uusilla sivuilla on helpottaa tietojen löytämistä. Tiedot on luokiteltu selkeisiin aihealueisiin. Tavoitteena on, että kuntalaisen ei tarvitse tuntea organisaatiota löytääkseen tarvitsemansa tiedon.

Asiakaslähtöisten aihealueiden lisäksi tiedon löytämistä helpotetaan eri kohderyhmille tehdyillä koostesivuilla. Sivustolla on keskeisessä roolissa myös aakkoshakemisto sekä jokaisella sivulla samalta paikalta löytyvä kattava hakukone.

Sivuston aihealueet pohjautuvat julkishallinnon suosituksen JHS145 –palveluluokitukseen, jota on yhteistyössä muiden suurten kaupunkien kanssa sovitettu kuntasivustoille. Hallintokuntien erillissivut on sulautettu palveluluokituksen mukaisiin kokonaisuuksiin.

Uusi järjestelmä

Uusien verkkosivujen ylläpitoon on hankittu uusi selainpohjainen Liferay-portaalitekniikka, joka on jo käytössä esimerkiksi kaupungin verkkoasioinnissa omaoulu.fi -palvelussa ja muutamissa muissa kaupungin sivustoissa.

Tavoitteena on, että pääosa Oulun kaupungin julkisista verkkosivuista siirtyy Liferay portaalialustalle, jolloin yhdellä järjestelmällä hallitaan keskitetysti organisaation sivuja ja tuotetaan ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset.

Julkaisija: Konsernipalvelut, viestintä, Martti Holma