In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

OuluCard

OuluCard-järjestelmä on sähköinen korttijärjestelmä, jossa asiakas voi yhdellä kortilla käyttää erilaisia palveluita. Korttina voi olla OuluCard tai Waltti-matkakortti. 

Palveluvalikoimaan kuuluu mm.:

  • Liikuntaliput Oulun kaupungin liikuntalaitoksissa
  • Kaupunkiliikenteen bussiliput

Kortin voi hankkia Oulun kaupungin palvelupisteistä (yhteispalvelupisteet ja liikuntalaitokset) tai Stockmannin lippupisteestä. Hinta on 3,00 €. Kaupungin palveluita pääsee käyttämään rekisteröimällä kortin palvelupisteessä. Joukkoliikenteessä ensimmäinen lataus täytyy tehdä Stockmannin lippupisteessä tai kaupungin yhteispalvelupisteissä. Linja-autoissa voi tehdä saman matkalipun lisälatauksia.

 

OuluCard

OuluCard toimii liikuntapaikoissa. Sitä käytetään myös joukkoliikenteessä toistaiseksi. Joukkoliikennekäyttö loppuu vuoden 2015 aikana. OuluCardin voi hankkia joukkoliikennetuotteita myyvistä palvelupisteistä.

 

OuluCard kuva

 

Waltti

Waltti-kortti on uusi, kansallinen matkakortti. Waltti toimii myös Oulun kaupungin liikuntalaitoksissa, joissa sille ladataan esimerkiksi kausikortit tai sarjaliput. Waltteja myydään jo Oulun kaupungin liikuntalaitoksissa. Liikuntapalveluissa jo rekisteröity Waltti-kortti on merkitty "OuluCard Liikuntapalvelut" -tarralla.

Oulun kaupunkialueen joukkoliikenteessä Waltti otetaan käyttöön asteittain vuoden 2015 aikana. Tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan heti kun päätökset on tehty. Vanhoja ja uusia tuotteita käytetään joukkoliikenteessä noin 2 kk yhtä aikaa. Joukkoliikennettä varten hankittu kortti on rekisteröitävä liikuntalaitoksessa ennen kuin sille voi ladata liikuntalippuja.

 

Waltti layout

 

Täytyykö korttia vaihtaa?

Joukkoliikenteessä OuluCardia käyttävän täytyy vaihtaa korttinsa Walttiin edellä mainitun rinnakkaiskäytön aikana. Vaihtoprosessista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Pelkästään liikuntapalveluita käyttävän ei tarvitse vaihtaa korttiaan, vaan OuluCardin käyttöä voi edelleen jatkaa.

Liikuntaliput saa ladattua jatkossa kummalle tahansa kortille. Jos on joukkoliikennettä varten hankkinut Waltin, voi halutessaan siirtää liikuntalippunsa OuluCardilta Waltille ja luopua kokonaan OuluCardin käytöstä. Siirto tehdään liikuntalaitoksessa tai Oulu10:ssa. OuluCard ja Waltti on oltava mukana.

Lisätietoja Waltista löytyy verkosta, esimerkiksi:

http://www.oulunjoukkoliikenne.fi/

http://waltti.fi/

OuluCardiin liittyvä neuvonta ja erityiskorttien hankinta (mm. kuvalliset kortit):

Oulu10
Torikatu 10
puh. (08) 558 558 00

OuluCard-järjestelmän pääkäyttäjä

suunnittelija
Jussi Keskinarkaus
p. 044 7031717
etunimi.sukunimi@ouka.fi

Lyhytosoitteet tälle sivulle
www.ouka.fi/oulucard

www.ouka.fi/waltti