In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Vanha Hiukkavaara Vanha Hiukkavaara

Vanha Hiukkavaara on tärkeä osa Hiukkavaaran kaupunginosan identiteettiä, ja liittyy kiinteästi tulevaan Hiukkavaaran keskukseen ja sen palveluihin. Alueen suunnittelussa pyritään huomioimaan alueelle jo syntynyttä toimintaa: entisellä kasarmialueella ja kantahenkilökunnan asuinalueella on mm. asuntoja, luovien alojen yrityksiä, Puolustusvoimat, Poliisi, taiteilijayhteisö ja harrastustoimintaa. Tavoitteena on luoda Vanhasta Hiukkavaarasta vahvan identiteetin omaava, persoonallinen ja omaleimainen sekä moderni ja kestävän kehityksen mukainen uusi asunto-, palvelu- ja työpaikka-alue.

Suunnittelu käynnistynyt

Vanha Hiukkavaara on viides kaavoitettavista Hiukkavaaran osa-alueista. 2008 laaditun Hiukkavaaran kaavarungon lähtökohtia tarkistetaan parhaillaan. Kaavarungossa on esitetty periaatteellisella tasolla alueen toiminnot, mitoitus, luonne, liikenteen, katujen, ympäristön, liikunnan sekä energia- ja vesihuollon perusratkaisut. Vanhan Hiukkavaaran alueelle on kaavarungossa osoitettu noin 2 000 asukasta ja 1 000 asuntoa. Kaavarungon tarkistaminen valmistuu tavoiteaikataulun mukaan loppuvuodesta 2017. Alueen asemakaavat tullaan laatimaan vaiheittain kaavarungon tarkistamisen valmistumisen jälkeen. Lisätietoa suunnittelun kulusta on osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa.

Vaikuta Vanhan Hiukkavaaran suunnitteluun ja koe uusi 3D-suunnittelupeli

Osallistu ja ideoi kanssamme Vanhan Hiukkavaaran suunnittelua avoimessa työpajassa 27.10.2016 klo 16.30-19.00. Alueen suunnittelua varten on laadittu uusi 3D-suunnittelupeli, jota testataan uudenlaisena työmenetelmänä ryhmätöissä. Suunnittelupeli luo alueesta 3D-mallin saman tien suunnittelun aikana. Paikkana Ympäristötalo, Solistinkatu 2, kahvio. Ilmoittautuminen 23.10.2016 mennessä osoitteella leena.k.kallioniemi@ouka.fi. Lue lisää

Ilmoittaudu 3D-suunnittelupelin testaajaksi

Haluaisitko rakentaa asuinalueen, päättää talojen korkeudesta ja puistojen sijainnista yhdellä hiiren klikkauksella? Haemme tavallisia kaupunkilaisia testaamaan kaupunkisuunnittelupeliä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan uuden 3D-sovelluksen testaajaksi! 

Osallisten palaute

Kaavoitus kysyi kesän 2016 aikana osallisten toiveita Vanhan Hiukkavaaran suunnitteluun ja kehittämiseen palautejärjestelmän kautta.
Palautteet kartalla (pdf)

Asiakirjat

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, asemakaavoitus

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2,
 • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki 90140 Oulu
 • Puhelin Kaavoitusarkkitehti
  Leena Kallioniemi work
  044 703 2425

  Kaavoitusarkkitehti
  Eini Vasu cell
  044 703 2402
Tiedot esitetään hCard-muodossa.