In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Virtuaalimalli Virtuaalimalli

Hiukkavaaran suunnittelussa parannetaan osallistumista käyttämällä virtuaalisia 3D-malleja suunnitellusta kaupunkiympäristöstä. Ne havainnollistavat hyvin syntyvää ympäristöä. Malleja esitellään CAVE-virtuaalilaboratorioissa 3D-lasien läpi. Lisätietoja: Oulun ammattikorkeakoulun CAVE-sivusto (linkki).

Hiukkavaaran virtuaalimallia esiteltiin ensimmäisen kerran 7.5.2013. Linkki esittelytilaisuuden tuloksiin (pdf)

Yhdyskuntalautakunta tutustui Hiukkavaaran keskuksen virtuaalimalliin 29.4.2014. Kaavaluonnoksen esittelyyn liittyvät kaikille avoimet esittelytilaisuudet CAVE-virtuaalilaboratoriossa järjestettin 10.–11.6.2014. Esittelyjä jatketaan 2015.

Täällä voit tutustua Hiukkavaaran keskuksen vision vuorovaikutteiseen 3d-sovellukseen ja jättää palautetta:

http://hiukkavaara3d.ouka.fi/

Sovellus toimii suoraan nettiselaimessta, ja sen käyttö edellyttää Unity Web Player -ilmaissovelluksen asentamisen. Ohjeet mallissa liikkumiseen ja palautteen jättämiseen löytyvät sekä aloitusruudusta että alareunan infopainikkeesta. 3d-mallin ovat toteuttaneet osuuskunta Spawn Point ja BelleGames Oy, sovelluksen BelleGames Oy.

Täällä voit tutustua Hiukkavaaran kaavaluonnoksen realXtend-malliin avatar-hahmon kautta:

Asenna ilmainen Meshmoon Rocket -ohjelma osoitteesta www.meshmoon.com tai suoraan tästä linkistä. Avattuasi ohjelman voit rekisteröityä tai kirjautua Facebook-tunnuksilla. Laita hakusanaksi "Ouka Hiukkavaara" tai kevyempi versio  "Ouka Hiukkavaara kevyt". Malli avautuu näköalatasanteelle, josta löydät ohjeet hahmon liikkuttamiseen. 

Virtuaalimalli ja siihen liittyvät kortteli- ym. suunnitelmat on laadittu yhteistyössä. Mukana ovat olleet Hiukkavaaran keskuksen osalta Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut / asemakaavoitus, Hartela-Forum Oy, Skanska Talonrakennus Oy, Sonell Oy, Arkkitehdit m3 Oy, Arkkitehtitoimisto HML Oy, Arkkitehtitoimisto Juhani Romppainen Oy, Arkkitehtitoimisto Laatio Oy sekä Cubicasa Oy. Soittajankankaan ja Vaskikankaan maankäytön suunnitelmat on laatinut Arkkitehdit m3 Oy.

Animaatio virtuaalimallista (linkki YouTube-videoon)

Virtuaalimallinnus suunnittelun ja vuorovaikutuksen työkaluna, pilottikohteena Hiukkavaara -selvityksessä kuvataan, miten 3D-malleja voidaan käyttää ja kehittää suunnittelussa, kaavoituksessa ja rakentamisessa. Linkki selvitykseen (pdf)

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu,
  • Puhelin Kaavoitusarkkitehti Jere Klami work 044 703 2412
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.