In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Kotihoito kotona selviytymisen tukena Kotihoito kotona selviytymisen tukena

Kotihoidon palveluja voi saada, jos kotona selviytyminen on vaikeutunut ja asiakas tarvitsee säännöllistä henkilökohtaista apua  päivittäisiin toimintoihin sairauden, vammaisuuden tai muun syyn takia. Kotihoidon palveluita myönnetään yksilöllisen palvelutarpeen arvioinnin perusteella.

Kotihoito tarkoittaa kotipalvelua ja kotisairaanhoitoa sekä muita kotona selviytymisen tueksi tarjottavia tukipalveluja, esimerkiksi ateria-, turva- ja kuljetuspalvelua sekä kuntouttavaa päivätoimintaa.
 
Kotihoidon palveluja voi saada ympäri vuorokauden seitsemänä päivänä viikossa. Säännöllisestä kotihoidosta, jossa asiakkaan luona käydään vähintään kerran viikossa, tehdään hoito- ja palvelusuunnitelma yhdessä asiakkaan ja häntä mahdollisesti hoitavan tai huoltavan omaisen kanssa.
 
Kotihoidon maksut määräytyvät palveluiden määrän, asiakkaiden tulojen ja perhekoon mukaan. Kotihoidon palveluja voidaan järjestää myös palvelusetelillä. Yksityisiä palveluntuottajia voi hakea PSOP-palvelusta.
 
Uudet asiakkaat voivat arvioida omaa kotihoidon tarvettaan kartoituksen avulla. Kotihoidon palveluista voi tiedustella palveluohjausyksiköstä. Joen eteläpuolella asuville p. 08 558 54143 ja pohjoispuolella asuville p. 08 558 54144, puhelinaika klo 12-13.

Nykyiset asiakkaat asioivat oman alueensa kotihoidon kanssa. Kotihoidon yhteystiedot ovat tämän sivun alasivuina.

Ikääntyneiden hyvinvoinnin tarjotin -sivusto tarjoaa tietoa

Ikääntyneiden palveluita, ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoja löytyy kootusti hyvinvoinnin tarjottimelta. Tutustu ikääntyneiden omaan verkkosivustoon, jossa kerrotaan hyvinvoinnista, terveydestä, toimintapaikoista ja arjen avuista.

Aino neuvoo puhelimitse ja kasvotusten

Aino-neuvonnasta voi kysyä mitä vain ikäihmisten palveluista.

Ainon luo voi tulla aikaa varaamatta, vaikkapa palvelulinja Onnilla.

ikäihminen ja nuori puistossa

Löydä oikea kotihoidon toimisto:

  • Mene Karttatien kotihoidon hakuun tästä linkistä
  • Kirjoita osoite tai valitse sijainti kartalta
  • Paina hae-painiketta. Palvelu näyttää kotihoidon toimiston yhteystiedot

Etsitkö siivous- tai muuta palvelua kotiin?

Etsi ja vertaa yksityisten palveluntuottajien palveluja ja hintoja parastapalvelua-verkkosivustolla.