In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Perhehoitoa ikäihmisille Perhehoitoa ikäihmisille

Onko sinulla kiinnostusta ja halua pitää huolta vanhuksista ja hyvät yhteistyötaidot?

Oletko jäämässä pois työelämästä ja etsit mielekästä sisältöä elämääsi vai suunnitteletko uutta uraa itsellesi?

Oulun kaupunki etsii ikäihmisten perhehoitajia lyhyt- ja pitkäaikaiseen perhehoitoon sekä omaishoitajien työn tueksi. Etsimme henkilöitä, jotka ovat valmiita ottamaan kotiinsa lyhyt- tai pitkäaikaiseen perhehoitoon vanhuksia, jotka eivät syystä tai toisesta selviydy yksin kotona tai perhehoitaja toimii sijaishoitajana vanhuksen kodissa esimerkiksi omaishoidon vapaiden lomittajana. 

Perhehoitaja ja kaupunki tekevät perhehoidosta toimeksiantosopimuksen, jossa sovitaan mm. hoitopalkkiosta, kulukorvauksesta ja muusta perhehoidon tuesta. Oulun kaupunki maksaa perhehoitajalle palkkion ja kulukorvauksen tehdystä työstä. Perhehoitaja tekee tiivistä yhteistyötä mm. omaisten, palveluohjausyksikön vastuutyöntekijän ja kotihoidon kanssa.

Perhehoitajana voi toimia henkilö tai pariskunta, joka ominaisuuksiensa, kokemuksensa tai koulutuksensa puolesta soveltuu hoitotehtävään. Hoiva-alan koulutusta ei vaadita, jos perhehoitajalla on enintään neljä ihmistä hoidettavanaan. Mikäli perhekodissa asuu kaksi perhehoitajaa, hoidettavia voi olla enintään kuusi. Perhehoitajaksi haluavat haastatellaan ja he osallistuvat kaupungin järjestämään valmennukseen. Ennakkovalmennus sisältää 7 ryhmätapaamista, kotitehtäviä ja kotikäynneillä tehtävää yhteistä valmiuksien arviointia.

Ennakkovalmennukseen haetaan lomakkeella, jonka löydät sivun oikeasta reunasta.

Hakemus voidaan myös lähettää kotiosoitteeseen, tilaukset p. 044 703 6200. Hakemus palautetaan sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@ouka.fi tai osoitteeseen Oulun kaupungin kirjaamo, PL 27, 90015 Oulun kaupunki. Käyntiosoite on Oulu 10, Torikatu 10.


Hakuaika seuraavaan ennakkovalmennukseen päättyy 28.8.2016. Ennakkovalmennus alkaa viikolla 37, ja koulutus on päiväkoulutusta keskiviikkoisin klo 13-16.00. Perhehoidon ennakkovalmennuksen järjestämisestä vastaa Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut.

Mitä perhehoito on?

Perhehoito on ikäihmisen hoitoa, huolenpitoa ja asumisen järjestämistä hänen kotinsa ulkopuolella yksityiskodissa. Perhehoito antaa perhehoidossa olevalle henkilölle mahdollisuuden hyvään elämään perheessä ja läheisiin ihmissuhteisiin.
 
Perhehoito voi olla joko jatkuvaa tai lyhytaikaista perustuen asiakkaan tarpeisiin sekä asiakkaan hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Lyhytaikaisen perhehoidon tavoitteena on tukea ikäihmisen kotona asumista. Lyhytaikainen perhehoito voi olla ennakkoon tiedettyä tai äkilliseen tarpeeseen perustuvaa. Perhehoitoa tarjotaan myös omaishoidon vapaisiin. Perhehoitoa voidaan toteuttaa myös osavuorokautisena perhehoitona, joko päivä- tai yöhoitona.

Tarvitseeko läheisesi perhehoitoa?

Ota yhteyttä palveluohjausyksikköön.

Kiinnostuitko itse toimimaan perhehoitajana?

Perhehoitajan työstä ja ennakkovalmennuksesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä asiantuntija Siskomaija Pirilään p. 044 703 6200 tai etunimi.sukunimi@ouka.fi.

Perhehoidon yhteyshenkilö

  • Puhelin Siskomaija Pirilä, asiantuntija work 044 703 6200 Maarit Niva, asiantuntija work 040 6416714
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tämän sivun lyhytosoite on www.ouka.fi/ikaihmistenperhehoito