In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kierikki toivottaa vieraat tervetulleeksi - ryntää muinaismarkkinoilla rautakaudelle, tule kaivamaan yleisökaivauksille tai uppoudu 13.8. jääkäreihin ja Kierikin kiehuntaan! 

                       

           

 

 

Kierikki avautui yleisölle 16.5.2016 perinteiseen tapaan koululaisvierailujen merkeissä. olemme auki lokakuun loppuun. Hotellin ja ravintolan toiminta jatkuu uuden yrittäjän toimesta tarjoten monipuolisia matkailu- ja ravintolapalveluja vuoden ympäri. Ks. yhteystiedot alta.   

Kesän 2016 tapahtumat: 

30.-31.7. Kierikin muinaismarkkinat – Kierikki ryntää rautakaudelle!

 
Muinaismarkkinat ovat kivikauden kylässä la 30.7. klo 10–17 ja su 31.7. klo 12–18. Monipuolista koko perheen tekemistä muinaismusiikista saviruukkujen muovailuun. Nyt uutuutena raudanvalmistusta historiallisin menetelmin, miekkailua ja muuta rautakautista toimintaa. Lippujen hinnat 12 € aikuinen, 9 € alennuslippulaiset  ja lapset 6-17 v., 0-5 -vuotiaat ilmaiseksi. Markkinoiden aikaan ravintolassa on lounastarjoilu.  
Katso tarkempi ohjelma ajankohtaista -tiedotteista. 
 

27.6.-7.8. Huovan kauneutta. Asta Siuruan huopatöiden näyttely päärakennuksen ravintolan ja auditorion seinillä. 

 
14.5.-28.10. Virtaa, elantoa ja elämää Iijoen alajuoksulla voimalarakentamisen aikaan 1959-71 - näyttely   

Kierikkikeskuksessa avautui 14.5. peräti 300 vieraan läsnäollessa Iijoen vesivoimalaitosten rakentamisen historiasta ja rakentajista kertova kiertonäyttely näyttely joka on keskuksen parvella. Tämä näyttely on esillä keskuksessa 28.10. saakka.

13.6.-28.10. Kierikkikeskus ennen ja nyt -näyttely Kierikkikeskuksen auditoriossa 

Näyttely Kierikkikeskuksen vauhdikaasta historiasta siirrettiin 13.6. Kierikkikeskuksen auditorioon jossa se on esillä lokakuun loppuun. Näyttelystä tehdään kiertonäyttely. Katso lisää ajankohtaista -osiosta. 

1.-30.7. ti–la klo 12–17 Yleisökaivaukset

Kierikin päärakennuksen viereisellä rikkaalla kivikautisella asuinpaikalla jatkuvat yleisökaivaukset jo 11. vuotta! Kaivauspaikalla ammattiarkeologi opastaa oikean kaivaustekniikan. Aikuiset kaivajat saavat mukaansa kaivausohjevihkosen ja lapset kunniakirjan osallistumisestaan. Ohjelma soveltuu yli  7-vuotiaille, ja alle kymmenen vuoden ikäiset lapset pääsevät osallistumaan aikuisen kanssa. Kesto 3-5 tuntia. Kivikauden kylässä voi kokeilla oppaan johdolla esimerkiksi kiviesineiden valmistusta sekä muinaisjousella ampumista. Hinta 15 €/12 €/9 €, sisältää keskuksen pääsymaksun.
 
 
13.8.  Jääkäreitä ja konsertin kiehuntaa
 
Kierikin akatemia 4 - Jääkäriliike 100 vuotta - seminaari auditoriossa klo 9:30-14:00. Seminaarista ja mm. bussikyydistä tarkemmin ajankohtaista-sivullamme.
Illalla klo 19 samassa auditoriossa upea Kierikki kiehuu -konsertti joka on osa Oulunsalo Soi-festivaalia. Katso lisää tästä hieman tavallisesta poikkeavasta klassisen musiikin konsertista täältä
 
 
10.-20.8. Hirvennahkaveneen teko kivikauden kylässä. Kokeellinen arkeologia jatkuu Kierikissä ja elokuussa 10.-21.8. pääset seuraamaan kuinka hirvennahka muuttuu veneeksi. Tiedotamme lisää kesän aikana. 
 
Tiedotamme aktiivisesti myös Facebook-sivuillamme.
 
Kivikauden markkinoiden ohjelmassa on myös vuoropuhelua kivi- ja rautakauden välillä. Mitä eroja löytyy ja miten ne ovat elämään vaikuttaneet. Keskustelua käyvät kivikauden mies Juuso ja rautakauden mies Joni. Kuva Juuso Haarala, kuvankäsittely Tiia Pirkola.  
 
 
Hotelli Kierikinhovi ja ravintola Kierikki 

Hotelli Kierikinhovi päärakennuksen vieressä palvelee asiakkaita ympäri vuoden. Myös päärakennuksessa toimiva ravintola Kierikki on tilauksesta auki ympäri vuoden. Ravintolassa on tarjolla monipuolisia kahviotuoteetia aukioloaikoina ja tilauksesta lounasta ja muita tarjoiluja. Ravintola on erinomainen paikka vaikkapa perhejuhlien pitämiseen.
 
Tilaukset hotelliin ja ravintolaan Aino Kurtti p. 044-737 9464 , s-posti aino.kurtti@gmail.com 
 
Kierikkikeskus koostuu v. 2001 valmistuneesta palkitusta hirsisestä päärakennuksesta ja sen viereisen lammen ympärille rakennetusta hotellikokonaisuudesta. Yleisökaivausalue on päärakennuksen vieressä ja siitä lähtee 400 metrin lankkupolku kivikauden kylään ja sieltä edelleen 300 metrin ansapolulle. Koko Kierikin alue lankkupolkuineen on esteetön ja helposti liikuttavissa. 
 

Tietoa Kierikistä

Kierikissä on tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille. Arkeologinen näyttely esittelee elämää kivikaudella ja auditoriossa esitetään uutta ja suosittua koko perheen Aurinkokivi-filmiä, alueen arkeologiasta kertovaa dokumenttia sekä lastenfilmiä Aikamatka kivikaudelle.

Tiedotamme ajankohtaisista asioista myös suosituilla Facebook-sivuillamme. Kannattaa tutustua myös Luupin Luluun, joka on todellinen sosiaalisen median moniottelija.

Kierikki on osa Oulun kaupungin museo- ja tiedekeskus Luuppia.

Tutustu meihin YouTubessa (englanniksi).

Käyntiosoite:
Pahkalantie 447 
91200 Yli-Ii, Oulu

Puhelin:
050 4107 309

 

Hotellin ja ravintolan puhelin:
044 737 9464

 

Kierikkikeskus on avoinna 16.5.-28.10.2016. Keskikesällä 27.6.-7.8. joka päivä. Katso tarkemmat aukioloajat täältä. 

Pääsymaksut:

  • Aikuiset 8 €
  • Varusmiehet, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 5 €
  • Lapset 6–17 v. 5 € (0–5 v. ilmainen)
  • Perheet (2 aikuista + 2 lasta) 20 €, kolmas lapsi puoleen hintaan


Lue lisää

 

 


Ajo-ohjeet

Kierikkikeskukseen on helpointa tulla omalla autolla. 

Koska julkiset yhteydet ovat heikot ja tarvitset kyytiä, ole ystävällisesti yhteydessä asiakaspalveluumme.