In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kierikki avautui yleisölle 16.5. - tervetuloa! 

                       

                       Kuva Sami Viljanmaa, Museo- ja tiedekeskus Luuppi, Kierikkikeskus 

 

Kierikki avautui yleisölle 16.5. perinteiseen tapaan koululaisvierailujen merkeissä. olemme auki lokakuun loppuun. Hotellin ja ravintolan toiminta jatkuu uuden yrittäjän toimesta tarjoten monipuolisia matkailu- ja ravintolapalveluja vuoden ympäri. Ks. yhteystiedot alta.   

Virtaa, elantoa ja elämää Iijoen alajuoksulla voimalarakentamisen aikaan 1959-71 - näyttely 14.5.-28.10.2016  

Kierikkikeskuksessa avautui 14.5. peräti 300 vieraan läsnäollessa Iijoen vesivoimalaitosten rakentamisen historiasta ja rakentajista kertova kiertonäyttely näyttely joka on keskuksen parvella. Tämä näyttely on esillä keskuksessa 28.10. saakka.

Kierikkikeskus ennen ja nyt -näyttely Oulun kaupunginkirjastolla 23.5.-12.6. 

Näyttely Kierikkikeskuksen vauhdikaasta historiasta pääkirjaston aulassa. Näyttelystä tehdään kiertonäyttley. Katso lisää ajankohtaista -osiosta. 

1.-30.7. ti–la klo 12–17 Yleisökaivaukset

Kierikin päärakennuksen viereisellä rikkaalla kivikautisella asuinpaikalla jatkuvat yleisökaivaukset jo 11. vuotta! Kaivauspaikalla ammattiarkeologi opastaa oikean kaivaustekniikan. Aikuiset kaivajat saavat mukaansa kaivausohjevihkosen ja lapset kunniakirjan osallistumisestaan. Ohjelma soveltuu yli  7-vuotiaille, ja alle kymmenen vuoden ikäiset lapset pääsevät osallistumaan aikuisen kanssa. Kesto 3-5 tuntia. Kivikauden kylässä voi kokeilla oppaan johdolla esimerkiksi kiviesineiden valmistusta sekä muinaisjousella ampumista. Hinta 15 €/12 €/9 €, sisältää keskuksen pääsymaksun.
 
30.-31.7. Kierikin muinaismarkkinat – Kierikki ryntää rautakaudelle!
 
Muinaismarkkinat ovat kivikauden kylässä la 30.7. klo 10–17 ja su 31.7. klo 12–18. Monipuolista koko perheen tekemistä muinaismusiikista saviruukkujen muovailuun. Nyt uutuutena raudanvalmistusta historiallisin menetelmin, miekkailua ja muuta rautakautista toimintaa. 
Tiedotamme aktiivisesti myös Facebook-sivuillamme.

Hotelli Kierikinhovi ja ravintola Kierikki 

Hotelli Kierikinhovi päärakennuksen vieressä palvelee asiakkaita ympäri vuoden. Myös päärakennuksessa toimiva ravintola Kierikki on tilauksesta auki ympäri vuoden. Ravintolassa on tarjolla monipuolisia kahviotuoteetia aukioloaikoina ja tilauksesta lounasta ja muita tarjoiluja. Ravintola on erinomainen paikka vaikkapa perhejuhlien pitämiseen. Tilaukset hotelliin ja ravintolaan Aino Kurtti p. 040-9111 665, s-posti aino.kurtti@gmail.com 

 

Kivikauden kylään rakennettiin vuonna 2015 uusi tuohi- ja turvekattoinen talo (ylinnä) ja parhaillaan on työn alla Pikisaaren ammattiopiston tekemä laavu. Yllä kuva myös kivikauden kylästä 10/2015. Kuvat Leena Lehtinen/Musoe- ja teidekskus Luuppi, Kierikkikeskus 


Tietoa Kierikistä

Kierikissä on tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille. Arkeologinen näyttely esittelee elämää kivikaudella ja auditoriossa esitetään uutta ja suosittua koko perheen Aurinkokivi-filmiä, alueen arkeologiasta kertovaa dokumenttia sekä lastenfilmiä Aikamatka kivikaudelle.

Tiedotamme ajankohtaisista asioista myös suosituilla Facebook-sivuillamme. Kannattaa tutustua myös Luupin Luluun, joka on todellinen sosiaalisen median moniottelija.

Kierikki on osa Oulun kaupungin museo- ja tiedekeskus Luuppia.

Tutustu meihin YouTubessa (englanniksi).

Käyntiosoite:
Pahkalantie 447 
91200 Yli-Ii, Oulu

Puhelin:
050 4107 309
 

Kierikkikeskus on avoinna 16.5.2016 saakka vain tilauksesta. Katso aukioloajat täältä. 

Pääsymaksut:

  • Aikuiset 8 €
  • Varusmiehet, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 5 €
  • Lapset 6–17 v. 5 € (0–5 v. ilmainen)
  • Perheet (2 aikuista + 2 lasta) 20 €, kolmas lapsi puoleen hintaan


Lue lisää