In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

15-vuotisjuhliaan 10.9.2016 juhlinut Kierikkikeskus toivottaa vieraat tervetulleeksi. Nyt on Kierkissä vuoden vilkkain sesonki kun päivittäin vähintään sata iloista koululaista vierailee Kierikissä Esihistoria tutuksi -paketin ohjelmaa seuraten. 

Keskus on auki 28.10. saakka ma-pe ja talven ajan tilauksesta. Ravintola ja hotelli ovat tilauksesta avoinna vuoden ympäri. Tervetuloa! 

Jari Vähkyrä opastaa syksyllä 2015. Kuva Antti Palmroos/Kierikkikeskus. 

Kierikissä tapahtui todella paljon elokuussa kun muiden tapahtumien ja koululaisryhmien lisäksi kivikauden kylässä Werner Pfeifer ja Jake Newport tekivät hirvennahkavenettä. Se saatiinkin valmiiksi vajaan kahden viikon ahkeroinnilla.

Heitä tuli avustamaan 12 hengen ryhmä amerikkalaisen kivikauden naisen Lynx Vildenin johdolla. Ryhmään kuului jäseniä kuudesta eri maasta. Katso kuvasarja facebook-sivuiltamme. Alla olevassa kuvassa osa ryhmästä veneen, Jake Newportin (ylärivin vas.) ja Werner Pfeiferin (alarivin oik.) kanssa. Lynx Vilden alarivissä toinen oikealta. 

Kierikin muinaismarkkinat 30.-31.7. olivat suositut ja kävijämäärä sunnuntain rajusta ukkosmyrskystä huolimatta korkeat. Kuvia molemmista päivistä löytyy myös facebook-sivuiltamme.  Lauantaina 13.8. päivällä auditorion täytti mielenkiintoinen Kierikin akatemia 4 - Jääkäriliike 100 vuotta jolloin kolmen tohtorin Matti Lackmanin, Kari Selénin ja Pekka Visurin esitelmät kirvoittivat myös hyvää keskutelua. 

Ilta huipentui Oulunsalo Soi-festivaalin Kierikki kiehuu-konsertiin missä huippuesiintyjiä täydensi yllätysvieras, taiteilija-kirjalija Hannu Väisänen joka myös laulullaan herkisti salintäyden yleisön. Lisätietoja Kalevan konsertista kertovassa jutussa

Kesän 2016 tapahtumat: 

30.-31.7. Kierikin muinaismarkkinat – Kierikki ryntää rautakaudelle!

 
Muinaismarkkinat ovat kivikauden kylässä la 30.7. klo 10–17 ja su 31.7. klo 12–18. Monipuolista koko perheen tekemistä muinaismusiikista saviruukkujen muovailuun. Nyt uutuutena raudanvalmistusta historiallisin menetelmin, miekkailua ja muuta rautakautista toimintaa. Lippujen hinnat 12 € aikuinen, 9 € alennuslippulaiset  ja lapset 6-17 v., 0-5 -vuotiaat ilmaiseksi. Markkinoiden aikaan ravintolassa on lounastarjoilu.  
Katso tarkempi ohjelma ajankohtaista -tiedotteista. 
 

27.6.-7.8. Huovan kauneutta. Asta Siuruan huopatöiden näyttely päärakennuksen ravintolan ja auditorion seinillä. 

 
14.5.-28.10. Virtaa, elantoa ja elämää Iijoen alajuoksulla voimalarakentamisen aikaan 1959-71 - näyttely   

Kierikkikeskuksessa avautui 14.5. peräti 300 vieraan läsnäollessa Iijoen vesivoimalaitosten rakentamisen historiasta ja rakentajista kertova kiertonäyttely näyttely joka on keskuksen parvella. Tämä näyttely on esillä keskuksessa 28.10. saakka.

13.6.-28.10. Kierikkikeskus ennen ja nyt -näyttely Kierikkikeskuksen auditoriossa 

Näyttely Kierikkikeskuksen vauhdikaasta historiasta siirrettiin 13.6. Kierikkikeskuksen auditorioon jossa se on esillä lokakuun loppuun. Näyttelystä tehdään kiertonäyttely. Katso lisää ajankohtaista -osiosta. 

1.-30.7. ti–la klo 12–17 Yleisökaivaukset

Kierikin päärakennuksen viereisellä rikkaalla kivikautisella asuinpaikalla jatkuvat yleisökaivaukset jo 11. vuotta! Kaivauspaikalla ammattiarkeologi opastaa oikean kaivaustekniikan. Aikuiset kaivajat saavat mukaansa kaivausohjevihkosen ja lapset kunniakirjan osallistumisestaan. Ohjelma soveltuu yli  7-vuotiaille, ja alle kymmenen vuoden ikäiset lapset pääsevät osallistumaan aikuisen kanssa. Kesto 3-5 tuntia. Kivikauden kylässä voi kokeilla oppaan johdolla esimerkiksi kiviesineiden valmistusta sekä muinaisjousella ampumista. Hinta 15 €/12 €/9 €, sisältää keskuksen pääsymaksun.
 
13.8.  Jääkäreitä ja konsertin kiehuntaa
 
Kierikin akatemia 4 - Jääkäriliike 100 vuotta - seminaari auditoriossa klo 9:30-14:00. Seminaarista ja mm. bussikyydistä tarkemmin ajankohtaista-sivullamme.
Illalla klo 19 samassa auditoriossa upea Kierikki kiehuu -konsertti joka on osa Oulunsalo Soi-festivaalia. Katso lisää tästä hieman tavallisesta poikkeavasta klassisen musiikin konsertista täältä
 
 
10.-20.8. Hirvennahkaveneen teko kivikauden kylässä. Kokeellinen arkeologia jatkuu Kierikissä ja elokuussa 10.-21.8. pääset seuraamaan kuinka hirvennahka muuttuu veneeksi. Tiedotamme lisää kesän aikana. 
 
Tiedotamme aktiivisesti myös Facebook-sivuillamme.
 
Kuva Juuso Haarala, kuvankäsittely Tiia Pirkola.  
 
 
Hotelli Kierikinhovi ja ravintola Kierikki 

Hotelli Kierikinhovi päärakennuksen vieressä palvelee asiakkaita ympäri vuoden. Myös päärakennuksessa toimiva ravintola Kierikki on tilauksesta auki ympäri vuoden. Ravintolassa on tarjolla monipuolisia kahviotuoteetia aukioloaikoina ja tilauksesta lounasta ja muita tarjoiluja. Ravintola on erinomainen paikka vaikkapa perhejuhlien pitämiseen.
 
Tilaukset hotelliin ja ravintolaan Aino Kurtti p. 044-737 9464 , s-posti aino.kurtti@gmail.com 
 
Kierikkikeskus koostuu v. 2001 valmistuneesta palkitusta hirsisestä päärakennuksesta ja sen viereisen lammen ympärille rakennetusta hotellikokonaisuudesta. Yleisökaivausalue on päärakennuksen vieressä ja siitä lähtee 400 metrin lankkupolku kivikauden kylään ja sieltä edelleen 300 metrin ansapolulle. Koko Kierikin alue lankkupolkuineen on esteetön ja helposti liikuttavissa. 
 

Tietoa Kierikistä

Kierikissä on tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille. Arkeologinen näyttely esittelee elämää kivikaudella ja auditoriossa esitetään uutta ja suosittua koko perheen Aurinkokivi-filmiä, alueen arkeologiasta kertovaa dokumenttia sekä lastenfilmiä Aikamatka kivikaudelle.

Tiedotamme ajankohtaisista asioista myös suosituilla Facebook-sivuillamme. Kannattaa tutustua myös Luupin Luluun, joka on todellinen sosiaalisen median moniottelija.

Kierikki on osa Oulun kaupungin museo- ja tiedekeskus Luuppia.

Tutustu meihin YouTubessa (englanniksi).

Käyntiosoite:
Pahkalantie 447 
91200 Yli-Ii, Oulu

Puhelin:
050 4107 309

Hotellin ja ravintolan puhelin:
044 737 9464

Kierikkikeskus on avoinna 16.5.-28.10.2016. Keskikesällä 27.6.-7.8. joka päivä. Katso tarkemmat aukioloajat täältä. 

Pääsymaksut:

  • Aikuiset 8 €
  • Varusmiehet, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 5 €
  • Lapset 6–17 v. 5 € (0–5 v. ilmainen)
  • Perheet (2 aikuista + 2 lasta) 20 €, kolmas lapsi puoleen hintaan


Lue lisää


Ajo-ohjeet

Kierikkikeskukseen on helpointa tulla omalla autolla, sillä julkiset yhteydet ovat heikot. Mikäli tarvitset autokyytiä, ole ystävällisesti yhteydessä asiakaspalveluun.