In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Nyt kun reippaasti yli 3000 iloista koululaista Oulun ja monen muunkin kunnan koulusta on taas kerran kieränyt Kierikkiä Esihistoria tutuksi -paketin tiimoilta, alamme pikku hiljaa valmistautua talvikauteen. Kiitokset kaikille ja ensi vuonna taas tavataan! 

Ravintola ja hotelli toimivat vuoden ympäri vaikkapa pikkujoulujen, kokousten ja perhejuhlien erinomaisena pikopaikkana. Museopuolella on 25.11. klo 9-14 todella kiinnostava tähtitieteeseen erikoistuva tapahtuma, jonka ohjelmasta enemmän alla.  

Keskus on auki 28.10. saakka ma-pe ja talven ajan tilauksesta. Pe 28.10. puolille päiville voi parvella käydä katsoamassa Iijoen alajuoksun voimalaitosrakentamista esittelevää näyttelyä "Virtaa, elantoa, elämää". Näyttely on esillä Oulun pääkirjastossa 22.11.-9.12.2016 ja jatkaa kulkuaan paikalliskirjastoihin. 

Lähikuva talvisesta kuusta. KUVA: Jussi Kantola / Arktos ry

TALVITAIVAAN TUHANNET VALOT  - Lumofestivaalin tapahtuma Kierikkikeskuksessa pe 25.11.2016 klo 9-14 

Kierikkikeskuksessa tuikkivat marraskuun pimeydessä tahtitaivaan tuhannet valot perjantaina 25.11. klo 9-14.  Tuolloin saamme tietoa siitä, mitä valoja talvinen taivas tarjoaa ja mitkä tähtitaivaan ilmiöt, planeetat ja tähdet ovat niiden takana. Kierikkikeskuksessa on Ursan näyttelyjen lisäksi esillä Yli-Iin koulun oppilaiden taivaan valoja esittelevä taidenäyttely. 

Kierikkikeskuskessa esitelmiä tähtitieteestä pitävät klo 9:15 ja 13:00 Jussi Kantola ja Antti Kyllönen Oulun Arktoksesta

Esitelmät pe 25.11. tähtitieteestä Kierikkikeskuksen auditoriossa:

klo 9.15 Antti Kyllönen – Revontulet

klo 13.00 Jussi Kantola – Tähtitiede, tähtiharrastus

Arktoksen jäsenet esittelevät myös Tähtitieteellinen yhdistys Ursan näyttelyjä joista toinen, Helsingin Valo -tapahtumassakin esillä ollut kokonaisuus kertoo valosta yleisesti ja tähtitieteestä erityisesti. Toinen näyttely on yleisempi kuvasarja avaruudesta. Tilaisuudessa on mahdollisuus katsoa ainutlaatuisia videoita Hubble-avaruusteleskoopin parhaimmista otoksista.  

Paikalla ovat Yli-Iin koulun oppilaat, joiden taivaan valoja esittelevä taidenäyttely on ripustettu Kierikkikeskuksen seinille. Ja aamupäivän tilaisuudessa Yli-Iin koululaiset esittävät myös 15 minuutin Tähdenlento-musiikkiesityksen. Tarkista ohjelma www.kierikki.fi –sivuilta. 

Tilaisuus on ilmainen ja kaikille avoin! TERVETULOA ! 

TALVITAIVAAN TUHANNET VALOT on osa Oulun valofestivaalia, joka on tänä vuonna entistäkin kansainvälisempi, joten suosittu ja oululaisille tuttu festivaali on uudelta nimeltään Lumo Light Festival Oulu ja se järjestetään 18.–27. marraskuuta.

Kesän 2016 tapahtumat: 

30.-31.7. Kierikin muinaismarkkinat – Kierikki ryntää rautakaudelle!

 
Muinaismarkkinat ovat kivikauden kylässä la 30.7. klo 10–17 ja su 31.7. klo 12–18. Monipuolista koko perheen tekemistä muinaismusiikista saviruukkujen muovailuun. Nyt uutuutena raudanvalmistusta historiallisin menetelmin, miekkailua ja muuta rautakautista toimintaa. Lippujen hinnat 12 € aikuinen, 9 € alennuslippulaiset  ja lapset 6-17 v., 0-5 -vuotiaat ilmaiseksi. Markkinoiden aikaan ravintolassa on lounastarjoilu.  
Katso tarkempi ohjelma ajankohtaista -tiedotteista. 
 

27.6.-7.8. Huovan kauneutta. Asta Siuruan huopatöiden näyttely päärakennuksen ravintolan ja auditorion seinillä. 

 
14.5.-28.10. Virtaa, elantoa ja elämää Iijoen alajuoksulla voimalarakentamisen aikaan 1959-71 - näyttely   

Kierikkikeskuksessa avautui 14.5. peräti 300 vieraan läsnäollessa Iijoen vesivoimalaitosten rakentamisen historiasta ja rakentajista kertova kiertonäyttely näyttely joka on keskuksen parvella. Tämä näyttely on esillä keskuksessa 28.10. saakka.

13.6.-28.10. Kierikkikeskus ennen ja nyt -näyttely Kierikkikeskuksen auditoriossa 

Näyttely Kierikkikeskuksen vauhdikaasta historiasta siirrettiin 13.6. Kierikkikeskuksen auditorioon jossa se on esillä lokakuun loppuun. Näyttelystä tehdään kiertonäyttely. Katso lisää ajankohtaista -osiosta. 

1.-30.7. ti–la klo 12–17 Yleisökaivaukset

Kierikin päärakennuksen viereisellä rikkaalla kivikautisella asuinpaikalla jatkuvat yleisökaivaukset jo 11. vuotta! Kaivauspaikalla ammattiarkeologi opastaa oikean kaivaustekniikan. Aikuiset kaivajat saavat mukaansa kaivausohjevihkosen ja lapset kunniakirjan osallistumisestaan. Ohjelma soveltuu yli  7-vuotiaille, ja alle kymmenen vuoden ikäiset lapset pääsevät osallistumaan aikuisen kanssa. Kesto 3-5 tuntia. Kivikauden kylässä voi kokeilla oppaan johdolla esimerkiksi kiviesineiden valmistusta sekä muinaisjousella ampumista. Hinta 15 €/12 €/9 €, sisältää keskuksen pääsymaksun.
 
13.8.  Jääkäreitä ja konsertin kiehuntaa
 
Kierikin akatemia 4 - Jääkäriliike 100 vuotta - seminaari auditoriossa klo 9:30-14:00. Seminaarista ja mm. bussikyydistä tarkemmin ajankohtaista-sivullamme.
Illalla klo 19 samassa auditoriossa upea Kierikki kiehuu -konsertti joka on osa Oulunsalo Soi-festivaalia. Katso lisää tästä hieman tavallisesta poikkeavasta klassisen musiikin konsertista täältä
 
 
10.-20.8. Hirvennahkaveneen teko kivikauden kylässä. Kokeellinen arkeologia jatkuu Kierikissä ja elokuussa 10.-21.8. pääset seuraamaan kuinka hirvennahka muuttuu veneeksi. 
 
Tiedotamme aktiivisesti myös Facebook-sivuillamme.
 
Kuva Juuso Haarala, kuvankäsittely Tiia Pirkola.  
 
 
Hotelli Kierikinhovi ja ravintola Kierikki 

Hotelli Kierikinhovi päärakennuksen vieressä palvelee asiakkaita ympäri vuoden. Myös päärakennuksessa toimiva ravintola Kierikki on tilauksesta auki ympäri vuoden. Ravintolassa on tarjolla monipuolisia kahviotuoteetia aukioloaikoina ja tilauksesta lounasta ja muita tarjoiluja. Ravintola on erinomainen paikka vaikkapa perhejuhlien pitämiseen.
 
Tilaukset hotelliin ja ravintolaan Aino Kurtti p. 044-737 9464 , s-posti aino.kurtti@gmail.com 
 
Kierikkikeskus koostuu v. 2001 valmistuneesta palkitusta hirsisestä päärakennuksesta ja sen viereisen lammen ympärille rakennetusta hotellikokonaisuudesta. Yleisökaivausalue on päärakennuksen vieressä ja siitä lähtee 400 metrin lankkupolku kivikauden kylään ja sieltä edelleen 300 metrin ansapolulle. Koko Kierikin alue lankkupolkuineen on esteetön ja helposti liikuttavissa. 
 

Tietoa Kierikistä

Kierikissä on tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille. Arkeologinen näyttely esittelee elämää kivikaudella ja auditoriossa esitetään uutta ja suosittua koko perheen Aurinkokivi-filmiä, alueen arkeologiasta kertovaa dokumenttia sekä lastenfilmiä Aikamatka kivikaudelle.

Tiedotamme ajankohtaisista asioista myös suosituilla Facebook-sivuillamme. Kannattaa tutustua myös Luupin Luluun, joka on todellinen sosiaalisen median moniottelija.

Kierikki on osa Oulun kaupungin museo- ja tiedekeskus Luuppia.

Tutustu meihin YouTubessa (englanniksi).

Käyntiosoite:
Pahkalantie 447 
91200 Yli-Ii, Oulu

Puhelin:
050 4107 309

Hotellin ja ravintolan puhelin:
044 737 9464

Kierikkikeskus on avoinna 16.5.-28.10.2016. Keskikesällä 27.6.-7.8. joka päivä. Katso tarkemmat aukioloajat täältä. 

Pääsymaksut:

  • Aikuiset 8 €
  • Varusmiehet, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 5 €
  • Lapset 6–17 v. 5 € (0–5 v. ilmainen)
  • Perheet (2 aikuista + 2 lasta) 20 €, kolmas lapsi puoleen hintaan


Lue lisää


Ajo-ohjeet

Kierikkikeskukseen on helpointa tulla omalla autolla, sillä julkiset yhteydet ovat heikot. Mikäli tarvitset autokyytiä, ole ystävällisesti yhteydessä asiakaspalveluun.