In English | Tekstin koko A- A+

Pohjoista kirjallisuutta

Oulun kaupunginkirjaston suosittu Pohjoista kirjallisuutta -sarja jatkuu. Syksyn teemana on elämäkerrallisuus.

Kaikki tilaisuudet pidetään pääkirjaston Pakkalan salissa klo 18.

ma 12.9. kirjailija Heidi Köngäs: Hertta

ma 10.10. kirjailija ja äidinkielen lehtori Katri Rauanjoki: Katsoa arkista ja sen yli: (oma)elämänkerrallinen kirjoittamiseni

ma 7.11. kirjailija Robert Brantberg: Millaisia miehiä olivat Marskin sissit?

ma 12.12. dosentti Kari Sallamaa: Atte Kalajoki – reissumies ja paikallispatriootti

Syksyn ohjelman aloittaa raahelaissyntyinen kirjailija ja ohjaaja Heidi Köngäs, jonka Hertta Kuusisesta kertova romaani Hertta ja samaa aihetta käsittelevä tv-sarja Punainen kolmio ihastuttivat suomalaisia viime vuonna. Heidi Köngäs on tullut sekä lukevalle yleisölle että elokuvakatselijoille tutuksi pidettyjen tv-elokuvien ohjaajana sekä keskustelua herättäneenä kirjailijana. Häntä haastattelee Maija Saraste Oulun kaupunginkirjastosta.

Suomalaisen kirjallisuuden ja Aleksis Kiven päivänä maanantaina 10.10. on vuorossa oululainen kirjailija ja äidinkielen lehtori Katri Rauanjoki, jonka esityksen otsikko on Katsoa arkista ja sen yli: (oma)elämänkerrallinen kirjoittamiseni. Hänen esikoisromaaninsa Muuri ilmestyi vuonna 2012. Pohjoista kirjallisuutta -sarjan esityksessä käsitellään Rauanjoen viime keväänä ilmestynyttä romaania Jonain keväänä herään.

Miesten viikolla maanantaina 7.11. oululainen tietokirjailija ja toimittaja Robert Brantberg puhuu otsikolla Millaisia miehiä olivat Marskin sissit? Robert Brantberg on julkaissut lähes 30 tietokirjaa, joista valtaosa käsittelee suomalaisia sotilaita. Tunnetuimpia teoksista ovat hänen Mannerheim-sarjansa ja kenraalielämäkertansa.  Robert Brantbergia haastattelee Maija Saraste Oulun kaupunginkirjastosta.

Vuoden viimeisessä Pohjoista kirjallisuutta -esityksessä maanantaina 12.12. dosentti Kari Sallamaa puhuu ensi keväänä ilmestyvästä kirjastaan Atte Kalajoki – reissumies ja paikallispatriootti. Oulun yliopiston kirjallisuuden emeritusprofessori Kari Sallamaa on kirjoittanut useita kirjallisuudentutkimuksen alan julkaisuja, suomentanut virolaista lyriikkaa ja julkaissut runoteoksia. Hänen tulevan teoksensa kohdehenkilö on tuttu lähes kaikille vanhemmille oululaisille.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

// ]]>