In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kouluterveydenhuolto Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhoitajana Korvensuoran ja Talvikankaan kouluilla toimii terveydenhoitaja Teija Laakso

Terveydenhoitaja on kouluilla tavoitettavissa

Korvensuoralla maanantaina ja perjantaina sekä

Talvikankaalla keskiviikkoisin (poikkeuksia voi joskus olla).

Terveydenhoitajan tavoittaa jättämällä yhteydenottopyyntöä tekstiviestillä p. 050 594 2345 tai soittamalla puhelinajalla klo 12-12.30 sekä Wilman kautta voi myös näppärästi hoitaa asioita (huomiothan, että akuutteja asioita ei kannata laittaa Wilman kautta).

Sairauden hoitoon liittyvät asiat hoidetaan omalla terveysasemalla.
Mikäli lapsellanne on jokin sairaus tai jatkuva lääkitys, ilmoittakaa siitä ensisijaisesti lapsen opettajalle. Tarvittaessa tehdään oppilaalle lääkehoitosuunnitelma, jossa sovitaan hoidon toteuttamisesta koulupäivän aikana.

Koulutapaturmissa ensiavun antaa kouluterveydenhoitaja, opettaja tai joku muu koulun henkilökuntaan kuuluva. Oppilaan jatkohoito tapahtuu tarvittaessa omalla terveysasemalla tai OYS:n yhteispäivystyksessä. Vanhempiin ollaan aina tapaturmien sattuessa yhteydessä mahdollisimman pian.

Hoitolomaselvitykset saa kouluterveydenhoitajalta alle 10 vuotiaan lapsen sairastuessa. Yhteydenotot hoitolomaselvityksistä puhelimitse puhelinajalla lapsen ensimmäisenä sairastumispäivänä (selvityksiä ei voida kirjoittaa jälkikäteen). Jos jostain syystä ette saa yhteyttä terveydenhoitajaan, voitte soittaa tarvittaessa neuvolan keskitettyyn ajanvaraukseen. 

Allergia-asiat: Jos lapsellanne on jokin ruoka-aine allergia, teethän ilmoituksen opettajalle asiasta. Terveydenhoitajalta ei tarvitse erikseen allergiatodistusta. Jos kuitenkin allergia-asioista on jotain kysyttävää, terveydenhoitaja neuvoo mielellään.

Infoa koululaisten terveystarkastuksista:

  • Koululaisille tehdään jokaisella luokalla terveystarkastus.
  • 1. ja 5. luokalla on niin sanottu laajaterveystarkastus, joka pitää sisällään terveydenhoitajan että lääkärin käynnin. Toivoisimme, että vanhemmat olisivat mukana näissä tarkastuksissa. Opettajan palaute oppilaan koulunkäynnistä on myös osa laajaa terveystarkastusta. Tarkastuksista tulee kotiin infoa tarkemmin lukuvuoden aikana.

Muilla luokilla koululaiset tarkastetaan koulupäivien aikana. Kotiin tulee kirjallinen tiedote tarkastuksen jälkeen.

  • Vanhemmat ovat tervetulleita tarkastuksiin kaikilla luokilla. Jos haluatte osallistua lapsenne terveystarkastukseen 2., 3., 4. tai 6. luokilla, otattehan yhteyttä kouluterveydenhoitajaan, niin voimme sopia yhteistä aikaa.

 Yhteistyöterveisin:

Terveydenhoitaja Teija Laakso p. 050 594 2345

Kouluterveydenhoitajana Korvensuoran ja Talvikankaan kouluilla toimii terveydenhoitaja Teija Laakso.

 Terveydenhoitaja on kouluilla tavoitettavissa

Korvensuoralla maanantaina ja perjantaina sekä

Talvikankaalla keskiviikkoisin (poikkeuksia voi joskus olla).

 Terveydenhoitajan tavoittaa jättämällä yhteydenottopyyntöä tekstiviestillä p. 050 5942345 tai soittamalla puhelinajalla klo 12-12.30 sekä Wilman kautta voi myös näppärästi hoitaa asioita (huomiothan, että akuutteja asioita ei kannata laittaa Wilman kautta).