In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2016-11-28 Koripallo yläkoulu tytöt ja pojat

KILPAILUKUTSU

OULUN KOULUJEN KORIPALLOSARJAT
YLÄKOULU 7.-10 LK TYTÖT JA POJAT 2016

Aika: Pelejä viikoilla 48-50        
Paikka: Alkulohkojen pelit pelataan koulujen liikuntasaleissa ja lopputurnaukset koulujen saleissa tai Urheilutalolla, os. Rantakatu 15.
Kohderyhmä: 7.-10. lk tytöt ja pojat

Ilmoittautuminen:  www.koululiikkuu.fi ilmoittautumisjärjestelmän kautta tiistaihin 07.10.2016 mennessä.

Tiedustelut
Liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö vastaa tiedusteluihin p. 050 5747048 tai tanja.ylisirnio@ouka.fi

Kotijoukkue: Sarjaohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue, joka tuo peliin pallon, ottelupöytäkirjan ja kirjurin. Kotijoukkue ilmoittaa ottelun tuloksen liikuntasihteerille.

Osallistumisrajoite
Alle 400 oppilasta omaava koulu voi lähettää sarjaan yhden joukkueen. Yli 400:n sadan oppilaan koulu voi lähettää kaksi joukkuetta.

Koululiikuntaliiton koripallon SM-sarja
Oulun kaupunki ei lähetä joukkueita Koululiikuntaliiton peleihin. 

KILPAILUOHJEITA

Joukkue
Joukkue muodostetaan saman koulun oppilaista. Joukkueeseen nimetään 12 pelaajaa.  Joukkue nimeää ennakkoon kapteenin. Jokaisella joukkueella tulee olla peleissä mukana opettaja tai rehtorin hyväksymä henkilö valmentajana.

Peliaika
Peliaika kaikissa otteluissa ja turnauksissa on 2 x 15 min juoksevaa peliaikaa.  Puoliaika on viisi minuuttia. Ottelun päättyessä tasan, pelataan 1x3 min (tehokasta aikaa) jatkoaika, ensimmäisen jatkoajan kenttäpuoliskot arvotaan.

Säännöt
Pelaaja poistetaan kentältä neljästä henkilökohtaisesta virheestä. Neljännestä joukkuevirheestä/erä heitetään vapaaheitot. Muutoin pelataan Suomen koripalloliiton määrittämillä säännöillä.

Mikäli joukkueet turnauksissa päätyvät tasapisteisiin (voitosta 2 pistettä, ja häviöstä 1 piste) ratkeaa joukkueiden paremmuusjärjestys tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden 1. Korierolla 2. Tehdyillä koreilla 3. Koko turnauksen korierolla  4. Koko turnauksen tehdyillä koreilla 5. Arvalla.

Lisäksi peleissä ovat voimassa seuraavat säännöt
Mikäli joku pelaaja käyttäytyy väkivaltaisesti kentällä tai herjaa joko tuomaria tai vastapuolen pelaajia, on tuomarilla oikeus välittömästi poistaa epäurheilijamaisesti käyttäytynyt pelaaja pelikentältä ja pelialueelta.

Mikäli tuomari joutuu poistamaan saman turnauksen aikana kaksi tai useampia pelaajia joukkueesta, menettää joukkue välittömästi jatkopelioikeutensa ja koulu suljetaan sarjasta, vaikka voittaisikin ratkaisupelin. 

Eli yksittäisen pelaajan pinnan palaminen voi olla henkilökohtainen virhe, mutta useamman pelaajan sopimaton käytös johtaa aina koko joukkueen sarjasta sulkemiseen.

Sarjaohjelma ja aikataulut
Sarjaohjelma aikatauluineen julkaistaan os.www.ouka.fi/oulu/koululiikunta. Pelit pelataan ilman erillistä kutsua.

Erotuomarit
ONMKY:n koripallojaosto järjestää pelien tuomarit.

Palkinnot
Sarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan henkilökohtaisilla mitaleilla ( Mikäli pronssiottelua ei pelata jaetaan palkinnot kahdelle parhaalle joukkueelle. ) Palkintoja varataan 12 kpl/joukkue.

Tulokset
Turnausten tulokset julkaistaan os.www.ouka.fi/oulu/koululiikunta.


Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfoa ja ajantasainen tieto löytyy kotisivujemme kohdasta Sarjaohjelmat ja lähtölistat.