In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2016-12-01 Pirkka pikkusudet koripallorieha 5.-6.lk

KILPAILUKUTSU

OULUN KOULUJEN PIRKKA PIKKUSUDET KORIPALLORIEHA (JOHAN POMPPAS)
5.-6. LUOKAT TYTÖT JA POJAT 2016

Aika: Torstaina 1.12.2016 klo 9.00
Paikka: Ouluhalli
Kohderyhmä: 5.-6. luokkaan tytöt ja pojat.

Ilmoittautuminen: www.koululiikkuu.fi järjestelmän kautta 8.11.2016 mennessä.

Tiedustelut: Tiedusteluihin vastaa liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö p. 050 5747048 tanja.ylisirnio@ouka.fi

Osallistumisrajoitus: Ei osallistumisrajoituksia!

Sarjat:
5. luokan tytöt
5. luokan pojat
6. luokan tytöt
6. luokan pojat

Pirkka Pikkusudet koripalloriehan kilpailuohjeita:

Kilpailutapa:
Pelimuotona on yhden korin peli, 3 vastaan 3. Joukkueeseen nimetään 5 pelaajaa. Aluksi pelataan alkulohkon pelit ja sitten jatkopelit.

SÄÄNNÖT:

1. Peli 
Kaksi joukkuetta pelaa peliä yhteen koriin, molemmilla joukkueilla on kolme pelaajaa kerrallaan kentällä. Pelissä noudatetaan virallisia koripallosääntöjä näissä säännöissä mainituin poikkeuksin.

2. Pelikenttä 
Pelikentän koko on noin puolet normaalista koripallokentästä. Kentän kokoa sovelletaan koulupeleissä. Pääty- ja sivurajat merkitään olosuhteisiin parhaiten soveltuvalla tavalla. Kenttään merkitään aloituspiste/-viiva.

3. Joukkue ja pelaajat 
Joukkueessa saa olla enintään viisi pelaajaa, joista kentällä yhtä aikaa kolme.1 - 2 pelaajaa voi olla koripalloliiton lisenssipelaajia ja heistä yksi on vuorollaan kentällä. Joukkueet voidaan muodostaa yli luokkarajojen, samalta luokkatasolta. Pirkka Pikkusudet koripalloriehan -peleissä jokainen joukkueen jäsen osallistuu peliin.

4. Pelin pituus 
Ottelun maksimipeliaika on 10 minuuttia. Ottelun voittaa ensin 10 pistettä tehnyt joukkue.
Mikäli peli on tasan 10 minuutin umpeutuessa, ratkaisee seuraava kori voiton.

5. Pelimääräykset 
Pallo ns. Minipallo, koko 5 (27.0). Aloittava joukkue arvotaan. Peli alkaa aloittavan joukkueen syötöllä aloituspisteestä. Hyökkäysaika on rajoittamaton. Korista saa yhden pisteen. Pelaajavaihtoja voidaan suorittaa vapaasti kaikkien pelikatkojen aikana.

Sääntötarkennukset
- Hyökkäysvuoro vaihtuu jokaisen hyväksytyn pelikorin jälkeen. Peli jatkuu, kun puolustukseen ryhmittynyt joukkue antaa (ojentamalla, ei heittämällä tai vierittämällä) pallon aloituspisteessä olevalle hyökkäävän joukkueen pelaajalle.
- Mikäli puolustava joukkue hankkii pallon vastustajalta joko levypallotilanteesta tai riistämällä pallon kuljetuksesta tai syötöstä, tulee joukkueen ainoastaan käyttää palloa aloitusviivan takana ja jatkaa peliä ilman erillistä aloitussyöttöä.
- Kiistapallotilanteissa aloitus annetaan aina puolustavalle joukkueelle.
- Peli ei keskeydy muuten kuin korin, virheen, rikkomuksen tai pallon ulosmenon johdosta.
- Oikeus tehdä kori: hyökkäyslevypallon jälkeen voi ko. joukkue yrittää korin tekoa heti, ilman käyntiä aloitusviivalla.
- Tuomari voi tuomita tahallisesta virheestä tai epäurheilijamaisesta käytöksestä vapaaheiton tai suoraan korin vastustajalle, jota seuraa myös aloitus samalle joukkueelle. 
- Kaikilla luokka-asteilla on käytössä ns. vapaan käyttämisen sääntö, eli palloa ei saa riistää, kun sitä ollaan kuljettamassa aloituspisteeseen (puolustuslevypallon tai riiston jälkeen).
- 1.-4.lk peleissä puolustaja ei saa riistää palloa hyökkääjän käsistä (pallon saa kuitenkin riistää kuljetuksesta tai syötöstä koripallosääntöjen rajoissa).
-5.-6.lk peleissä pallon voi riistää hyökkääjän käsistä koripallosääntöjen sallimissa rajoissa ( käsille lyöminen kielletty)
- Puolustajan tulee estää hyökkääjää heittämästä, syöttämästä tai lähtemästä kuljettamaan aiheuttamatta kontaktia. Kuitenkin pallollisen hyökkääjän on pystyttävä 5 sekunnin kuluessa syöttämään tai lähtemään kuljettamaan palloa. Mikäli hyökkääjä ei pysty toteuttamaan edellä mainittua 5 sekunnin sääntöä, on kyseessä rikkomus ja pallon hallinta siirtyy puolustavalle joukkueelle.

6. Rikkomukset ja virheet 
Kolmen sekunnin sääntö ei ole voimassa. Virheistä (pelaajien henkilökohtaiset virheet), rikkomuksista (esim. askelrike, kaksoiskuljetus) ja pallon joutuessa ulos kentältä, rikkeen aiheuttaneen joukkueen vastustaja saa aloituksen aloituspisteestä.

Mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin (voitosta 2 pistettä, häviöstä 1 piste) ratkeaa joukkueiden paremmuus tasapisteissä olevien joukkueiden:

1. Keskinäisten otteluiden korierolla
2. Keskinäisten otteluiden tehtyjen korien määrällä
3. Koko turnauksen korierolla
4. Koko turnauksen tehdyillä koreilla
5. Arvalla

Pelien tuomarit
Turnaus järjestetään yhteistyössä ONMKY:n koripallojaoston kanssa. Eri joukkueiden nuoret pelaajat toimivat Pirkka Pikkusudet Koripallorieha -pelien tuomareina.

Toimitsijat
Oppilastoimitsijat (Teuvo Pakkalan koululta) vastaavat pelikirjurin ja ajanottajan tehtävistä.

Palkinnot
Sarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan. Palkintoja varataan viisi mitalia/joukkue.

Tulokset
Turnauksen tulokset julkaistaan os.www.ouka.fi/oulu/koululiikunta osiossa kilpailu-ja ottelutulokset.