In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2017-01-16 Kaukalopallo lukio pojat

 

KILPAILUKUTSU

OULUN KOULUJEN KAUKALOPALLOSARJA
LUKIO POJAT 2017

Aika: vko 3-4,  klo 12-15.30
Paikka: Linnanmaan jäähalli
Sarja: Lukio pojat
Ilmoittautuminen: www.koululiikkuu.fi  ilmoittautumisjärjestelmän kautta 2.12.2016 mennessä.

Osallistumisrajoitus
Alle 400 oppilasta omaava koulu voi lähettää sarjaan yhden joukkueen. Yli 400:n oppilaan koululta voi sarjaan osallistua kaksi joukkuetta. 

Tiedustelut
Tiedusteluihin vastaa liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö p. 050 5747048 tai tanja.ylisirnio@ouka.fi

Koululiikuntaliiton SM sarja
Oulu ei lähetä joukkueita Koululiikuntaliiton sarjaan. Koulut voivat ilmoittautua sarjaan itsenäisesti.


TURNAUSOHJEET

1. Koulu vastaa oppilaiden kuljetuksesta ja joukkueen huoltajan nimeämisestä. Jokaisella joukkueella tulee olla rehtorin hyväksymä huoltaja jokaisessa pelissä. Turnauspäivän eväät varataan tarvittaessa koululta.

2. Tummennetulla merkitty koulu on ns. järjestävä koulu, joka tuo pelipaikalle joukkueen lisäksi kaksi toimitsijaoppilasta. Heidän tehtävänä on sähköisen pelikellon ylläpito; peliaika = juokseva aika, rangaistukset ja maalitilanne (tuomarit opastavat kellon käytössä).

3. Jokainen joukkue saa käyttöönsä oman pukuhuoneen. Pukuhuoneen numero on nähtävissä palvelupisteen taululla. Pukuhuoneen avain otetaan samasta pisteestä. Jokainen joukkue huolehtii kohdaltaan, että pukuhuone jää siistiin kuntoon turnauksen päätyttyä. Linnanmaan jäähallin henkilökunta tulee laskuttamaan joukkueita lisäsiivouksesta, mikäli se katsotaan pukuhuonetarkastuksen jälkeen tarpeelliseksi.
 

OTTELUMÄÄRÄYKSIÄ

Pelitapa:

Ottelut pelataan ottelukaavion mukaisesti ilman erillistä ilmoitusta. Ottelukaaviot julkaistaan koululiikunnan netti-sivuilla https://www.ouka.fi/oulu/koululiikunta.

Peliaika:
Peliaika on 2 x 20 min, ellei toisin mainita.

Pelikenttä:
Ottelut pelataan jäähallissa vakio-olosuhteissa.

Pallo:
Pelit pelataan kaukalopallolla ja ottelukaaviossa ensin mainittu koulu tuo peliin pelipallon. 

Maila:

Pelit pelataan kaukalopallomailalla (ei jääkiekkomaila), jonka lavan pohjan tulee olla kauttaaltaan kaareva ja ulkokaaren maksimipituus on 130 cm. Koululiikunnan varastosta on mahdollista lainata kaukalopallomailoja peleihin.


Joukkue:
Joukkue kootaan saman kouluasteen oppilaista. Joukkueeseen voidaan nimetä 17 pelaajaa, joiden kaikkien on päästävä pelaamaan jokaisessa pelissä, ei vilttiketjuja. Kentällä on kerrallaan 5 pelaajaa ja maalivahti. 

Peliasu:
Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu. Pelipaitoja on koululiikunnan varastossa kolmea eri väriä. Varaston avaimen ovikoodin saa opettaja tiedustelemalla liikuntasihteeriltä numerosta 050 574 7048.  Palauttakaa paidat käytön jälkeen takaisin varaston henkareihin, jotta paidat eivät homehdu.

Kypärän käyttö: Kypärän käyttö on pakollista kaikille pelaajille. Jos kenttäpelaajan kypärä putoaa pelitilanteessa, hänen on laitettava se välittömästi päähänsä tai mentävä heti vaihtoon.

Maalivahti: Maalivahdilla tulee olla kypärässään silmikko. Maalivahdin varusteita voi lainata koululiikunnan varastosta.  (patjat, yläsuoja, räpylät ja kypärä) Maalivahti ei saa käyttää mailaa. Jääkiekkomaalivahdin varusteet ovat sallittuja koulupeleissä.

Säännöt:
Peleissä noudatetaan Suomen Kaukalopalloliitto ry:n kilpailusääntöjä. Poikkeuksena epäurheilijamainen käytös, joka käsitellään koululaisliikunnan yhteistyöryhmän jäsenten, tuomareiden ja liikuntasihteerin muodostamassa ryhmässä.

Mikäli pelaaja käyttäytyy väkivaltaisesti kentällä, herjaa joko tuomaria tai muita pelaajia, on tuomarilla välittömästi oikeus poistaa epäurheilijamaisesti käyttäytynyt pelaaja kentältä ja pelialueelta. Mikäli tuomari joutuu poistamaan saman turnauksen aikana kaksi tai useampia pelaajia joukkueesta, menettää joukkue jatkopelioikeutensa ja koulu suljetaan pois sarjasta vaikka voittaisikin ratkaisupelin. 

Lohkon tai yksittäisen pelin paremmuus
Otteluissa voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta ei saa pisteitä.

Joukkueiden ollessa alkulohkon jälkeen tasapisteissä sijoituksen määrää

1. Keskinäinen ottelu
2. Kaikkien otteluiden maaliero

3. Tehtyjen maalien määrä

4. Arpa

Alkulohkoissa voi tulla tasapelejä. Niissä otteluissa,  joissa paremmuus tulee ratkaista, suoritetaan tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen rangaistuskuljetuskilpailu. Joukkueet nimeävät kolme suorittajaa. Mikäli peli on edelleenkin tasan, niin joukkue nimeää suoritusjärjestyksen ja rangaistuskuljetuksia jatketaan niin kauan kuin peli on ratkennut. Mitalipeleissä pelataan ennen rangaistuskuljetuskilpailua 5 min jatkoaika äkkikuolema periaatteella.

Erotuomarit:
Kaukalopalloliiton Oulun alue asettaa koulupeleihin tuomarit. Erotuomarit ilmoittavat heti pelien päätyttyä tulokset liikuntasihteerille tekstiviestillä p. 050 5747048 tai sähköpostilla tanja.ylisirnio@ouka.fi.

Palkinnot:
Voittajakoulun pelaajat palkitaan henkilökohtaisella mitalilla. Palkintoja varataan 17 kpl/joukkue


Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfoa ja ajantasainen tieto löytyy kotisivujemme kohdasta Sarjaohjelmat ja lähtölistat.