In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kilpailu- ja tapahtumakutsut Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2017-03-16 Hiihto, alakoulu ja yläkoulu

OULUN KOULUJEN HIIHTOMESTARUUSKILPAILUT 
ALAKOULU 3.-6.lk JA YLÄKOULU 7.-10. lk 2017

Aika:  torstaina 16.3.2017 klo 11.00
Paikka: Kuivasjärven Auran maja
Ilmoittautumiset: Koululiikkuu ilmoittautumisjärjestelmään www.koululiikkuu.fi viimeistän to 2.3.2017 mennessä.

Osallistumisrajoitus:
3.-6. luokan oppilaiden sarjoihin kaksi oppilasta / sarja / koulu
7.-10. luokan oppilaiden sarjoissa ei ole osallistumisrajoitusta. 

Kuljetus koululta Auran majalle 
Jokaisella koululla on oikeus kuljetukseen hiihtopaikalle. Kuljetus tulee varata ilmoittautumisen yhteydessä. Liikuntasihteeri laatii kuljetusaikataulun yhdessä kuljetusfirman kanssa siten, että kaikki ryhmät ovat kilpailupaikalla noin klo 10.00. Paluukuljetukset takaisin kouluille lähtevät kilpailujen päätyttyä. Kuljetusaikataulu julkaistaan viimeistään tiistain 14.3. aikana.

Hiihtotyyli:
Oulun koulujen väliset hiihtomestaruuskilpailujen kaikki sarjat hiihdetään vapaalla hiihtotyylillä.

Sarjat, matkat ja lähtöjärjestys:

Alakoululaisten sarjat
n. klo 11.00 tytöt 3.lk 2 km
n. klo 11.15 pojat 3.lk 2 km
n. klo 11.29 tytöt 4.lk 2 km
n. klo 11.42 pojat 4.lk 2 km
n. klo 11.58 tytöt 5.lk 3 km
n. klo 12.12 pojat 5.lk 3 km
n. klo 12.25 tytöt 6.lk 3 km
n. klo 12.36 pojat 6.lk 3 km

Yläkoululaisten sarjat
n. klo 12.48 tytöt 7.lk 3 km
n. klo 12.52 pojat 7.lk 5 km
n. klo 12.57 tytöt 8.lk 5 km
n. klo 13.00 pojat 8.lk 5 km
n. klo 13.04 tytöt 9.-10. lk 5 km
n. klo 13.06 pojat 9.-10. lk 5 km

Huoltajat:
Koulu nimeää ryhmälleen huoltajan.

Kahvio:
Auran majalla on avoinna urheiluseuran ylläpitämä kahvio, alueella on myös nuotiopaikkoja.

Tulokset:
Tulokset lähetetään koululiikunnan yhdysopettajille viimeistään pe 17.3 klo 10.00 mennessä. Mikäli koulunne ei saa tuloksia niin olkaa liikuntasihteeriin yhteydessä.

Järjestäjäkumppani: 
Koululaisten hiihtokilpailut järjestetään yhteistyössä Kuivasjärven Auran ja Pöllökankaan yläkoulun oppilaiden kanssa.
 

HUOLTAJILLE JA HIIHTÄJILLE 

1. Kouluilta kilpailupaikalle ja takaisin on järjestetty oppilaiden yhteiskuljetukset. Kuljetusaikataulu julkaistaan koululiikunnan nettisivuilla. Kilpailupaikalle saavutaan noin tunti ennen ensimmäisen kilpailijan starttia. Parkkialueella kuljetusten purkamisvaiheessa ja paluukuljetusten aikana tulee huomioida usean linja-auton ja henkilöauton liikennöinti alueella. Parkkialueelta siirrytään reippaasti kilpailualueelle.

2. Kilpailunumerot luovutetaan kouluittani heidän yhdyshenkilölleen Auran majan kahviossa alkaen klo 9.30. Opettajat tulostavat lähtöluettelot netistä mukaan kilpailuihin. Tarkistetut, lopulliset lähtöluettelot ovat kilpailupaikan ilmoitustaululla.

3. Pakkasraja on -15 astetta. Rajatapauksissa kilpailun alkua voidaan siirtää tuomarineuvoston päätöksellä. Rajatapauksissa tiedustelut liikuntasihteeriltä p. 050 574 7048.

4. Lähtöväli on 15 sekuntia. Sarjojen välissä voi olla pidempi väli. Sarjan alkuun/loppuun on jätetty tyhjiä numeroita lähdöstä myöhästymistä/ korjauksia varten.

5. Hiihtäjän kilpailuvalmius on 15 minuuttia, joka tarkoittaa sitä, että 15 min. ennen lähtöluetteloon merkittyä omaa lähtöaikaa, hiihtäjän on oltava lähtöalueen tuntumassa (esim. verryttelemässä) mm. mahdollisia kilpailuun liittyviä viimehetken ohjeita varten.

6. Hiihtokilpailuissa on käytössä koululaisurheilun numerosarja 1-600. Lähtöön asetutaan numerojärjestyksessä, pienimmästä numerosta suurempaan. Väliin voi jäädä käyttämättömiä numeroita. Numeroita seuraamalla voit arvioida oman lähdön lähestymistä.

7. Eri kilpailumatkojen opastetaulut ovat kilpailureittien risteyksissä. Kahden kilometrin reitti on lisäksi merkitty keltaisella Kaleva-merkkausnauhalla. Kilpailurata kannattaa käydä kiertämässä ennen koulukisoja vaikka vanhempien kanssa yhdessä tai kilpailupäivän aamuna. Kilpailujen aikana lähtö- ja maalialueella hiihtäminen ei ole sallittua.

8. Mahdollisen keskeyttämisen sattuessa, kilpailijan tai opettajan on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa maalin johtajalle. Järjestäjät seuraavat jokaisen kilpailijan saapumista maaliin. Kilpailujen johtaja löytyy ajanottokopista maaliintulon vierestä.

9. Kilpailun jälkeen tarjotaan hiihtäjälle lämmintä mehua majan edustalla numerolappua vastaan. Palauta numerolappu solmut aukaistuina toimitsijoille. Kadonneesta tai puuttuvasta numerosta laskutetaan 20 euroa / kappale.

10. Majarakennuksen pesutiloissa on peseytymismahdollisuus.

11. Palkinnot jaetaan sisällä majan kahviossa. Tulosten protestiaika on 10 min., laskettuna tulosten julkaisemisesta ilmoitustaululla. Kaikki tuloksiin liittyvät ratkaisut tehdään kilpailupaikalla tuomarineuvoston päätöksillä. 3.-6. luokan sarjoissa palkitaan kuusi parasta hiihtäjää ja 7.-9. luokan sarjoissa kolme parasta.

REIPASTA HIIHTOPÄIVÄÄ!


Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfoa ja ajantasainen tieto löytyy kotisivujemme kohdasta Sarjaohjelmat ja lähtölistat.