In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Ammatillinen peruskoulutus Ammatillinen peruskoulutus

Ammatillista peruskoulutusta järjestetään ammatillisissa oppilaitoksissa ja oppisopimuskoulutuksena. Tutkinnot ovat yleensä peruskoulupohjaisia, mutta myös lukiopohjaisia perustutkintoja on jonkin verran. Opiskelu on käytännönläheistä. Työssäoppimisjaksolla töitä tehdään oikeilla työpaikoilla ja tutustutaan työelämän arkeen.

Ammatillinen perustutkinto on laajuudeltaan 120 ov ja sen suorittaminen kestää kolme vuotta. Tutkinnon suorittamiseen kuluva aika vaihtelee riippuen opiskelijan etenemistahdista, aiemmista opinnoista ja työkokemuksesta. Suoritettu lukio tai ylioppilastutkinto lyhentää opiskeluaikaa vähintään 30 opintoviikolla. Kolmevuotinen ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden kaikkeen korkea-asteen koulutukseen.

Nuorten aikuisten osaamisohjelma (NAO)

Ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa olevilla 20–29-vuotiailla on mahdollisuus opiskella ammattiin Nuorten aikuisten osaamisohjelmassa. Tämä nuorisotakuun piiriin kuuluva opiskelu on maksutonta.

Osaamisohjelmassa ovat mukana Oulun seudun ammattiopisto, Ammattiopisto Luovi, Oulun Aikuiskoulutuskeskus ja AEL Oulu. Lue lisää tästä.

Ammatillista peruskoulutusta Oulussa järjestävät:

Oulun konservatorio
Ammattiopisto Luovi
Oulun diakoniaopisto
Oulun palvelualan opisto
Oulun seudun ammattiopisto