In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Hyvää syksyn aloitusta!

Laanilassa uusi lukuvuosi pyörähtää käyntiin 10.8. Pitkä ja lämmin kesä on lopuillaan ja akut on ladattu tulevaa lukuvuotta varten. Edessä on pitkä lukuvuosi, mutta varmaankin mielenkiintoinen ja tärkeä kaikille, erityisesti yhdeksäsluokkalaisille, jotka suuntaavat tämän vuoden jälkeen jatko-opintoihin.

Opetussuunnitelmatyö on jo hyvässä vauhdissa. Olemme yhdessä oppilaiden, huoltajien ja koulun henkilökunnan kanssa valinneet koulumme arvot ja toiminta-ajatuksen. Meidän visiomme säilyi edelleen samana: Luja, lämmin, luotettava Laanila. Arvojen, vision ja toiminta-ajatusten pohjalta on hyvä tehdä opetussuunnitelmaa laadukkaan perusopetuksen turvaamiseksi. Uuden opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen siirrymme syksyllä 2017, jolloin uudet seitsemäsluokkalaiset aloittavat uuden opetussuunnitelman mukaisen oppimisen. 

Koulumme on mukana New Pedagogies for Deep Learning –hankkeessa, jossa kytkemme syväoppimisen metodeja opetussuunnitelmatyöhön ja sen mukana myös opetukseen.

Koulumme on myös hyvinvointikoulu, mikä tarkoittaa tiivistä yhteistyötä eri viranomaisten kanssa, jotta voimme turvata oppilaille ja heidän perheilleen parhaat mahdolliset kunnalliset palvelut. Otamme käyttöön Lapset puheeksi –menetelmän, joka auttaa kohdentamaan palvelut perheiden tarpeiden mukaan. Tätä menetelmää käytetään jo tulevana syksynä kaikkien seitsemäsluokkalaisten vanhempainkeskustelujen yhteydessä.

Olemme myös Unesco-koulu ja koulullamme on monipuolista kansainvälistä toimintaa. Työstämme syksyllä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaa.

Työntäyteinen vuosi on siis jälleen tulossa. Toivomme huoltajilta aktiivisuutta ja osallistumista erityisesti opetussuunnitelmatyöhön. Sen vuoksi meillä onkin vanhemmille mm. vanhempainkahviloita tarjolla ensi vuonna. Näissä tapahtumissa pääsemme keskustelemaan ajankohtaisista koulua koskevista asioista huoltajien kanssa.

 

Anne Moilanen

rehtori