In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Rehtori Sirkku Pennanen

 

Hyvät oppilaiden huoltajat!

Aloitamme uuden lukuvuoden 2016-17 keskiviikkona 10.8.2016 kello 9.15. Tavallisuudesta poikkeavaa aloituksessa on se, että pitkään Martinniemen koulun sivukouluna toiminut Parkumäen kaunis kyläkoulu lakkaa kuulumasta koulumme tiloihin. Valtuuston päätöksellä 13.6 ja sivistyslautakunnan vahvistamana 21.6. Parkumäen suunnan ykkös-kakkosluokkalaisetkin siirtyvät pääkoululle Martinniemeen.

Uskon, että tuleva kouluvuotemme on mielenkiintoinen ja tuo mukanaan paljon uutta. Aloitamme uusilla opetussuunnitelmilla opiskelun, mikä tulee lisäämään entisestään oppiaineiden rajat ylittävää ilmiöpohjaista opetusta ja oppimistilanteita niin luokissa kuin myös koko koulun yhteisinä tapahtumina. Uuden ops:n mukaan oppilaat pääsevät suunnittelemaan ja vaikuttamaan koulun asioihin entistä enemmän, samoin halutaan lisätä huoltajien mahdollisuuksia osallistua koulun toimintaan.

Erilaisuus rikkautena ymmärtäen –oli viime lukuvuoden teemamme. Keväällä totesimme, että erilaisuudenhan pitäisi olla normaaliutta. Mietimme yhä, miten saisimme vahvistettua ihan jokaisen oppilaamme  kykyä ja halua ja uskallusta kertoa omista mielipiteistään ja ajatuksistaan tulevana vuonna.

Tulla kuulluksi, tulla nähdyksi –ovat jokaiselle ihmiselle tärkeitä asioita hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta. Näihin asioihin haluamme tulevana kouluvuonna panostaa;  miettiä ja keksiä keinoja, kuinka asiaa parantaisimme. Tähän tarvitsemme oppilaiden ja vanhempien ideoita ja vahvaa yhteistyötä. Opettajat saavat koulutusta, samoin järjestämme MartinRenkaan kautta huoltajille aiheeseen liittyviä tilaisuuksia.

Monenlaisia suunnitelmia on jo tehty tulevan lukuvuoden varalle, ja tehdään lisää elokuun alussa opetushenkilökunnan aloittaessa suunnittelutyön jo 8.8. maanantaina.

Mitä kaikkea kouluvuosi tuokaan tullessaan! Kaikkea emme vielä tiedäkään, mutta sen verran voin paljastaa, että aloitamme kouluvuoden Motoristit vastaan koulukiusaaminen –tempauksella.

Toivotan hyvää kesää jokaiseen kotiin!

 

Sirkku Pennanen

Martinniemen koulun rehtori