In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kielet Kielet

Metsokankaan koulussa toteutetaan Oulun kaupungin opetuslautakunnan hyväksymää kieliohjelmaa.

Tutustu Oulun kaupungin kieliohjelmaan:

Kielten opetus

Metsokankaan kieliohjelma  

A-kieli (A1) on peruskoulun ensimmäinen vieras kieli, joka alkaa 3. luokalla ja jota opiskellaan 9. luokan loppuun asti. Oulun kaupungissa syksystä 2016 alkaen A1-kielen opiskelu alkaa jo 2. luokalla. A1-kieli on koko kaupungissa englanti.

A2-kielen eli toisen, vapaaehtoisen A-kielen voi aloittaa 5. luokalla. Valinta on vapaaehtoinen valintahetkeen saakka. Sen jälkeen edellytetään sitoutumista valintaan. A2-kielen opiskelu jatkuu 9. luokan loppuun asti.

Toiseksi vieraaksi kieleksi tarjottavien kielten valikoima vaihtelee koulualueittain. Kouluilla on itse aikanaan valittu tarjottavat kielet kaupungin kieliohjelmassa mainitusta A2-kielivalikoimasta. Niihin ei ole tullut muutoksia. Metsokankaan koulussa voi valita espanjan, ranskan tai saksan kielen.

A2-kielen voi keskeyttää ainoastaan sairauden tai oppilashuollollisen syyn vuoksi. Huoltaja voi hakea keskeytystä lukuvuoden lopussa perustellulla kirjeellä rehtorilta, ensin opettajan kanssa keskusteltuaan. Oppilashuoltoryhmä käsittelee asian ja rehtori tekee päätöksen.

Neljännen luokan englannin kielen opettaja esittelee valittavat kielet oppilaille Kielitivoli-ohjelman avulla painottamatta tai vertailematta kieliä. Kaikki kielet koetaan yhtä tärkeinä Metsokankaan koulussa. A2-kieliryhmä perustetaan Metsokankaalle, jos riittävä määrä oppilaita valitsee saman kielen. 

Lukuvuonna 2015-16 Metsokankaalla opiskellaan saksaa A2-kielenä viidennen, kuudennen, kahdeksannen ja yhdeksännen luokan ryhmissä sekä espanjaa seitsemännellä luokalla. 

B1-kieli on toinen kotimainen kieli eli ruotsi, joka alkaa 7. luokalla ja jatkuu 9. luokan loppuun asti.

B2-kieli on valinnainen vieras kieli, joka alkaa 8. luokalla ja jatkuu 9. luokan loppuun asti. B2-kieli on valinnan mukaan espanja, ranska, saksa, venäjä, italia tai jokin muu kieli.
 

Kieltenopettajat:

Mervi Pietilä EN

Susanna Hasiwar EN

Henna Jauhiainen EN

Saija Pitkänen EN, SA, RU

Heini Kettunen EN, SA

Marjo Rousu EN

Janne Männikkö EN, RU

Pia Jaako EN

 

sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi (at) eduouka.fi

Puhelimet ks. Henkilökunta