In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Oppilaskunta Oppilaskunta

Koulussamme toimii aktiivinen oppilastoimikunta, jonka tavoitteena on oppilaiden kouluviihtyvyyden ja osallisuuden lisääminen. Oppilaat valitsevat luokistaan omat edustajansa oppilastoimikuntaan, joka kokoontuu kerran kuukaudessa. Oppilastoimikunta nimeää vuosittain oman teemansa, jonka kehittämisestä se myös vastaa. Lisäksi oppilastoimikunta järjestää erilaisia koulun yhteisiä tapahtumia, esimerkkeinä mainittakoon esitystunnit sekä Talent- ja sketsihahmo-/ naamiaisasukisat. Oppilastoimikunta laatii aloitteita koulun oppilaiden esityksistä. Vuosittain Myllyojan koulun Vanhempaintoimikunta lahjoittaa luokkien toivekirjoja koulun kirjastoon ja oppilaiden toivomia välituntivälineitä. Vuonna 2006 Myllyojan koulun välituntipiha ja sen telineet uusittiin oppilastoimikunnan aloitteesta.

Tänä lukuvuonna oppilastoimikunnan teemana on ollut viihtyisä kouluruokailu. Kouluruokailun viihtyvyyttä pyritään lisäämään kiinnittämällä huomiota kuukausittain eri viihtyvyystekijöihin, esim. siisteyteen linjastolla, omalla ruokailupaikalla ja palautuspisteessä. Myös ruokasalin melutasoa on pyritty pitämään kuulolle turvallisella tasolla Kuuloliitosta lainatun äänikorvan avulla. Lukukauden lopussa oppilastoimikunta arvioi teeman toteutumista ja sen onnistumista.

Oppilastoimikunnan varajäsenet muodostavat Vihreä lippu -hankkeen ympäristöraadin, joka kokoontuu ainakin kerran kuukaudessa. Lisäksi neljä koulumme oppilasta kuuluu lasten ja nuorten alueelliseen osallisuusryhmä Oivaan (Oulujoen Nuoret Vaikuttajat). Osallisuusryhmä Oivassa on edustajia jokaisesta alueemme koulusta: Laanilan yläkoulusta sekä Oulujoen, Myllyojan ja Hintan alakouluista. Oulujoen Nuoret Vaikuttajat pyrkii kehittämään alueemme asioita lasten ja nuorten näkökulmasta.


 

Oppilastoimikunnan ja ympäristöraadin kokoukset luokuvuonna 2015-2016

 Tiistaisin klo 11.00

15.9., 13.10., 10.11., 15.12., 19.1., 16.2., 15.3., 12.4. ja 17.5.

lk Oppilaskunnan jäsen Ympäristöraadin jäsen
Oppilaskunta
1A Olga Otto
1B Anni Pieta
2A Miro Iida
2-3B Saija Nea
3A Emilia Jesse
3C Heta Aino
4A Malviina Eeli
4B Alina Tia
5A Ronja Saara
5B Emmi Netta
5C Julia Adalmiina
6A/6B Josefiina/Ella-Irina Sanni/Ella E.

Oppilastoimikunnan ohjaava opettaja

on Riitta Sipilä ja Ympäristöraatia

ohjaa opettaja Liisa Rotonen.