In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Nuori kulttuuri Nuori kulttuuri

Nuori kulttuuri 2016

Oulun aluekatselmuksesta kolme esitystä Teatris –tapahtumaan Vaasaan

Tänä vuonna Nuori kulttuurin teemana on teatteri, ja lauantaina 19.3.2016 Oulussa nähtiin upeita nuorten esityksiä. Katselmukseen oli ilmoittautunut kuusi esitystä, neljä Oulusta ja kaksi Kuusamosta. Katselmus pidettiin Oulun Taidekoulun tiloissa Nuottasaaressa.

Esitykset alkoivat klo 10.00 ja ensimmäisenä vuorossa oli Madetojan musiikkilukion Mummomusikaali Mutrix. Ryhmäläiset ovat keränneet isovanhemmiltaan ja ikäihmisiltä parhaita muistoja 50 vuoden takaa ja näiden pohjalta on työstetty ikäihmisille suunnattu performanssi Mummomusikaali Mutrix.

Seuraavaksi Pateniemen koulun draamakerhon 4. – 6. luokkalaiset oppilaat hurmasivat arjen sankareista kertovalla esityksellään Sankaritekoja.

Kolmas esitys oli nauruhermoja kutkuttava Tosi rakkautta?, jonka esitti Kuusamon Nilon yläkoulun Ykstoistmuijaa –ryhmä. Esitys oli esittäjien omien ideoiden ja improvisaation pohjalta syntynyt komedia ihastumisesta.

Tauon jälkeen päivää jatkettiin Kuusamon lukion draamakurssin koskettavalla esityksellä Anne Frank. Esitys oli lyyrinen ja koreografinen kurkistus nuoren tytön maailmaan ja tarinaan, jonka sanoma on ajankohtainen tälläkin hetkellä.

Kuusamolaisten jälkeen esiintymisvuorossa oli Oulun taidekoulun Katiska –teatteri. Heidän kiehtova esityksensä KARKKI vai KEPPONEN johdatti yleisönsä surrealistiseen unen ja toden väliseen vaellukseen.

Päivän viimeinen esitys, Riiuu –performanssi, koostui suomalaisista kansanmusiikkisovituksista lauluyhtyeelle sisältäen liikettä, äänimaailmaa, tanssia ja ilmaisua. Katselmuksen energisen päätöksen esitti Madetojan musiikkilukion ryhmä Madetojan Makkaraperunat.

Hienojen esitysten jälkeen raadilla oli edessään vaikea tehtävä. Kuudesta esityksestä piti valita kolme, jotka pääsevät valtakunnalliseen Teatris –tapahtumaan Vaasaan toukokuussa. Juteltuaan jokaisen ryhmän kanssa ja annettuaan heille palautteen, julkisti raati odotetun päätöksensä.  

Valtakunnalliseen Teatris –tapahtumaan, joka pidetään Vaasassa 27. – 29.5.2016, lähtevät Mummomusikaali Mutrix, Tosi rakkautta? ja KARKKI vai KEPPONEN.

Raati:

Hanna Hautala, teatterialan ammattilainen, Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, Jokihelmen opisto sekä Hailuoto Teatterifestivaali

Elina Korhonen, näyttelijä, Oulun kaupunginteatteri

Tanja Salo, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä draaman opettaja, Oulun kansainvälinen koulu

 
 
 

Kulttuurinen nuorisotyö

  • Puhelin Nuorisotyön koordinaattori
    Tarja Rönkkö
    cell 044 703 8233
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Nuorten kulttuuripalvelut
Tiedot esitetään hCard-muodossa.