In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Mitä rasismi on? Mitä rasismi on?


Rasismilla tarkoitetaan tietyn ihmisryhmän tai henkilön arvottamista alempiarvoiseksi esimerkiksi ihonvärinsä, kulttuurinsa, äidinkielensä, uskontonsa tai etnisen taustansa vuoksi. 

Rasisminvastaisella viikolla tapahtuu Rasisminvastaisella viikolla tapahtuu

Nuorisotiloilla ympäri kaupunkia vietetään rasismin vastaista viikkoa muuan muassa seuraavasti: leikitään monikulttuurisia leikkejä, pelataan eri maiden pelejä, pidetään tietokilpailuja ja asennemittareita, pidetään kokkikerhoja, joissa valmistetaan ja tarjotaan eri maista kotoisin olevia ruokia, tutkitaan eri maista olevien lastenhuoneiden kuvia, piirretään ja askerrellaan eri kansallisuuksien kuvia, askarellaan erimaalaisia nukkeja ja lippuja ja laitetaan niitä esille, järjestetään monikulttuurisia levyraateja, kerätään hyviä tekoja, pidetään ei saa kiu-100 kampanjaa ja tietysti laitetaan Meille ovat tervetulleita kaikki -julisteita näkyville.

Rasisminvastaisen viikon aloitustempausta Oulu loves me -tapahtumaa vietetään kauppakeskus Valkean kävelykadulla perjantaina 17.3.2017 klo 14–16.
 
Oulu loves me -tapahtuman tarkoituksena on nostaa vihapuheen- ja rasisminvastaisuus esille ja tuoda ne yleiseen tietoisuuteen ja keskustelun aiheeksi.
 
Tällä yhteisellä tempauksella pyritään saamaan useat tahot osallistumaan suvaitsevaisuuden lisäämiseen. Tapahtuman päätteeksi nostetaan yhdessä urheilijoiden ja urheiluseurojen kanssa Punainen kortti rasismille.
 
Rasisminvastaista viikkoa vietetään viikolla 12.
 
Tapahtuman pääjärjestäjinä toimii Oulun kaupunki. Tempauksessa ovat mukana myös SPR, Vuolle Setlementti ry, Ely-keskus, ODL:n Esikoto-hanke.
 

Lisätietoja Lisätietoja

Lisätietoja

  • Puhelin Mirjami Ndiaye cell 044 703 8294 Sari Mettovaara cell 044 703 8245
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Ennkkoluuloväittämiä

Klikkaa väittämää ja lue mitä asiantuntijat vastaavat