In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Mitä rasismi on? Mitä rasismi on?


Rasismilla tarkoitetaan tietyn ihmisryhmän tai henkilön arvottamista alempiarvoiseksi esimerkiksi ihonvärinsä, kulttuurinsa, äidinkielensä, uskontonsa tai etnisen taustansa vuoksi. 

Rasisminvastaisella viikolla tapahtuu Rasisminvastaisella viikolla tapahtuu

Nuorisotiloilla ympäri kaupunkia vietetään rasismin vastaista viikkoa muuan muassa seuraavasti: leikitään monikulttuurisia leikkejä, pelataan eri maiden pelejä, pidetään tietokilpailuja ja asennemittareita, pidetään kokkikerhoja, joissa valmistetaan ja tarjotaan eri maista kotoisin olevia ruokia, tutkitaan eri maista olevien lastenhuoneiden kuvia, piirretään ja askerrellaan eri kansallisuuksien kuvia, askarellaan erimaalaisia nukkeja ja lippuja ja laitetaan niitä esille, järjestetään monikulttuurisia levyraateja, kerätään hyviä tekoja, pidetään ei saa kiu-100 kampanjaa ja tietysti laitetaan Meille ovat tervetulleita kaikki -julisteita näkyville.

Rasisminvastaisen viikon aloitustempausta Oulu loves me -tapahtumaa 2016 vietettiin Rotuaarilla viidettä kertaa lauantaina 19.3.
 
Oulu loves me -tapahtumassa nostettiin suvaitsevaisuus ja rasisminvastaisuus esille monenlaisten esitysten avulla. Tapahtumassa nähtiin ja kuultiin teatteria, tanssia, laulua, tanssiteatteria sekä valmistettiin rasismin vastainen graffititeos. Päätteeksi nostettiin yhdessä urheilijoiden ja urheiluseurojen kanssa Punainen kortti rasismille. Tällä tempauksella saatiin useat tahot osallistumaan ennakkoluulojen hälventämiseen ja suvaitsevaisuuden sanoman levittämiseen.
 
Rasisminvastaista viikkoa vietetään parhaillaan. Esille on nostettu muun muassa lapsiin kohdistuva rasismi.
 
Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Oulun kaupunki ja Lions-liiton Oulun alueen klubien Punainen sulka -keräys. Tempauksessa olivat mukana myös SPR, OSAO, Vuolle Setlementti ry:n Ystävyystalo, Tyttöjen talo ja Poikien talo sekä Punainen sulka -yhteistyökumppanit.
 
Rasisminvastaisen Oulun puolesta -haasteeseen ovat vastanneet ja Meille ovat tervetulleita kaikki -kampanjaan mukaan ovat lähteneet seuraavat oululaiset liikkeet:
 
Ruohonjuuri, Merimaaria, Bodyshop, Kultajousi, Bisketti, Oluthuone Leskinen, Sunkoru, Laukkutalo, Delhi 6, Yuki Sushi, Kenkä Meklari, Muotikuu, Uusimuoti, Optikko Sipola, Fratelli, Kultajousi, Tomo Sushi, Kampaamo Sara, Gamestop, Amarillo, Coffee House, Clas Ohlson, Fransmanni, Hotelli Sokos, Dinsko, Elisa, Dressman, Glitter, Make up store, Oulun koru, Burger King, Oulun laukku, Fulari
 

Oulu loves me -tapahtuma kuvina

Lisätietoja Lisätietoja

Lisätietoja

  • Puhelin Mirjami Ndiaye cell 044 703 8294 Sari Mettovaara cell 044 703 8245
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Ennkkoluuloväittämiä

Klikkaa väittämää ja lue mitä asiantuntijat vastaavat