In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Yksityinen perhepäivähoito Yksityinen perhepäivähoito

Yksityisellä perhepäivähoitajalla voi olla vakituisesti neljä alle kouluikäistä lasta hoitajan omat alle kouluikäiset lapset mukaan lukien sekä lisäksi yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koulunkäynnin aloittanut lapsi.


Yksityiset perhepäivähoitajat ja hoitopaikkahinnat

Paljonko yksityinen perhepäivähoito maksaa?

Voit arvioida yksityisen päivähoidon hoitomaksun suuruuden maksulaskurin avulla.

Vapaita hoitopaikkoja voi tiedustella varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimiltä, p. 08 558 45300,

Perhe voi myös palkata työsopimussuhteisen perhepäivähoitajan yksityisen hoidon tuen avulla. Kyseessä on työsuhde, jossa perhe on työnantaja ja hoitaja työntekijä. Perhe etsii hoitajan itse. Työsopimussuhteisen hoitajan tulee olla täysi-ikäinen.

Perhe ja heidän työntekijänsä sopivat yhteisen tapaamisen palvelukoordinaattori  Marja Ojanperän, Paula Sakaranahon tai Sanna Paukkusen kanssa. On toivottavaa, että sekä työnantaja että työntekijä ovat mukana tapaamisessa.


Sinustako yksityinen perhepäivähoitaja?

Yksityinen perhepäivähoitaja hoitaa lapsia omassa tai lasten kotona. Alan koulutus sekä kokemus lasten hoidosta ja kasvatuksesta on suotavaa. Lisäksi tilojen tulee olla turvalliset ja soveltuvat lasten leikkeihin, lepoon ja ruokailuun. Yhdellä hoitajalla saa olla hoidettavanaan enintään neljä alle kouluikäistä lasta. Mukaan lasketaan hoitajan omat alle kouluikäiset lapset.

                    

Lisätiedot:

Varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimi, p. 08 558 45300,
 
Palvelukoordinaattorit:
Marja Ojanperä p.  050 562 9723
Sanna Paukkunen p. 044 703 6988
Paula Sakaranaho p. 044 703 4006