In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Yksityinen perhepäivähoito Yksityinen perhepäivähoito

Yksityisellä perhepäivähoitajalla voi olla vakituisesti neljä alle kouluikäistä lasta hoitajan omat alle kouluikäiset lapset mukaan lukien sekä lisäksi yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koulunkäynnin aloittanut lapsi.


Yksityiset perhepäivähoitajat ja hoitopaikkahinnat

Paljonko yksityinen perhepäivähoito maksaa?

Voit arvioida yksityisen päivähoidon hoitomaksun suuruuden maksulaskurin avulla.

Vapaita hoitopaikkoja voi tiedustella varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimiltä, p. 08 558 45300,

Perhe voi myös palkata työsopimussuhteisen perhepäivähoitajan yksityisen hoidon tuen avulla. Kyseessä on työsuhde, jossa perhe on työnantaja ja hoitaja työntekijä. Perhe etsii hoitajan itse. Työsopimussuhteisen hoitajan tulee olla täysi-ikäinen.

Perhe ja heidän työntekijänsä sopivat yhteisen tapaamisen palvelukoordinaattori  Marja Ojanperän, Paula Sakaranahon, Sanna Paukkusen tai Sini Kahelinin kanssa. On toivottavaa, että sekä työnantaja että työntekijä ovat mukana tapaamisessa.


Oletko hakeutumassa yksityiseksi perhepäivähoitajaksi?

Yksityiseksi perhepäivähoitajaksi haluavan on otettava yhteyttä Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen ja sovittava tapaaminen yksityistä varhaiskasvatusta valvovien palvelukoordinaattoreiden kanssa. Tapaamisessa käydään läpi yksityisenä perhepäivähoitajana toimimiseen liittyviä asioita.

Yksityisellä perhepäivähoitajalla tulee olla alalle soveltuva koulutus.  Oulun kaupunki hyväksyy uusia yrittäjiä kaksi kertaa vuodessa. Pääasialliset toiminnan aloittamisajat ovat joko 1.1. tai 1.8. toimikausien alkaessa.
 

 

Lisätiedot:

Varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimi
p. 08 558 45300

 
Palvelukoordinaattorit:

Marja Ojanperä
p. 050 562 9723

Sanna Paukkunen
p. 044 703 6988
 
Paula Sakaranaho
p. 044 703 4006

Sini Kahelin
p. 044 703 5306