In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Rehtorin tervehdys

Hyvää alkanutta lukuvuotta!

Kouluvuosi 2015-16 on pyörähtänyt käyntiin. Kokoamme jälleen käyttöönne syksyisen lukuvuositiedotteen, joka sisältää tärkeät tiedot koulun toiminnasta yhteystietoineen ja toimintakuvauksineen. Lisäksi kotisivulla olevista linkeistä löytyy tarkempaa tietoa ja taustamateriaalia.

Kouluvuoden merkittävin asia on opetussuunnitelmatyön eteneminen ja kunta-kohtaiset painotukset. Uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön syksyllä 2016 opetussuunnitelma vuosiluokkien 1–6 osalta. Oppiaineiden tuntijaot, valinnai-suudet ja kieliohjelma päätetään syksyn aikana. Vuosiluokkien 7–9 osalta uuden opetussuunnitelman käyttöön otto tapahtuu porrastetusti vuosina 2017 - 19.

Lukuvuonna 2015 - 16 keskitymme opetussuunnitelmatyössä ainekohtaisten tavoitteiden käsittelyyn, mietimme koulumme arviointikäytänteitä sekä opetuksen eheyttäviä teemoja ja laaja-alaisia taitoja.

Edelleen jatkamme oppilaiden osallistamista ja toiminnallisuuden kehittämistä koulupäivän aikana. Tavoitteena on yhteisöllisyyden ja viihtyvyyden lisääminen. Hyvät tavat ovat meidän kaikkien yhteinen asia tänäkin vuonna!

Oppilaiden hyvinvointi on muutenkin esillä tänä lukuvuonna. Koetamme panostaa ennakoivaan työhön seuraamusten hoitamisen (esim. kiusaamisten käsittely) sijaan. Teemme alkusyksyn aikana hyvinvointikyselyä yhdessä oppilaskunnan, oppilashuollon ja vanhempaintoimikunnan edustajan kanssa. Luokittaisia tuloksia on tarkoitus hyödyntää luokissa ja luokkien vanhempainilloissa ja -tapaamisissa. Ollaanpa kuulolla!

Näistä ja monista muista kouluasioista jatkamme keskustelua ja tiedottamista syksyn vanhempainilloissa, -tapaamisissa ja vanhempaintoimikunta Haaveen kokoontumisissa. Tervetuloa mukaan!

 

Hyvää kouluvuotta toivottaen             Matti Kuivamäki, rehtori