In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Rajakylän koulu & Kuivasoja

 

KOULUTERVEYDENHUOLLON TERVEISET RAJAKYLÄN JA KUIVASOJAN ALAKOULUN OPPILAILLE JA HUOLTAJILLE

Rajakylän alakoulun terveydenhoitaja on Elisa Heikkinen.

Vastaanotto maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikko-iltapäivisin.

Päivystystunti ma – ti klo 12 – 13. 
puh. 044-7034606.

Kuivasojan koulun terveydenhoitaja on Elisa Heikkinen. Terveydenhoitaja käy koululla keskiviikkoisin, tekemässä määräaikaistarkastuksia 3-4. luokkalaisille.

Kuivasojan koulun ekaluokkalaisten laajat terveystarkastukset tehdään Rajakylän koulun terveydenhoitajien tiloissa.

1. ja 5. luokan oppilaille tehdään laaja terveystarkastus, johon toivotaan myös huoltajan osallistumista. Terveydenhoitajan tarkastuksen lisäksi oppilaalle annetaan aika myös koululääkärin tarkastukseen.

Laajoista terveystarkastuksista informoidaan luokkakohtaisesti myöhemmin tarkemmin.

3.-4 ja 6. luokkalaisille tehdään määräaikaistarkastus yhdessä oppilaan ja terveydenhoitajan kanssa.

Hoitolomaselvityksen alle 10-vuotiaan lapsen sairastuessa voi pyytää terveydenhoitajalta puhelimitse. Parhaiten kouluterveydenhoitajan tavoittaa ma-ke 8-8:30 puhelintunnilla. Lapsen sairastumisesta tulee ilmoittaa myös opettajalle.

Sairasasioissa lääkäriaika varataan omalta terveysasemalta. Myös vapaa-ajan tapaturmien hoidon huoltajat järjestävät oman terveysaseman kautta.

Jos koulussa tai koulumatkalla sattuu tapaturma, siitä tulee tehdä ilmoitus joko opettajalle tai terveydenhoitajalle koulun tapaturmavakuutuksen vuoksi.

HOX!

Jos lapsellasi on sairaus, joka vaatii lääkehoitoa koulupäivän aikana tai mikäli lapsellesi on tehty jo aiemmin koululle lääkehoitosuunnitelma, joka vaatii päivittämistä, ota yhteys kouluterveydenhoitajaan.

Terveisin Elisa Heikkinen, terveydenhoitaja
Rajakylän alakoulu, Kuivasojan koulu.
P. 0447034606, ma-ke.
to-pe puhelut ohjautuvat toisille terveydenhoitajille

 

Rajakylän yläkoulun terveydenhoitaja on Kati Jolula. Vastaanotto maanantaista torstaihin Rajakylän yläkoulun tiloissa. Päivystys- ja puhelintunti klo 12 - 13 puh. 044-703 4585.

Kiireellisissä asioissa sekä terveydenhoitajan poissa ollessa voi ottaa yhteyttä Rajakylän terveysasemalle puh. 08-558 44428.

Koululaisen hyvinvointi on unta ja monipuolista ruokaa

Koululaisen hyvinvoinnin ja jaksamisen tärkein "tankkauspaikka" on kotona. Rajat on rakkautta ja niistä syntyy lapselle turvallinen olo. Kun perusasiat ovat kunnossa, lapsi voi hyvin ja koulukin sujuu paremmin.

Kouluikäinen tarvitsee kunnon yöunen, tutkimusten mukaan 9-10 tuntia. Unen määrä vaikuttaa lapsen kasvuun ja uuden oppimiseen.

Terveellinen ja monipuolinen aamupala on hyvä aloitus koululaisen "työpäivälle". Säännöllinen ja monipuolinen ruokailu antaa aineksia kasvuun, mutta auttaa myös keskittymään oppitunneilla. Oikeita valintoja ruokailussa voi opetella kotona ja kouluruokailussa. Oppia saa myös terveystiedon tunneilta ja terveystarkastuksissa.

Liikkuvasta lapsesta tulee usein myös liikkuva aikuinen. Arkiliikunta on myös tärkeää liikuntatuntien ja –harrastusten ohella kouluikäisille.

Päihteiden aloittaminen varhaisessa iässä lisää riskiä alkoholiriippuvuuteen aikuisiässä. Varhaisella puuttumisella ja yhteistyöllä me aikuiset voimme auttaa nuoria ja estää syrjäytymistä. Vastuulliseen aikuisuuteen ja vanhemmuuteen kuuluu tarpeellisten rajojen asettaminen. Rajat luovat turvallisen olon, vaikka nuoret haluavatkin luoda omat sääntönsä. Kaikkien kannalta on parempi, kun kotona tunnetaan lasten kaverit ja tiedetään missä ja miten he vapaa-aikansa viettävät.

Rajakylän hammashoitola,

Ruiskukkatie 4, 90580 Oulu


Ajanvarauksen puhelinnumero 08 55846430, klo 8-15 välisenä aikana

Henkilökuntamme:
- Hammaslääkärit
Niemelä Marja-Liisa, palveluesimies
Jussi Jaakola
Pukari Tuovi
Kuivila Rami

- Suuhygienisti
Tuula Hannu

- Hammashoitajat
Hukkanen Päivi, vastaava hammashoitaja
Ek Arja
Paakkari Tuija
Pajunen Sari
Anne Kiviniemi, ajanvaraus


- Välinehuoltaja
Hille Juntunen

Rajakylän yläasteen luokkien hoitojako:

7, 8, 9 –luokat hammaslääkäri Jussi Jaakola
8D, 9D hammaslääkäri Tuovi Pukari


Voimassa ovat yksilölliset tarkastusvälit, hammaslääkäri määrittää tarkastuksessa suun terveyden tilasta riippuen seuraavan tarkastusvälin. Oppilas käy hammaslääkärin hoito-
suunnitelman mukaisesti hammaslääkärillä ja suuhygienistillä

Ajanvarauskehotus lähetetään oppilaan kotiin, josta ajanvaraus huolehditaan hammashoitolaan.
Yli 15-vuotiaiden tulee huolehtia jatkossa itse ajanvaraus tarkastukseen hammaslääkärin suositteleman tarkastusvälin mukaisesti, kotiin ei tule ajanvarauskehoitusta.
Voimassaolevien ajanvarauksien peruminen tulee suorittaa viimeistään edellisenä päivänä.
Peruuttamattomasta poisjäännistä lähetetään viesti huoltajalle, joka huolehtii ajanvarauksen hammashoitolaan. Kolmesta peruuttamattomasta poisjäännistä lähetetään hoidosta kieltäytymiskaavake huoltajalle. 15 vuotta täyttäneiltä peritään 33.80 euron sakkomaksu peruuttamattomasta poisjäännistä.
Hammashoitolassa on varattu aikoja päivittäin akuuttien hammassärky- ja tapaturmatapauksien hoitoon joissa voit ottaa yhteyttä ajanvaraukseen.

www.suupuhtaaksi.com
sivustoilta löytyy monipuolista tietoa nuorten hampaiden hoidosta
ja suun ongelmista. Ajankohtaista tietoa myös terveystietoa ja kotitaloutta opettaville.