In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Rajakylän koulu & Kuivasoja

Kouluterveydenhuollon terveiset

Rajakylän alakoulun terveydenhoitaja on Elisa Luontio.

Vastaanotto maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin Rajakylän yläkoulun tiloissa. Päivystys- ja puhelintunti ma – ti ja to - pe klo 12 - 13 puh. 044-7034606.

Kuivasojan koulun terveydenhoitaja on Elisa Luontio. Terveydenhoitaja käy koululla keskiviikkoisin, jolloin tehdään kontrollitarkastuksia. Ekaluokkalaisten tarkastukset tehdään Rajakylän koulun terveydenhoitajien tiloissa. Puhelintunti ma - pe klo 12 - 13 puh. 044-7034606

Rajakylän yläkoulun terveydenhoitaja on Kati Jolula. Vastaanotto maanantaista torstaihin Rajakylän yläkoulun tiloissa. Päivystys- ja puhelintunti klo 12 - 13 puh. 044-703 4585.

Kiireellisissä asioissa sekä terveydenhoitajan poissa ollessa voi ottaa yhteyttä Rajakylän terveysasemalle puh. 08-558 44428.

Kouluterveydenhoitaja ja lääkäri tekevät oppilaille tarkastuksia seuraavan kontaktiohjelman mukaisesti: 1., 5. ja 6. luokan oppilaat tarkastavat terveydenhoitaja ja lääkäri, 2., 3. ja 4. luokan oppilaille järjestetään terveystapaamiset terveydenhoitajan vastaanotolla. Kouluterveydenhoitajat ja tarvittaessa koululääkäri osallistuvat myös oppilashuoltoryhmiin.

Hoitolomaselvityksen alle 10-vuotiaan sairaan lapsen hoitoon voi pyytää terveydenhoitajalta puhelintunnilla. Lapsen sairaudesta on hyvä ilmoittaa myös opettajalle.

Sairasasioissa lääkäriaika varataan omalta terveysasemalta. Vapaa-ajan tapaturmien hoidon järjestäminen ei kuulu kouluterveydenhuollon piiriin, vaan vanhemmat järjestävät hoidon päivystyksen kautta.

Jos koulussa tai koulumatkalla sattuu tapaturma, siitä tulee tehdä ilmoitus joko opettajalle tai terveydenhoitajalle koulun tapaturmavakuutuksen vuoksi.

  
Koululaisen hyvinvointi on unta ja monipuolista ruokaa

Koululaisen hyvinvoinnin ja jaksamisen tärkein "tankkauspaikka" on kotona. Rajat on rakkautta ja niistä syntyy lapselle turvallinen olo. Kun perusasiat ovat kunnossa, lapsi voi hyvin ja koulukin sujuu paremmin.

Kouluikäinen tarvitsee kunnon yöunen, tutkimusten mukaan 9-10 tuntia. Unen määrä vaikuttaa lapsen kasvuun ja uuden oppimiseen.

Terveellinen ja monipuolinen aamupala on hyvä aloitus koululaisen "työpäivälle". Säännöllinen ja monipuolinen ruokailu antaa aineksia kasvuun, mutta auttaa myös keskittymään oppitunneilla. Oikeita valintoja ruokailussa voi opetella kotona ja kouluruokailussa. Oppia saa myös terveystiedon tunneilta ja terveystarkastuksissa.

Liikkuvasta lapsesta tulee usein myös liikkuva aikuinen. Arkiliikunta on myös tärkeää liikuntatuntien ja –harrastusten ohella kouluikäisille.

Päihteiden aloittaminen varhaisessa iässä lisää riskiä alkoholiriippuvuuteen aikuisiässä. Varhaisella puuttumisella ja yhteistyöllä me aikuiset voimme auttaa nuoria ja estää syrjäytymistä. Vastuulliseen aikuisuuteen ja vanhemmuuteen kuuluu tarpeellisten rajojen asettaminen. Rajat luovat turvallisen olon, vaikka nuoret haluavatkin luoda omat sääntönsä. Kaikkien kannalta on parempi, kun kotona tunnetaan lasten kaverit ja tiedetään missä ja miten he vapaa-aikansa viettävät.

Rajakylän hammashoitola,

Ruiskukkatie 4, 90580 Oulu


Ajanvarauksen puhelinnumero 08 55846430, klo 8-15 välisenä aikana

Henkilökuntamme:
- Hammaslääkärit
Niemelä Marja-Liisa, palveluesimies
Jussi Jaakola
Pukari Tuovi
Kuivila Rami

- Suuhygienisti
Tuula Hannu

- Hammashoitajat
Hukkanen Päivi, vastaava hammashoitaja
Ek Arja
Paakkari Tuija
Pajunen Sari
Anne Kiviniemi, ajanvaraus


- Välinehuoltaja
Hille Juntunen

Rajakylän yläasteen luokkien hoitojako:

7, 8, 9 –luokat hammaslääkäri Jussi Jaakola
8D, 9D hammaslääkäri Tuovi Pukari


Voimassa ovat yksilölliset tarkastusvälit, hammaslääkäri määrittää tarkastuksessa suun terveyden tilasta riippuen seuraavan tarkastusvälin. Oppilas käy hammaslääkärin hoito-
suunnitelman mukaisesti hammaslääkärillä ja suuhygienistillä

Ajanvarauskehotus lähetetään oppilaan kotiin, josta ajanvaraus huolehditaan hammashoitolaan.
Yli 15-vuotiaiden tulee huolehtia jatkossa itse ajanvaraus tarkastukseen hammaslääkärin suositteleman tarkastusvälin mukaisesti, kotiin ei tule ajanvarauskehoitusta.
Voimassaolevien ajanvarauksien peruminen tulee suorittaa viimeistään edellisenä päivänä.
Peruuttamattomasta poisjäännistä lähetetään viesti huoltajalle, joka huolehtii ajanvarauksen hammashoitolaan. Kolmesta peruuttamattomasta poisjäännistä lähetetään hoidosta kieltäytymiskaavake huoltajalle. 15 vuotta täyttäneiltä peritään 33.80 euron sakkomaksu peruuttamattomasta poisjäännistä.
Hammashoitolassa on varattu aikoja päivittäin akuuttien hammassärky- ja tapaturmatapauksien hoitoon joissa voit ottaa yhteyttä ajanvaraukseen.

www.suupuhtaaksi.com
sivustoilta löytyy monipuolista tietoa nuorten hampaiden hoidosta
ja suun ongelmista. Ajankohtaista tietoa myös terveystietoa ja kotitaloutta opettaville.