In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Perheiden tukeminen ja lastensuojelu

Perhepalvelulla tarkoitetaan kaikille lapsiperheille tarjottavaa apua sellaisessa tilanteessa, jossa erityistä tukea tarvitaan.

Perhepalveluihin voit ottaa yhteyttä esimerkiksi silloin, jos:

  • Vauva valvottaa ja arkirytmi on hukassa
  • Uupumus koetteleee perheen arkea
  • Parisuhteesi mietityttää
  • Tunnet itsesi uupuneeksi arjessa
  • Kun lapsellasi tai itselläsi on vamma tai sairaus
  • Perheessä on kasvatuspulmia tai kriisi

Perhepalveluista on mahdollista saada esimerkiksi perhetyöntekijöiden, perheterapeuttien tai sosiaalityöntekijöiden tukea. Tukea tarjotaan perheen kotona. Perhepalvelun kautta saa apua eri ammattiryhmiltä perheen tarpeen mukaisesti. Tarvittaessa järjestämme sinulle apua kodin erityistilanteisiin.

Saat yhteyden perhepalveluun soittamalla numeroon 08 558 44356.

Lapsiperheiden neuvontapalvelunumero palvelee vain alle kouluikäisiä. Kouluikäisten lasten perheet saavat perhepalvelua oman alueensa sosiaalityöntekijöiden tai perheneuvonnan ajanvarauksen kautta.

Sosiaalityöntekijöiden yhteystiedot ja aluejako

Perheneuvolan toiminta on muuttunut vuodesta 2014 alkaen.

Vuoden 2014 alusta perhepalvelut on yhdistetty omaksi perhepalvelun kokonaisuudeksi. Perhepalvelukokonaisuuteen kuuluvat neuvolan perhepalvelu, sosiaalisen hyvinvoinnin palvelualueen perheiden tukipalvelut, perheneuvontapalvelut ja lastensuojelun perhetyö.

Palvelemme lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen liittyvissä ongelmissa sekä lapsiperheiden perhe-elämän ja parisuhteen vaikeuksissa.

Perheiden palveluja tarjotaan alueellisesti lähellä perheitä ja järjestetään yhteistyössä eri toimijoiden kuten mielenterveys- ja päihdepalveluiden sekä sivistys- ja kulttuuripalveluiden työntekijöiden kanssa.  Perheneuvonta palvelee lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen liittyvissä ongelmissa sekä lapsiperheiden perhe-elämään, vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyvissä vaikeuksissa sekä perhettä kohdanneissa yllättävissä kriisitilanteissa (esim. onnettomuus, sairaus).
Perheneuvontapalveluissa tarjotaan myös perheille keskustelu- ja sovitteluapua erotilanteessa.
 
Tutustu oppaaseen vanhemmuden onni
 

Ajanvaraus p. 044 703 6120
Ma ja to klo 10-12

Arkistokatu 4 b, 4. kerros

Perheneuvonnan yksikkö on muuttanut Arkistokadulta Kontinkankaan hyvinvointikeskukseen. Tervetuloa uusiin tiloihimme!

Oulun perhekoulu

Perhekoulu on tarkoitettu 4–6-vuotiaiden  lasten perheille, joissa lapsi on joko tavallista vilkkaampi, levottomampi tai muuten vaikeasti ohjattavissa ja vanhemmat kokevat tarvitsevansa tukea ja neuvoa.

Tutustu perhekoulun esitteeseen tästä. (pdf)