Avoinna

Ti–su 10–17
 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää
 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Su 8.1.2017 klo 14
Näyttelyiden yleisöopastus (Bryk, Rantasuo, Hiukkavaaraa).

To 12.1.2017 klo 13
Luupin senioriklubin tutustuminen Rut Bryk -näyttelyyn.

 

Iloiset eläinystävämme
12.12.2013–12.1.2014, Satula

Näyttelyn teokset on poimittu Oulun taidemuseon yli 4000 teoksen kokoelmasta, johon mahtuu runsaasti eläinaiheisia teoksia. Eläinaiheita ovat suosineet erityisesti naivistit, mutta tähän näyttelyyn on haettu myös muita tyylisuuntia sekä monipuolisia tekniikoita ja materiaalivalintoja. Joukossa on muun muassa grafiikkaa, valokuvaa, piirroksia, maalauksia ja veistoksia.

Sekatekniikoista mielenkiintoa herättää Timo Heinon teos, jossa kirjaimellisesti yhdistyvät mehiläisvaha ja oikeat mehiläiset.
Kaikkein perinteisin suomalaisen taiteen eläinkuvasto on jätetty tietoisesti pois tästä näyttelystä. Hirvien, karhujen, lehmien ja kalojen tilalle on otettu mukaan eksoottisempia eläimiä sekä muutama eläin, joka hahmottuu teoksesta vasta tarkemmalla katselulla. Kissa ja koira ovat toki itse oikeutetusti yleisimpinä lemmikkeinä mukana.

Näyttelyn taiteilijat ovat ympäri Suomea painottuen kuitenkin pohjoissuomalaisiin tai täältä lähtöisin oleviin taiteilijoihin. Monilta yleisösuosikeilta on valittu näyttelyyn harvemmin nähtyjä teoksia, tekijöinä muuan muassa Hannu Väisänen, Lauri Rankka, Helena Junttila.ja Pentti Junno.

Kuva: Pirkko Lepistö, Ystäväni ja minä (1984)