Avoinna

Ti–su 10–17
 

Liput

6€ / 4€ Lue lisää
 

 

Yhteystiedot

Kasarmintie 9,Oulu, Finland
p. 044 703 7471

 

 

Tapahtumat

 

Su 8.1.2017 klo 14
Näyttelyiden yleisöopastus (Bryk, Rantasuo, Hiukkavaaraa).

To 12.1.2017 klo 13
Luupin senioriklubin tutustuminen Rut Bryk -näyttelyyn.

 

Oulun kaupungin kokoelmat

 

Oulun kaupungin kokoelmissa on yli 1000 teosta.
Oulun kaupungin ja taidemuseon kokoelmat eriytettiin vuonna 1976. Suurin osa kaupungin kokoelman teoksista on nähtävissä julkisissa tiloissa. Teoshankinnat tehdään erityisesti sijoituksia ajatellen. Kaupungin kokoelmaan luetteloidaan myös julkiset ulkoveistokset ja prosenttilinjahankinnat.

Kokoelmassa ovat edustettuina eri tyylisuuntaukset ja tekniikat. Pääpaino on kuitenkin oululaisissa kaupunkikuvissa, luonnonmaisemissa ja arkiseen elämään liittyvissä kuva-aiheissa. Suurin osa teoksista on läänin taiteilijoiden tuotantoa, mutta 1990-luvun aikana on hankittu myös valtakunnallisesti merkittävien taiteilijoiden teoksia.

Grafiikan ja pienimuotoisten maalausten lisäksi kokoelma sisältää tekstiilitaidetta, veistoksia ja monumentaaliteoksia. Virastoihin ja oppilaitoksiin on sijoitettu Veijo Hukan, Reijo Hukkasen, Matti Mikkolan, Tauno Ohenojan ja Juhani Tuomisen maalauksia. Tekstiilitaiteilijoista edustettuina ovat muun muassa Irma Kukkasjärvi, Marjatta Metsovaara ja Kirsti Rantanen. Graafikoista teoksia löytyy Outi Heiskaselta, Antti Holmalta, Inari Krohnilta ja Esa Riipalta.