In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Norssi, keskustan lukiot ja erikoislukiot hakutilaston kärjessä

Opetushallitus on julkaissut yhteishaun tulokset tältä keväältä. Oulun päivälukioista suosituimmaksi nousi Oulun yliopiston harjoittelukoulu Oulun normaalikoulu. Aloituspaikkoihin suhteutettuna suosituin on viimevuotiseen tapaan Kastellin lukion urheilulinja.

Kun verrataan ensisijaisten hakijoiden määrää suhteessa lukioiden aloituspaikkoihin, suosituin on Kastellin lukion urheilulinja ja toisena Oulun normaalikoulu. Viiden kärkeen mahtuvat myös Oulun lyseon IB-linja, Oulun Lyseon lukio ja Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio.

Alla olevasta taulukosta selviää paljonko oululaislukioihin oli ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin tänä keväänä.

Lukio

1.       hakutoiveena keväällä 2016

Aloituspaikkoja syksyllä 2016

Haukiputaan lukio

126

128

Kastellin lukio

232

190

Kastellin lukion urheilulinja

81

35

Kiimingin lukio

69

85

Laanilan lukio

88

100

Madetojan musiikkilukio

134

112

Merikosken lukio

68

102

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio

250

190

Oulun Lyseon lukio

241

175

Oulun Lyseon lukion IB-linja

73

50

Oulun normaalikoulun lukio

121

82

Oulunsalon lukio

74

80

Oulun steinerkoulu

12

36

Pateniemen lukio

27

72

Svenska Privatskolan i Uleåborg

19

24

 

Valinnat kesäkuussa

Nuoret voivat hakea valtakunnallisessa yhteishaussa viiteen opiskelupaikkaan. Opiskelijat valitaan lukioon peruskoulun päättötodistuksen äidinkielen, toisen kotimaisen kielen, vieraitten kielten, uskonnon tai elämänkatsomustiedon, historian, yhteiskuntaopin, matematiikan, fysiikan, kemian, biologian, terveystiedon ja maantiedon arvosanojen keskiarvon osoittamassa järjestyksessä.

Erikoislukioiden (Kastellin urheilulukiolinja, Madetojan musiikkilukio ja Oulun Lyseon lukion IB-ohjelma) oppilasvalinnassa otetaan päättötodistuksen arvosanojen lisäksi huomioon pääsykoepisteet ja lisänäytöt.

Opiskelija valitaan siihen lukioon, johon hänen keskiarvonsa/pisteet ylimmillään riittävät. Yhteishaun tulokset julkistetaan torstaina 16. kesäkuuta.