In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Mielenterveys Mielenterveys

Alla on kuvailtu erilaisia mielenterveyteen liittyviä tilanteita ja osoitettu tahoja, joihin voi ottaa yhteyttä. Niistä ohjataan tarvittaessa eteenpäin.

  1. Olen masentunut, toivoton, stressaantunut, ahdistunut, uneton > apua voi hakea omalta terveysasemalta, neuvolasta, kouluterveydenhuollosta, opiskelijaterveydenhuollosta tai työterveyshuollosta. Katso myös muita auttavia tahoja oikealta.
  2. Olen kokenut äkillisen, epätavallisen tai odottamattoman minua järkyttäneen tapahtuman > apua voi hakea omalta terveysasemalta tai virka-ajan ulkopuolella Oulun seudun yhteispäivystyksestä. Oulun kaupungin kriisityöntekijöihin saa yhteyden terveysaseman kautta. Katso myös muita auttavia tahoja oikealta.
  3. Minulla tai läheiselläni on ongelmia alkoholin tai muiden päihteiden kanssa > apua voi hakea omalta terveysasemalta, työterveyshuollosta tai päihdepäivystyksestä. Katso myös muita auttavia tahoja oikealta.
  4. Olen huolissani lapsesta, nuoresta tai perheen kriisistä > apua voi hakea neuvolasta, kouluterveydenhuollosta, aikuissosiaalityöstä . Tarvittaessa edellisistä ohjataan lasten- ja nuorisopsykiatriseen työryhmään. Kaupungin palveluiden lisäksi katso myös linkkivinkit oikealla.
  5. Olen elämänkriisissä avioeron, läheisen kuoleman tai muun syyn vuoksi > apua voi hakea, katso linkkivinkit oikealla tai myös aikuisosiaalityöstä tai omalta terveysasemalta.
  6. Päivystyksellistä hoitoa vaativissa tilanteissa (vakava, äkillinen psyykkinen sairastuminen tai itsemurhavaara) hoitoon hakeudutaan aikuisten mielenterveyspalvelujen päivystykseen.

Katso myös kaupungin oma psykiatrinen erikoissairaanhoito.