In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Opiskeluterveydenhuolto

Oulun kaupungin opiskeluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu Oulussa sijaitsevien ammattikorkeakoulujen, ammatillisten oppilaitosten ja ammatillista aikuiskoulutuksen opiskelijoille, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Terveydenhoito

Maksuttomaan terveystarkastukseen tarjotaan mahdollisuus opiskelujen aikana. Opiskelija voi myös itse varata ajan terveystarkastukseen tai opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen sekä rokotuksiin liittyvissä asioissa.

Työharjoittelussa tartuntavaaraan joutuvat opiskelijat saavat hepatiitti B -rokotuksen maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa. Lisätietoja

Sairaanhoito

Opiskeluterveysasemalla ei järjestetä kiireellistä eikä kiireetöntä sairaanhoitoa oululaisille opiskelijoille. Ulkopaikkakuntalainen opiskelija voi ottaa yhteyttä opiskeluterveysasemalle kiireettömissä asioissa.

Ulkopaikkakuntalaisten opiskelijoiden äkilliset sairastumiset hoidetaan terveysasemien tai hyvinvointikeskusten akuuttivastaanotolla ilman ajanvarausta. Ulkopaikkakuntalainen voi kiireettömissä asioissa ottaa yhteyttä myös opiskeluterveysasemalle. Äkillisissä, lyhytaikaisissa sairauksissa opiskelija voi olla 1-3 päivää pois omalla ilmoituksella opiskelu- tai työharjoittelupaikalta.

Sairauslomatodistuksen saa tarvittaessa akuuttivastaanotolta. Tapaturmissa voi hakeutua lähimmän terveysaseman tai hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotolle.

Lääkärin vastaanottokäynnistä peritään 18v täyttäneeltä terveyskeskusmaksu kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä ajasta peritään 15v täyttäneeltä sakkomaksu. Ajan peruminen on tehtävä vähintään 1 vuorokausi ennen vastaanottoaikaa.

 

Miten voit -terveyskysely ammattiopiston ja aikuiskoulutuksen opiskelijoille

Miten voit -terveyskysely ammattikorkeakouluopiskelijoille

Yliopisto-opiskelijoiden terveydenhuollosta vastaa Ylioppilaiden Terveydenhuoltosäätiö YTHS Linnanmaalla.

Yhteystiedot

 • Käyntiosoite work Kajaanintie 46A, 3.kerros,
 • Puhelin Ajanvaraus work 08 5584 6310 work
 • Aukioloajat ma, ti, to klo 8–16 ja ke, pe klo 8–14.
 • Postiosoite
  Kontinkankaan hyvinvointikeskus
  PL 9
  90015 Oulun kaupunki

  Katso mahdolliset aukiolopoikkeukset.

  Palveluesimiesten yhteystiedot

  Myös Haukiputaalla on opiskeluterveydenhoitajan vastaanotto, osoite Asemakyläntie 5, Haukipudas
  Haukipudas puh. 0405031685
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Klikkaa tästä esiin Kontinkankaan alueen kartta:

Terveyskirjastosta voit etsiä tietoa terveydestä ja sairauksista esimerkiksi oireen mukaan.

Lyhytosoite tälle sivulle ouka.fi/opiskeluterveydenhuolto