In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Seksuaaliterveys Seksuaaliterveys

Tälle sivulle on koottu lyhyesti tietoa keskeisimmistä seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista ja Oulun kaupungin tarjoamat palvelut. Muistathan, että terveydenhuollon henkilökuntaa ja lääkäreitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Myös alaikäisellä, joka ikäänsä ja kehitystasoonsa nähden kykenee päättämään hoidostaan, on oikeus kieltää hoitoaan tai terveydentilaansa koskevien tietojen antaminen huoltajilleen.

Raskauden ehkäisy
Raskauden ehkäisypalveluita saa omalta terveysasemalta ja opiskelijaterveysasemalta. Lue lisää raskauden ehkäisystä Nettinapista tai lääkärikirjasta.

Raskauden keskeytys
Jos harkitset raskauden keskeyttämistä, ota yhteyttä kouluterveydenhuoltoon, opiskelijaterveysasemalle tai omalle terveysasemallesi. Raskauden keskeytys tehdään lääkärin lähetteellä OYS:n Naistentautien poliklinikalla. Lue lisää raskauden keskeytyksestä Lääkärikirjasta.

Sukupuolitaudit
Sukupuolitaudit eli seksitaudit ovat bakteerin tai viruksen aiheuttamia tartuntatauteja, jotka voivat tarttua, kun kondomia ei käytetä. Ne siirtyvät ihmisestä toiseen limakalvokosketuksessa, kuten yhdynnässä tai suuseksissä. Jos epäilet saaneesi tartunnan, ota yhteyttä kouluterveydenhuoltoon, opiskelijaterveysasemalle tai omalle terveysasemallesi.
Lisätietoa sukupuolitaudeista Nettinapista tai terveyskirjastosta.