In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Vertaistuki- ja keskusteluryhmät Vertaistuki- ja keskusteluryhmät

Vertaistuki- ja keskusteluryhmät on tarkoitettu kaikille oululaisille, ja ne ovat maksuttomia. Ryhmiin haetaan kaavakkeella, jonka saa omalta terveysasemalta tai tulostettua pdf-muodossa tästä. Hakemuksen voi palauttaa omalle terveysasemalle. Mukaan mahtuville ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Depressioryhmästä taitoja elämänhallintaan

Ryhmässä ehkäistään ja katkaistaan stressin, uupumuksen ja masennuksen muodostamaa kierrettä. Ryhmässä opiskellaan masennuksen ehkäisy- ja itsehoitotaitoja ja lisätään tietoisuutta omista voimavaroista, mielialoista ja taidoista vaikuttaa niihin. Depressioryhmään ohjaudutaan oman terveysaseman psykiatrisen sairaanhoitajan kautta. Ryhmä kokoontuu 8–9 kertaa viikoittain ja ryhmässä on 6–8 osallistujaa.

Vertaistukiryhmä tyypin 2 diabetekseen sairastuneille

Ryhmät on tarkoitettu 25–65-vuotiaille oululaisille ja Oulussa asuville  opiskelijoille, jotka ovat sairastuneet tyypin 2 eli aikuistyypin diabetekseen viimeisen vuoden aikana. Ryhmässä käsitellään diabetesta sairautena, sen hoitoa ja elämäntapojen vaikutusta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ryhmäohjelmaan kuuluvat terveystietoluennot, joissa asiantuntijat luennoivat edellä mainituista asioista. Tavoitteena ovat sairauden hyväksyminen ja hyvä hoitomyönteisyys sekä omaan hoitoonsa sitoutuminen.

ITE-ryhmä
ITE-ryhmä tarjoaa vertaistukea niille yli 65-vuotiaille oululaisille, jotka haluavat elämäntapamuutoksilla esim. pudottaa painoa, ennaltaehkäistä tai alentaa kohonneita rasva-, verenpaine- ja verensokeriarvoja.

Ryhmässä elämäntapoihin ja terveyteen liittyvää asiatietoa setvitään yhdessä. Jokainen tuo keskusteluun omat kysymyksensä ja ratkaisunsa, kehittymishaasteensa ja -tavoitteensa, innostumisensa ja lannistumisensa.
10 euron ITE-ryhmäaineistopaketti lunastetaan ensimmäisellä kokoontumiskerralla.
 
KunnonLähde
johanna.heikkinen@ouka.fi
p. 044 703 5881

Ryhmät on tarkoitettu 25–65-vuotiaille oululaisille ja Oulussa asuville  opiskelijoille, joiden painoindeksi (BMI) on > 40. Ryhmien tarkoituksena on jakaa vertaistukea ja tietoa painonhallintaan liittyvissä asioissa. Menetelminä ovat keskustelut ja erilaiset liikunnalliset kokemukset. Myös ryhmällä on mahdollisuus vaikuttaa sisältöihin. Tavoitteena ovat pysyvät elämäntapamuutokset.

Taitolajiryhmä alkoholinkäytöstään huolestuneille

Tavoitteena on vahvistaa osallistujien motivaatiota ja tavoitteellista toimintaa oman alkoholinkäytön hallitsemiseksi, purkaa muutoksen esteitä sekä saada käyttöön omat voimavarat ongelman ratkaisemiseksi. Ryhmässä saat tukea toisilta osallistujilta ja ohjaajalta muutoksen toteuttamiseen. Osallistujat esiintyvät ryhmässä etunimin.

Ryhmässä on enintään 5 - 6 osallistujaa. Ohjelmassa on kolme 1,5 tunnin mittaista kokoontumista viikon välein. Osallistuminen on maksutonta.
Kysy seuraavan ryhmän alkamisesta.

Lisätietoja: sirpa.rytky(at)ouka.fi, puh. 044 7034560 ja kirsti.ervasti(at)ouka.fi, puh. 050 4063491

Tupakasta luopumisryhmä

Tarkoituksena on auttaa osallistujia lopettamaan tupakointi. Osallistujamäärä vaihtelee. Ohjelmassa on kuusi 1,5 tunnin mittaista kokoontumista noin viikon välein. Osallistuminen on maksutonta.

Seuraavasta alkavasta ryhmästä tiedustelut alla olevista numeroista:
Lisätietoja: sirpa.rytky(at)ouka.fi, puh. 044 7034560 ja kirsti.ervasti(at)ouka.fi, puh. 050 4063491