In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kouluterveydenhuolto Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhoitaja Prkko Niskanen (puh. 044 7034369) on Teuvo Pakkalan koululla maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Päivystystunti on klo 12-13. Terveydenhoitajan tavoittaa myös Wilma-viestin kautta. Terveydenhoitaja tekee jokaiselle oppilaalle terveystarkastuksen lukuvuoden aikana. Laajat tarkastukset ovat ekaluokkalaisilla ja viidesluokkalaisilla. Heille kuuluu myös koululääkärin tarkastus. Koululääkäri katsoo laajojen tarkastusten lisäksi vain ne oppilaat, joilla on jokin sairaus, joka vaikuttaa koulunkäyntiin. Kouluterveydehoitaja hoitaa koulupäivän aikana sattuneet sairastumiset ja tapaturmat. Näistä ilmoitetaan huoltajalle. Sairauksien selvittely tapahtuu esim. omalla terveyasemalla tai Hyvinvoitikeskuksessa. Vapaa-ajalla sattuneet tapaturmat ja niiden jatkohoito eivät kuulu kouluterveydenhoitajalle tai koululääkärille.

Hammashuolto

Koulumme oppilaiden hammashoito toteutuu Oulun ammattikorkeakoulun hammashoitolassa, Professorintien kampuksella, osoitteessa Kiviharjuntie 8, 90220 OULU. 

Oamk hammashoitolan sijainti: Sosiaali- ja terveysala / Suun terveydenhuolto, Louhi-rakennuksen 3. kerros, D-siipi, tila d3057. Opasteet Professorintien puoleiselta sisäänkäynniltä. 

Ajanvaraukset ma-to klo 8.00 - 12.30 puh. 044-703 6425 (Oamk hammashoitola). Särky- yms. tilanteissa Ouka keskitetty ajanvaraus p. 08 5584 6430. 

Terveyskeskushammaslääkäri työskentelee ammattikorkeakoulun hammashoitolassa tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 8-11. Hän laatii yksilöllisen hoitosuunnitelman sekä tekee tarvittavan korjaavan hammashoidon. Tarkastuksen yhteydessä arvioidaan oikomishoidon tarve. Suuhygienistiopiskelijat hoitavat suunnitelman mukaisen ehkäisevän suun terveydenhoidon toimenpiteet kuten hampaiden pinnoitukset, puhdistus- ja fluorikäsittelyt sekä suun terveydenhoidon ohjauksen.