In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

2004 Oulun www-sivut 10 vuotta 2004 Oulun www-sivut 10 vuotta

Suomen ensimmäinen kaupungin ylläpitämä www-palvelu täytti Juhannuksena 2004 kymmenen vuotta. Oulun kaupungin www-sivut saivat alkunsa vuonna 1994, kun innokkaat ja ennakkoluulottomat atk-alan osaajat halusivat edelläkävijöinä tarjota oululaisille uusia ja ajanmukaisia verkkopalveluita.

www-palvelun toteuttajiksi pestattiin kaksi kesätyöntekijää ja näiden nuorten osaajien käsissä syntyivät ensimmäiset kaupungin www-sivut. Ne tarjosivat lautakuntien esityslistoja ja päytäkirjoja, opaskarttoja ja kaupunkioppaan, joka koostui Oulun kaupungin perustiedoista ja kuvista.

Jo alkuvaiheessa Oulun kaupunki halusi taata, että www-sivuilta löytyy joka päivä uutta ja päivitettyä tietoa ja sama lupaus pätee edelleen. Nykyisin kaupungin verkkosivuja päivittää noin 80 henkilöä ja sivuston koordinoinista vastaa verkkotoimitus. Oulun www-sivusto koostuu lähes 100 000 sivusta ja vierailuja sivustolle tehdään yli 250 000 kertaa kuukaudessa.

ATK-keskuksen väki totesi jo kymmenen vuotta sitten, että hyvä www-palvelu ei koskaan valmistu - se vain paranee jatkuvasti. Kymmenvuotiaan verkkopalvelun uusia kehitysvaiheita ovat intranetin kehittäminen ja Internet-sivuston uusiminen. Oulun www-sivuista on tullut tärkeä palvelu kuntalaisille ja tavoitteena on tarjota heille uusia sähköisiä palveluja.