In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Puistometsien hoito Puistometsien hoito

Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden katu- ja viherpalvelut hoitaa asutuksen keskellä ja sen lähellä sijaitsevia puistometsiä. Hoitotoimenpiteet tehdään neljän vuoden välein hoidon aikataulusuunnitelman mukaisesti. Hoidon tavoitteena on alueen turvallisuus, puuston uudistuminen, metsäympäristön viihtyisyys sekä alueen elinvoimaisuuden ja maisemallisen arvon säilyttäminen.

Maa ja mittaus -yksikön hoitovastuulla olevat metsäalueet alkavat yleensä kaupunginosien laidoilta ja jatkuvat kohti laajempia metsäalueita.

Katu- ja viherpalveluiden puistometsien hoitokartat (sisältäen aikataulut)
pdf-tiedostoina
(päivitetty 8.1.2016)

 1. Haapalehto - Korvensuora - Ylikiiminki
 2. Hintta - Saarela

Keskustan, Tuiran, Välivainion, Koskelan, Ritaharjun, Kuivasrannan, Haukiputaan, Kiimingin ja Yli-Iin alueiden metsienhoidosta vastaa Maa ja mittaus yksikkö 1.1.2016 alkaen.

Linnanmaan, Ruskon, Oulunsuun, Kiviniemen, Perävainion, Rajakylän, Pateniemen, Holstinmäen, Maikkulan, Madekosken, Kaakkurin ja Oulunsalon alueiden metsienhoidosta vastaa Maa ja mittaus yksikkö 1.1.2017 alkaen.

Vinkki: Kirjoita pdf-tiedoston hakukenttään kadun tai puiston nimi tai sen osa (esim. keskustan alueen kartassa Uusikatu tai Madetojanpuisto) ja paina enter-näppäintä. Hakutoiminto näyttää kaikki kartalla näkyvät haetut nimet tai niiden osat.

Puiden kaato yleisillä alueilla

Asukkaiden puunkaatotoiveet katu- ja viherpalvelujen hallinnassa olevilta viheralueilta käsitellään kootusti. Päätetyt puiden kaadot tekee alueurakoitsija.

Raivausjäte kerätään näkyviltä paikoilta kulkuväylien varsilta ja tonttien lähistöltä.

Tontilla olevien puiden kaatamisesta tulee olla yhteydessä rakennusvalvontaan.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
 • Postiosoite postal PL 32, 90015 Oulun kaupunki

  Aukioloajat
  ma–pe klo 8–16
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410 Kaupungin puhelinpalvelunro work
  08 558 558 00
 • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.