Epäiletkö saaneesi koronatartunnan?

Jos oireesi ovat lieviä, varaa aika maksuttomaan koronatestiin.

 • Varaa aika Rehapoliksen näytteenottopisteelle (Kiviharjunlenkki 4, avoinna ma-pe) tai Oritkarin drive-in-pisteelle (avoinna ma-pe) Pihlajalinnan ajanvarausnumerosta 010 312 175 (puhelun hinta 8,4 snt/min). Muista kertoa, että olet varaamassa aikaa Oulun kaupungin koronatestiin. Lue tarkemmat ohjeet.
 • Varaa aika Limingantullin näytteenottopisteelle (Nuottasaarentie 5, avoinna ma-pe) tai koronavastaanotolle (avoinna ma-pe) hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksen kautta.
 • Viikonloppuisin ja arkipyhinä varaa aika Oulun seudun yhteispäivystykseen tai lasten päivystykseen Nordlabin ajanvarauksen kautta.
 • Jos tarvitset ammattilaisen arviota tai hoitoa, tee oirearviokysely Omaolo-palvelussa tai soita koronaneuvontaan p. 08 558 41414 (ma–to 8–16, pe klo 8–15), muina aikoina p. 116 117. Tarvittaessa sinut ohjataan koronavastaanotolle ja/tai näytteenottoon.

Rokotukset

Rokotukset on aloitettu rokotusjärjestyksen mukaisesti. Katso ajantasainen tieto koronarokotuksista.

Miten suojaudun ja suojaan muita?


Koronatietoa eri kielillä - Info in different languages

Tarvitsetko sinä tai perheesi apua?

 • Sosiaalipalvelut auttavat sinua, jos tarvitset taloudellista tukea tai apua jaksamiseen. Voit olla yhteydessä oman hyvinvointikeskuksesi sosiaalipalveluiden työntekijään (ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–15):
  Kontinkangas p. 040 182 8078
  Tuira p. 040 683 8138
  Haukipudas p. 040 630 6525
  Kaakkuri p. 050 316 9095
  Kiiminki p. 050 407 3513 
 • Sosiaali- ja kriisipäivystys p. 044 703 6235
 • Toimeentulotuki turvaa viimesijaisesti elantosi.
 • Psykososiaalinen tuki Oulussa. 
 • Ikäihmisiä palvelee Aino-neuvonta p. 044 703 4973 arkisin klo 9–15.
 • Neuvola
   

Katso kooste kaupungin, järjestöjen ja seurakuntien avuntarjoajien yhteystiedoista

Katso Oulun koronatilastot

Koronaohjeet, apua ja tukea

Koronatiedotteet

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 19.4. – Koronatartuntojen määrä on taas nousussa, suosituksista tärkeää pitää kiinni

Viikkotiedote, julkaistu maanantaina 19.4.2021

Oulu on koronaepidemiassa alhaisimmalla eli perustasolla. Viime viikon uusien tartuntojen ja altistuneiden määrä kasvoi Oulussa yli kaksinkertaiseksi edellisviikkoon verrattuna. Myös joukkoaltistumisia esiintyi.

Koordinaatioryhmä arvio epidemiatilannetta ja suositusten tarvetta tiistaina 20.4.2021.

Perjantaina 16.4. tuli ilmi joukkoaltistuminen Ritaharjun koulun 9A-luokalla. Karanteeniin asetettiin 20 oppilasta. Kaikkien oppilaiden huoltajiin on oltu yhteydessä.

Caritas Kipparissa on todettu koronapositiivinen asukas. Altistuneet on voitu rajata yhteen soluun kyseisessä palvelukodissa. Yksikössä on ohjeistettu oireettomien seulontaluonteinen testaus altistuskaranteeniin asetetuille asukkaille ja heidän kanssaan työskenneille henkilöille. Yksikössä pyritään terveysviranomaisten ohjeilla estämään jatkotartunnat.

Viime viikon 32 tartunnan lähteenä olivat perhe, tuttavapiiri, ulkomaat ja koulu. Tuntemattomia tartuntoja oli 5 (15%). 

Viime viikolla ei ollut altistumisvaroituksia.

Oulussa on viimeksi vapautettu rajoitusten piiristä nuorisotilojen ja Pohjois-Pohjanmaan museon käyttö. Aluehallintovirasto on nostanut kokoontumisrajoituksen sallittua henkilömäärää kuudesta kymmeneen henkilöön. Valtioneuvosto on poistanut Oulun osalta ravintoloiden sulun perjantaista 9.4. alkaen. Muut rajoitukset ja suositukset ovat toistaiseksi ennallaan. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu käsittelemään rajoitusten purkamista koskevaa suunnitelmaa huomenna 20.4.2021.

Tällä viikolla Oulussa on jaossa noin 6600 rokotetta, pääosin Ouluhallilla. Rokotusvuorossa ovat 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat, riskiryhmään 1 kuuluvat 16–64-vuotiaat ja riskiryhmään 2 kuuluvat 40–64-vuotiaat. Rokotteina ovat Pfizerin ja AstraZenecan rokotteet.

THL on linjannut 14.4.2021, että AstraZenecan rokotteen käyttö yli 65-vuotiailla voi jatkua.  Haittavaikutukset ovat hyvin harvinaisia, ja koskevat pääosin vain alle 65-vuotiaita. Yksilöllinen riski AstraZenecan rokotteen haittavaikutuksille on vain henkilöillä, joilla on ollut harvinainen aivolaskimon, suoliston laskimon tai valtimon tukos tai harvinainen hyytymisoireyhtymä HIT. Väestössä tavanomainen alaraajalaskimon tukos ei ole riskitekijä. Yli 65-vuotiailla rokottamattomuus nostaa merkittävästi riskiä saada koronatartunnasta vakava, sairaalahoitoon johtava koronainfektio. Kansallinen asiantuntijaryhmä sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelevat AstraZenecan rokotteen ottamista kaikille yli 65-vuotiaille, joilla edellä mainittuja harvinaisia riskitekijöitä ei ole ollut.  

Muita koronavirusrokotteita voidaan käyttää tehosteannoksen antamiseen niille alle 65-vuotiaille, joiden ensimmäinen rokoteannos on ollut AstraZenecaa.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Katso lisäohjeet Koronarokotukset-sivulta.

Jokaisen edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla.

Huolimatta osittain poistuneista rajoituksista ja rokotusten etenemisestä tulee jokaisen huolehtia henkilökohtaisen terveysturvallisuuden säilyttämisestä. Oleellista terveysturvallisuudessa on korostettu käsihygienia (pesut ja/tai käsihuuhteen käyttö), maskin käyttö kodin ulkopuolella sisätiloissa, myös työpaikalla, turvaetäisyyden säilyttäminen oman ruokakunnan ulkopuolisiin henkilöihin (2m), tilojen käytön rajoitusten (hlömäärä) noudattaminen, sekä pidättäytyminen yksityisissä ja yleisissä tilaisuuksissa suositellussa alle 10 hengessä.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Lataa koronavilkku - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Tulostettava materiaali

Lataa tulostettava maskisuositus (PDF)

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/korona