Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Koronarokotukset Oulussa

Päivitetty viimeksi 2.3.2023. Sivua ei päivitetä enää aktiivisesti. Päivitetty tieto Oulun koronarokotuksista löytyy Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen verkkosivuilta

 

Sivun sisältö:

Koronarokotuksia annetaan Oulussa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisille kohderyhmille. Tehosterokotteen ottaminen on tärkeää THL:n linjaamiin kohderyhmiin kuuluville. Alueellista epidemiatilannetta seurataan Pohjois-Pohjanmaalla edelleen tarkasti.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Koronarokotteiden ja muiden rokotteiden kanssa ei tarvita varoaikaa.
 

Koronarokotukset lapsille ja nuorille
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, THL:n suosituksen mukaan koronarokotteita tarjotaan riskiryhmässä oleville 6 kuukauden – 4 vuoden ikäisille lapsille.

Oulussa riskiryhmässä olevien 6 kuukauden – 4-vuoden ikäisille koronarokotukset annetaan Kontinkankaan neuvolassa, Kajaanintie 46 B-talo. Aika varataan koronarokotuksen ajanvarauksen puhelimesta. 5 vuotta täyttäneiden lasten rokotukset toteutetaan Oulun keskustan rokotuspisteellä, Hallituskatu 19.

Lapsen koronarokotukseen tarvitset mukaan suostumuslomakkeen (THL, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos), josta käy ilmi, että kaikki huoltajat ovat antaneet suostumuksensa rokotukselle.

 

 

Rokotuspaikat


Rokotuksiin voi tulla vain ajanvarauksella.

 

Hallituskadun rokotuspiste

Hallituskatu 19. Avoinna ajanvarauksella.

HUOM!  Limingantullin rokotuspiste on suljettu kokonaan ja rokotustoiminta on siirretty Hallituskadulle.

 


 

Koronarokotuksen voi saada myös työterveyshuollosta

Koronarokotukseen työterveyshuollossa ovat oikeutettuja muun muassa Pihlajalinnan ja Mehiläisen työterveysasiakkaat, joiden työterveyshuollon sopimukseen kuuluvat koronarokotukset. Työterveyshuollot tiedottavat tarkemmista ajanvarausohjeista ja aikataulustaan asiakkailleen. Työterveyshuolloissa koronarokotteita tarjotaan Oulun kaupungin rokotelinjausten mukaisesti.

 

Ajanvaraus

Rokotuksiin voi tulla vain ajanvarauksella. Varaa aika rokotteeseen ensisijaisesti nettisivuilta tai  puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Tiedot rokotteiden kohderyhmistä löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta. 

 

 

Ohjeet rokotukseen tulevalle

  • Tule rokotukseen terveenä.
  • Saavu korkeintaan 5 minuuttia ennen varattua aikaa, jotta rokotuspaikalle ei synny ruuhkaa.
  • Pukeudu lyhythihaiseen joustavakankaiseen paitaan. Halutessasi saat rokotteen erillisessä huoneessa yksityisyyden turvaamiseksi.
  • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi esimerkiksi henkilökortilla tai ajokortilla.
  • Jos edellinen koronarokote on annettu jossakin muualla kuin Oulun kaupungin rokotuspisteessä, siitä on oltava mukana tosite.
  • Varaudu jäämään tarkkailtavaksi 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen.
  • Perusrokotesarjaan kuuluu kaksi annosta.  Rokotusväliä voi lyhentää 6 viikosta vain perustellusta syystä.
  • Euroopan unionin ulkopuolisista maista tulevilta henkilöiltä peritään 74,95 euron suuruinen hoitajan vastaanottokäyntimaksu (rokotus on maksuton). Maksu peritään myös Euroopan unionin jäsenmaista tai pohjoismaista tulevilta henkilöiltä, jos heillä ei ole mukanaan hoito-oikeustodistusta.
     

 

Kela korvaa tarvittaessa matkan koronarokotukseen tai koronatestiin

Kela korvaa koronarokotukseen tai koronatestiin tehtyjen matkojen kustannuksia 31.12.2022 asti. Korvauksen saamiseksi et tarvitse näistä matkoista erillistä todistusta terveydenhuollosta. Matkat korvataan yleensä halvimman matkustustavan mukaan. Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa.

Jos et voi terveydentilasi vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai niitä ei ole käytettävissä, voit saada Kelalta korvauksen taksimatkasta. Saat taksimatkasta korvauksen taksissa, kun tilaat matkan alueellisesta tilausnumerosta p. 0800 93 377. Mainitse matkan syy, kun tilaat taksia. Et voi hakea taksimatkasta korvausta jälkikäteen Kelasta.

Jos olet matkustanut julkisilla kulkuneuvoilla tai omalla autolla, hae korvaus jälkikäteen Kelasta. Saattajan ja perheenjäsenen matkakustannuksista haetaan korvausta potilaan henkilö- ja matkatiedoilla.

Lue lisää Kelan verkkosivulta.

Vammaispalvelulain (VPL) tai sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisia asiointimatkoja ei voi käyttää koronarokotuksiin kulkemiseen 12.4.2021 alkaen.

 

 

Tietoa koronarokotuksista

Rokotteet ja koronavirus (THL)

Rokotejärjestys (THL)

Rokotteiden teho koronavirusta vastaan (THL)

Sosiaali- ja terveysministeriön tietoa koronarokotteesta.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean usein kysytyt kysymykset koronarokotteista.

 

In English

Vaccinations against coronavirus in Oulu

Koronatietoa eri kielillä

Sivulle Koronatietoa eri kielillä (THL) on kerätty linkkejä, joiden kautta saat tietoa koronaviruksesta eri kielillä. Linkkien avulla löydät esimerkiksi toimintaohjeita tartunnan välttämiseksi, ja tietoa rokotteista, rokottamisesta ja matkustamisesta. 

Rokotustilanne Oulussa

Oulun koronaan liittyvä tilastotieto on koottu yhdelle sivulle.

Katso rokotustilanne Oulussa