Koronarokotukset Oulussa

Päivitetty viimeksi 29.7.2021 kello 10.55. Sivua päivitetään, kun tiedot täydentyvät tai tarkentuvat.

Tällä hetkellä Oulussa rokotetaan

Varaa aika

Ilmoitamme tällä sivulla, milloin eri ryhmät voivat varata ajan koronarokotukseen. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Noudatamme kansallista rokotejärjestystä. Rokotustahti riippuu Ouluun saatavien rokotteiden määrästä. Rokotusta varten on varattava aika.

Ensimmäisen rokotteen saa 13.7.-13.8. välisenä aikana myös ilman ajanvarausta - lue tiedote

Jos olet sairastanut koronan, ei rokotuksellasi ole kiire. Varaa aika koronarokotukseen aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua siitä, kun sairastuit koronaan. 

Rokotteita annetaan lähtökohtaisesti vain oululaisille, koska rokotteet jaetaan kuntakohtaisen väestöpohjan mukaan. Jos kotikunta on kaukana ja henkilö on Oulussa pitkään (yli kolme kuukautta), voidaan rokotus antaa Oulussa.

Koronarokotteiden ja muiden rokotteiden kanssa ei tarvita enää varoaikaa.

 

Sivun sisältö:

 

Ajanvaraus

Rokotusvuorossa ovat tällä hetkellä Oulussa 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt sekä riskiryhmään 1 tai riskiryhmään 2 kuuluvat 12–15-vuotiaat (Rokotettavan täytyy olla täyttänyt 12 vuotta rokotushetkellä).

Alaikäinen rokotteen saaja

Alaikäinen voi päättää rokotteen ottamisesta itse, jos rokottaja arvioi nuoren olevan riittävän kypsä tekemään päätöksen. Jos nuori ei ole kykenevä tai halukas päättämään rokotuksestaan itse, rokottamiseen kysytään suostumusta huoltajilta puhelimitse. Tällöin huoltajien suostumus tarvitaan kirjallisena, jonka voi antaa suostumuslomakkeella. Täytä lomake ja ota se tulostettuna mukaan rokotukseen. Jos nuorella on useampi kuin yksi huoltaja, tarvitaan suostumus rokottamiseen kaikilta huoltajilta.

Lue THL:n tiedote 12–15-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville  nuorille.
 

Varaa aika

 • puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Huoltaja voit varata nettiajanvarauksen kautta ajan 12-17-vuotiaalle vain silloin, jos nuori on antanut luvan tähän ja hoitohenkilökunta on sen merkinnyt potilastietojärjestelmään. 

Jos varaat ajan puhelimitse, suosittelemme jättämään takaisinsoittopyynnön. Linjalle ei kannata jäädä odottamaan, eikä soittaa numeroon useita kertoja.

 

Rokotusjärjestys Oulussa

Rokotettavat ryhmät Aika­­taulu Rokote
Koronaan liittyvää työtä tekevät sote-huollon ammattilaiset Rokotettu Biontech-Pfizer

Iäkkäiden henkilöiden asumis­palvelujen ja laitoshoidon yksiköiden henkilökunta ja asukkaat

Rokotettu Biontech-Pfizer ja
Astra­ Zeneca
Kotihoidon asiakkaat (Katso tarkemmin) Rokotettu

Moderna ja
Astra­ Zeneca

Erityisryhmien tehostettu asumispalvelu Rokotettu Moderna ja Biontech-Pfizer

16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt

Ajan­varaus auki, rokotukset käynnissä

Biontech-Pfizer ja Moderna

Riskiryhmään 1 kuuluvat 12–15-vuotiaat

Ajan­varaus auki, rokotukset käynnissä

Biontech-Pfizer ja Moderna
Riskiryhmään 2 kuuluvat 12–15-vuotiaat Ajan­varaus auki, rokotukset käynnissä Biontech-Pfizer ja Moderna

 

Poikkeukset rokotusjärjestykseen

Rokotuksissa edetään pääsääntöisesti valtioneuvoston asetuksen ja THL:n ohjeiden mukaisesti. Rokotusaika voidaan antaa ennen henkilön ikäryhmän mukaista ajankohtaa ainoastaan seuraavissa tapauksissa.

Ensimmäiselle rokotteelle tulevat henkilöt

 • Henkilöt, jotka ovat lähdössä ulkomaille pitkälle työkomennukselle tai vaihto-oppilaaksi (16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat)

Toiselle rokotteelle tulevat henkilöt

 • Muu perusteltu syy, esimerkiksi rauhanturvaajaksi tai vaihto-oppilaaksi lähteminen tai muu pitkä työkomennus ulkomailla ja tarve saada toinen rokote ennen lähtöä. Ensimmäinen rokoteannos annetaan tarvittaessa ennen oman ikäryhmän rokotusta. Rokoteväli on vähintään 3 viikkoa.

 

Rokotuspaikat

Valittavissa olevat rokotuspaikat ja -ajat näkyvät verkossa aikaa varatessa tai ne kerrotaan puhelimitse. Rokotusta varten on varattava aika etukäteen.

Rokotuspaikkojen osoitteet

 • Ouluhalli, Ouluhallintie 20. Katso ohjekartta saapumisesta. Tällä hetkellä ensimmäisiä rokotusannoksia annetaan vain Ouluhallissa, mutta kakkosrokotusaikoja on saatavilla myös muilla rokotuspaikoilla.
 • Haukiputaan hyvinvointikeskus, Simppulanharjuntie A16
 • Kiiminki, Jaarantie 4, entinen Jokirannan koulu
 • Oulunsalon terveysasema, Kauppiaantie 10
 • Yli-Iin hyvinvointipiste, Kirkkokuja 2
 • Ylikiimingin hyvinvointipiste, Vesaisenlinnantie 2

Pyydämme läheisiä auttamaan ikäihmisiä ajanvarauksessa ja paikalle saapumisessa.

Muistutamme myös, että on tärkeää käyttää maskia ja noudattaa suosituksia myös rokotuksen jälkeen.

 

Ohjeet rokotukseen tulevalle

 • Tule rokotukseen terveenä, maski kasvoillasi.
 • Saavu korkeintaan 5-10 minuuttia ennen varattua aikaa, jotta rokotuspaikalle ei synny ruuhkaa.
 • Pukeudu lyhythihaiseen joustavakankaiseen paitaan.
 • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi esim. henkilökortilla tai ajokortilla.
 • Omaishoidon päätös on esitettävä rokotustilanteessa.
 • Varaudu jäämään tarkkailtavaksi 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen.
 • Rokotteeseen kuuluu kaksi annosta. Biontech-Pfizerin ja Modernan rokotteen annosväli on 12 viikkoa. AstraZenecan rokotteen annosväli on 8–12 viikkoa. Annosväliä voi tihentää vain perustellusta syystä. Perusteltu syy ei ole esimerkiksi ulkomaanmatka.

 

Rokotuksen jälkeen 

Maskin käyttö ja myös muiden suositusten noudattaminen on edelleen tärkeää, vaikka olisit sairastanut koronavirustaudin tai saanut rokotteen. Katso Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset.

Katso ohjeet koronavirusrokotteen saaneelle (pdf, THL)

 

Rokotustodistus

EU:n koronarokotustodistus on nyt saatavilla Omakannassa. Kaksi muuta EU:n koronatodistuksista eli testitulostodistus ja todistus sairastetusta koronavirustaudista tulevat Omakantaan 14.7. alkaen.

EU:n koronarokotustodistus sisältää tiedot henkilön saamista koronarokotuksista, kuten rokotevalmisteen nimi, viimeisimmän rokotteen antopäivä ja saatujen rokoteannosten määrä. Todistuksen saa jo ensimmäisestä rokotuskerrasta.

Todistuksen saa noudattamalla seuraavia ohjeita:

 1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
 3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa rokotustodistus (pdf)". Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
 4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. 

EU:n koronarokotustodistuksen voi esittää mobiililaitteelta tai tulostaa paperille. EU:n koronarokotustodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Todistus on maksuton.

Aikaisempi Suomen kansallinen koronarokotustodistus jää samalla pois käytöstä, ja esimerkiksi puhelimeen tallennettu tai paperille tulostettu kansallinen rokotustodistus kannattaa nyt vaihtaa EU:n koronarokotustodistukseen. Omakannassa kansallinen rokotustodistus vaihtuu EU:n rokotustodistukseen automaattisesti. 

Jatkossa rokotustodistus on saatavilla Omakannasta viimeistään 5 vuorokauden kuluessa rokotuksesta. Alueellista vaihtelua rokotustietojen siirtymisessä Kanta-palveluihin on edelleen, minkä vuoksi rokotustodistukset eivät vielä näy kaikille rokotetuille henkilöille. Jos rokotustodistus puuttuu Omakannasta ja tarvitset välttämättömästä syystä todistuksen kiireellisesti, voit saada kansainvälisen rokotustodistuksen ottamalla yhteyttä omaan hyvinvointikeskukseen. Hyvinvointikeskuksesta tilattava rokotustodistus on toistaiseksi poikkeuksellisesti maksuton.

 

Kela korvaa tarvittaessa matkan koronarokotukseen

Jos et voi terveydentilasi vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai niitä ei ole käytettävissä, voit saada Kelalta korvauksen taksimatkasta koronarokotukseen. Kela korvaa 27.3.2021-31.12.2021 tehtyjen koronarokotusmatkojen kustannuksia. Matkat korvataan yleensä halvimman matkustustavan mukaan. Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa. Tilaa matka Kelan alueellisesta tilausnumerosta p. 0800 93 150. Lue lisää Kelan verkkosivulta.

Vammaispalvelulain (VPL) tai sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisia asiointimatkoja ei voi käyttää koronarokotuksiin kulkemiseen 12.4.2021 alkaen. Jos olet jo ehtinyt tilata rokotusmatkan matkan Matkapalvelukeskuksen kautta, voit kuitenkin käyttää tilaamasi matkan.

 

Toinen rokotuskerta ja ajan vaihtaminen

Ensimmäisen koronarokotuskerran yhteydessä annetaan aika toiseen rokotukseen. 

Ajan voi vaihtaa vain välttämättömistä syistä (esim. terveydentila; syöpähoito tai leikkaus) aikaisintaan 2 viikkoa ennen rokotusaikaa. Ajan aikaistaminen on mahdollista vain puhelinvarauksen kautta. Ajan siirtämisen eteenpäin voi tehdä itse nettiajanvarauksen kautta.

 

Rokotteen valinta

Alle 65-vuotiaat

Alle 65-vuotiaalle aloitetaan uusia rokotussarjoja vain mRNA-rokotteilla eli Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteilla (THL:n linjaus 18.5.). Alle 65-vuotiaalle, joka on ehtinyt saada ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan rokotteella, annetaan toinen rokoteannos mRNA-rokotteella. Alle 65-vuotias ei voi halutessaan valita AstraZenecan rokotetta.

65 vuotta täyttäneet

Uusien rokotussarjojen suhteen 65 vuotta täyttänyt voi itse valita, haluaako hän AstraZenecan rokotteen vai mRNA-rokotteen. Jatkossa myös 65 vuotta täyttäneet voivat saada toisella rokotuskerralla mRNA-rokotetta, vaikka rokotussarja olisi aloitettu AstraZenecan rokotteella (THL:n 18.5. linjaus). THL kuitenkin suosittelee 65 vuotta täyttäneitä jatkamaan rokotussarjaansa aiemmin saamallaan koronarokotteella, jos valmisteen käytölle ei ole ilmennyt lääketieteellistä estettä.

65 vuotta täyttäneen ei tarvitse etukäteen ilmoittaa, jos hän haluaa vaihtaa rokotetta vaan riittää, kun siitä ilmoittaa rokotuspaikalle saapuessa.

 

Raskaana olevien rokotukset

THL on linjannut 1.6.2021, että raskaana oleva voi halutessaan ottaa koronarokotteen. Kokemusta ja systemaattista tutkimustietoa raskaana olevien rokottamisesta on tällä hetkellä niukasti, mutta kertynyt tutkimustieto ja käyttökokemus eivät anna viitteitä turvallisuushuolista. Ennen raskautta aloitetun rokotussarjan toisen annoksen voi myös antaa raskauden aikana.

 

Kotihoidon asiakkaiden rokotukset 

Kotihoidon asiakkaat tullaan rokottamaan pääasiassa kotona, mutta jos liikuntakyky ja muu kunto sallii, on heidän myös mahdollista varata aika iänmukaisiin joukkorokotuksiin.  

Palvelutaloissa rokotetaan kotihoidon palveluiden piirissä olevat asukkaat. Rokotuksista huolehtii kunkin asukkaan oma kotihoidon palveluntuottaja, kun rokotteita on saatavilla. Jos liikuntakyky ja muu kunto sallii, ajan voi varata myös iänmukaisiin joukkorokotuksiin Ouluhallille.

 

Tietoa koronarokotuksista

Rokotteet ja koronavirus (THL)

Ovatko koronavirusrokotteet turvallisia? Katso kysymyksiä ja vastauksia koronarokotteesta THL:n sivulta.

Rokotejärjestys (THL)

Rokotteiden teho koronavirusta vastaan (THL)

Sosiaali- ja terveysministeriön tietoa koronarokotteesta.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean usein kysytyt kysymykset koronarokotteista.

 

In English

Vaccinations against coronavirus in Oulu

Saapumisohje Ouluhalliin

Saapumisohje Ouluhallin rokotuksiin

Katso karttakuva suurempana.

Rokotustilanne Oulussa

Lähde: THL

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos