Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Oulun Omahoito

Oulun Omahoito on kuntalaisten henkilökohtainen hyvinvointipalvelu. Palvelu tarjoaa ajasta ja paikasta riippumattoman asioinnin terveys- ja sosiaalipalveluihin. 

Monipuolisessa palvelussa voi muun muassa

Omahoitopalvelun käyttö edellyttää kirjautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnistautumisen. Tällä haluamme turvata asiointisi ja varmistua henkilöllisyydestäsi. Kirjaudu palveluun ja asioi silloin kun sinulle sopii.

Asiointi toisen puolesta Omahoidossa

Puolesta-asiointi aloitetaan valitsemalla Omahoitopalvelussa ”Toisen puolesta-asiointi”. Avautuvalta sivulta löytyy lisäohjeitaHyödynnä palvelua mm. viestinnässä, hakemuksissa, etukäteen lähetettävissä lomakkeissa ja seurantakirjauksissa. 

Alle 10-vuotiaat

Vanhempi voi automaattisesti asioida Omahoidossa alle 10-vuotiaan lapsensa puolesta. Vanhempi voi varata lapselleen aikoja, katsella laboratoriotuloksia, käyttää viestipalvelua, merkitä lapsen painomittauksia, täyttää terveyskorttia ja lisätä tiedostoja.

Lapsen huoltajuus tarkistetaan Väestörekisterikeskuksen tiedoista. 

10–17-vuotiaat

10–17-vuotiaiden puolesta asiointi ei vielä toistaiseksi onnistu Oulun Omahoidossa. Kuitenkin alle 12-vuotiaan puolesta voi tehdä ajanvarauksia hyvinvointipalveluiden nettiajanvarauksessa, mutta 12-17-vuotiaalle tarvitaan ajanvarauksen puolesta-asiointia varten suullinen tai kirjallinen lupa, joka merkitään asiakastietojärjestelmään. Vanhemmat saavat sen jälkeen käyttöoikeuden puolesta-asiointiin ajanvarauksessa. Tarvittavat merkinnät voidaan tehdä hyvinvointikeskuksessa, terveysasemalla, kouluterveydenhoitajan toimesta, lastenneuvolassa tai hammashoitolassa.

18 vuotta täyttänyt

18 vuotta täyttäneen henkilön täytyy ensin valtuuttaa toinen täysi-ikäinen asioimaan puolestaan Suomi.fi-valtuudet -palvelussa. Valtuutettu voi katsella valtuuttajan laboratoriotuloksia, käyttää viestipalvelua, seurata mittauksia (INR, PEF, verensokeri, verenpaine, unirytmi, alkoholi), tehdä painomerkintöjä, täyttää terveyskorttia, lisätä tiedostoja ja vaihtaa terveysasemaa. 

Katso lisätietoja oikeudesta toisen puolesta asiointiin.

Tervetuloa Omahoidon käyttäjäksi!

 

 

Sairaanhoitaja-chat

Hoitaja-chat

Kysy neuvoa terveyspulmiin Oulun Omahoidon chat-palvelussa!

Hoitaja on chatissa paikalla maanantaista torstaihin kello 8-15 ja perjantaisin kello 8-14.

Chat avautuu kirjautumalla Oulun Omahoitoon, valitsemalla ”Terveyspalvelut” ja ”Hoitaja-CHAT”.

Keskustele hoitaja-chatissa (vaatii tunnistautumisen)

Omaolo-palvelun oirearvioista saat apua ja toimintaohjeita terveyteen liittyvissä pulmissa. Oireidesi perusteella palvelu antaa toimintasuosituksen, esimerkiksi itsehoito-ohjeita tai ajanvarausoikeuden. 

Duodecim Omahoito

Duodecim Omahoito tarjoaa hyödyllistä sairaus- ja riskitekijäkohtaista tietoa kotona tapahtuvan hoidon avuksi.

Duodecim Omahoito

Katso myös usein kysyttyjä kysymyksiä Oulun Omahoitopalvelusta.

Tämän sivun lyhytosoite on ouka.fi/omahoito.