Ajankohtaista

< Takaisin

Liikunnan tasa-arvopalkinto Jalkapalloseura Hercules ry:n Lähirähinä -toiminnalle

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden liikuntapalvelut on myöntänyt 20. helmikuuta 2019 Jalkapalloseura Hercules ry:n Lähirähinä -toiminnalle tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävän tunnustuspalkinnon, arvoltaan 5 000 euroa.

Liikuntapalvelut myöntää vuosittain tunnustuspalkinnon Oulun kaupungissa toimivalle urheiluseuralle, yhdistykselle tai muulle sellaiselle yhteisölle, taholle tai toimijalle, joka edistää ja toteuttaa strategian mukaista ja tasa-arvoiseen liikuntakulttuuriin tähtäävää toimintaa.

Lähirähinä -toiminnan lähtökohtana on, että alueen ihmiset järjestävät omatoimisesti ilmaista ja kynnyksetöntä lähiliikuntaa. Toiminnan tavoitteena on lisätä asukkaiden liikkumista omassa lähiympäristössään, antaa mahdollisuus kokeilla eri lajeja osaavassa ohjauksessa, vähentää lasten kuljettamista harrastuksiin sekä edistää lasten ja vanhempien yhdessä liikkumista. Lähirähinä mahdollistaa toiminnan käynnistämisen sekä antaa tarvittaessa vinkit ja välineet pelien ja ”höntsien” järjestämiseen.

Johtavana toimintaa ohjaavana ajatuksena on, että kuka tahansa asuinalueelta voi järjestää Lähirähinää. Lisäksi Lähirähinä järjestää monipuolisesti lajikokeiluja eri urheiluseurojen avustuksella. Tällöin urheiluseurat tulevat paikalle vetämään lajikokeilun ja kertovat lisää omasta toiminnastaan.

Lähirähinä -toimintaan liittyvät myös lähirähinälähettiläät, jotka ovat nykyisiä tai entisiä huippu-urheilijoita sekä idoleita. Lähettiläiden tavoitteena on innostaa ihmisiä hyödyntämään lähiliikuntapaikkoja ja aktivoida heitä järjestämään omatoimisia pihapelejä ja muita liikunnallisia tapahtumia toimien myös esikuvina oululaisille lapsille ja nuorille. Lähirähinä -toiminnassa edistetään mitä parhaimmalla tavalla yhteisöllistä, alueellista ja asukaslähtöistä liikunnan harrastamista toteuttaen samalla vahvasti kaupunkistrategian tavoitetta siitä, että hyvinvointi kuuluu kaikille. Samalla Lähirähinä kannustaa aktiiviseen ja liikunnalliseen elämäntapaan löytäen monipuolisia mahdollisuuksia hyvinvointiaktiivisuudesta.

Jakolinkki

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte