Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu avaa tulevana viikonloppuna Helsinkiin oman suurlähetystön

Oulun kaupunki jatkaa omaperäistä imagokampanjaansa, joka on suunnattu pääkaupunkiseutulaisille. Helsinkiin kauppakeskus Kamppiin avataan Oulun suurlähetystö 7.-9. kesäkuuta. Sosiaalisessa mediassa kampanja käynnistyi perjantaina 17. toukokuuta.

Suurlähettiläänä nähdään oululaislähtöinen Putous-tähti Ernest Lawson, joka valittiin myös Vuoden oululaiseksi 2018. Näyttelijä oli itse mukana käsikirjoittamassa ja luomassa suurlähettiläshahmoa, joka on samaan aikaan virkaintoinen, mutta sympaattinen.

”Halusimme tehdä hahmon, joka pystyy huumorin keinoin levittämään oululaista ilosanomaa helsinkiläisille,” Lawson kertoo.

Valkean postikorttitalkoissa kirjoitettiin viestejä oululaisilta

Suurlähettiläs on tavattavissa Helsinkiin avattavassa Oulun suurlähetystössä, jossa hän isännöi vieraita ja jakaa henkilökohtaista viestejä suoraan helsinkiläisille.

”Oulussa syntyy hyvällä tavalla kreisejä ideoita, ja meillä on rohkeutta lähettää nämä villit ideat maailmalle. Olemmehan myös vaatimattomasti päättäneet olla Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026", sanoo Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi.

Kampin Suurlähetystössä järjestetään koko 7.-9.6. viikonlopun ajan erilaisia tapahtumia opiskelijoille, kulttuuri-ihmisille ja lapsiperheille. Esiintyjinä ovat muun muassa vaalalainen sisarusduo Maustetytöt, koomikko Matti Patronen ja lastenorkesteri Soiva Siili.

Aiemmat Oulu-kampanjat onnistuneet hyvin

Oulu aloitti huomiota herättäneet imagokampanjansa Helsingissä vuonna 2016 Rautatientorin metroaseman valokuvakampanjalla ja jatkoi vuonna 2017 ratikalla eli Oulusporalla, joka liikennöi Helsingin ydinkeskustassa puolen vuoden ajan. 

Tutkimusten mukaan kampanjat ovat onnistuneet hyvin, sillä esimerkiksi ratikan huomioarvo Helsingin seudulla oli kokonaisuudessaan yli 20 prosenttia. Ouluspora-kampanjan huomanneista noin 50 prosenttia piti Oulua kiinnostavana paikkakuntana.

Tutustu suurlähettilääseen ja kampanjaan lisää osoitteessa helsinki.oulu.com

Jakolinkki

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte