Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu on edelleen kasvukeskus Tilastokeskuksen ennusteen mukaan

Tilastokeskus on julkaissut uuden kunnittaisen väestöennusteen. Ennusteen mukaan Oulun väkiluku kasvaa edelleen, seuraavalle vuosikymmenellekin. Oulu on edelleen kasvukeskusten joukossa 2030-luvullakin.  Vuonna 2035 Oulussa on ennusteen mukaan noin 222 000 asukasta, jossa kasvua olisi nykytilanteeseen noin 17 000. Väestömäärän kasvu on jatkunut kuluvanakin vuonna, ennusteen mukaan tämän vuoden lopussa kaupungissa on asukkaita yli 205 000. Työikäisten määrä kuten koko väestömääräkin kasvaa myös vuoteen 2035 mennessä.  

Ikäihmisten määrä kasvaa Tilastokeskuksen mukaan tulevina vuosina voimakkaasti.  Yli 75-vuotiaita on nyt noin 13 500 ja määrä yli kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä, jolloin heitä on ennusteen mukaan noin 30 000.

Oulu on kuitenkin edelleen lasten ja nuorten kaupunki, alle 18-vuotiaita on nyt noin 44 500 ja määrä pysyy korkeana vielä 2020-luvun lopulle saakka. Oulussa ikäluokan osuus on n. 21,8 % kun se koko maassa on 19,2. Viime vuosina syntyvyys on pienentynyt myös Oulussa kuten koko maassa. Alentunut syntyvyys laskee näin edelleen päivähoitoikäisten määrää ja lähivuosina myös alakouluikäisten määrää. Yläkoululaisten ja lukioikäisten määrät ovat sen sijaan edelleen lähivuosina kasvavia.

Tuleva väestökehitys ja varsinkin pidemmälle ulottuvat ennusteet ovat vahvasti riippuvaisia alueen ja Oulun elinkeinoelämän ja elinvoiman kehityksestä. Kehitys on ollut viime vuosina positiivista, yritysten määrä ja työllisten määrä on kasvanut.

 

Lisätietoja:

suunnittelija Virpi Knuutinen, Oulun kaupunki
suunnittelija Kimmo Väisänen, Oulun kaupunki

 

Tilastokeskuksen aluetietokanta

Tilastokeskuksen julkistusuutinen

 

Jakolinkki

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte