Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun kaupunginkirjaston lukupiirien syksyn helmiä

Kaupunginkirjaston lukupiirien syksyn lukulistalla on monenlaista nykykirjallisuutta. Mukana on tällä hetkellä lukijoita kiinnostavia teoksia kuten, esimerkiksi Minna Rytisalon kirja Rouva C, josta keskustellaan Oulunsalon piirissä. Minna Lindgrenin uusin Vihainen leski -kirja on Myllyojan lukupiirin ohjelmistossa.

Lars Leevi Laestadiuksen elämästä kertova Karhun keitto on paikallisen ajankohtaisuutensa vuoksi parinkin lukupiirin ohjelmassa.  Lokakuussahan Oulun tuomiokirkossa nähdään ja kuullaan kirkko-ooppera Kolme kirjettä Laestadiukselle.

Ylikiimingin lukupiirin syksyn aloittaa Eeva Litmasien muistelmateos Surun suitsima suku. Myös pääkirjaston lukupiirin ensimmäinen kirja on muistelma eli Tim Walkerin Lost in Suomi. Pääkirjaston lukupiiri kokoontuu totutusta poiketen tapahtumatila Laiturilla.

Yksi pääkirjaston lukupiireistä keskittyy jännitykseen. Dekkaripiirin ohjelmistoon kuuluu yhdysvaltalaisia rikoskirjallisuuden klassikoita. Näistä klassikoista keskustellaan joka kuun ensimmäinen tiistai.

Verkkolukupiirissä ja Kastellin lukupiirissä käsiteltävä Kazuo Ishiguron Ole luonani aina sekä Kaukovainon ohjelmassa oleva Ayòbámi Adébáyòn Älä mene pois kuvaavat elämää vieraassa kulttuureissa.

Kastellin kirjastossa kokoontuu hiukan toisenlaiseen kirjallisuuteen keskittyvä lukijoiden joukko. Tietokirjalukupiirissä keskustellaan syksyn aikana kolmesta tietokirjasta. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla on käsiteltävänä ajankohtainen, saksalaisen Peter Wohllebenin teos Puiden salattu elämä.

Haukiputaan kirjaston lukuvinkkipiirissä osallistujat kertovat ja suosittelevat toisilleen kunkin aiheen mukaisia kirjoja. Esimerkiksi marraskuussa on vinkkausten aiheena Lappi ja saamelaiset kirjallisuudessa.

Kaupunginkirjaston kirjastoissa on 13 noin kerran kuukaudessa kokoontuvaa lukupiiriä. Lisäksi on myös verkkolukupiiri. Kirjallisille keskusteluille on varattu aikaa noin tunnin verran. Jos luettu kirja herättää osallistujissa paljon ajatuksia ja puhetta piisaa, niin kokoontuminen voi venyä pidemmäksi.

Lisätietoa lukupiireistä saa kirjastoista. Kokoontumisajat ja luettavat kirjat löytyvät kirjaston verkkosivulta.

.

Jakolinkki

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte