Ajankohtaista

< Takaisin

Rakennusvalvonnan Tuumastukki-palkinto De Gamlas Hemille

Oulun rakennusvalvonta palkitsee Tuumastukki-palkinnolla tänä vuonna vuoden korjauskohteen De Gamlas Hemin. Palkinto annetaan vuosittain rakennusalan toimijalle, joka on kunnostautunut laadukkaassa rakentamisessa.

DGH Kiinteistöt Oy on toteuttanut korkealaatuisen hotelli- ja ravintola -kokonaisuuden suojeltuun, arvokkaaseen De Gamlas Hem -rakennukseen, joka palveli aiemmin vanhainkotina, toimintakeskuksena ja toimistotiloina. Oululaiset yrittäjät ovat seuranneet rohkeasti visiotaan liiketoiminnasta, rakennuksen uudesta käytöstä ja lisärakentamisesta. Ammattitaitoinen pää- ja arkkitehtisuunnittelu on säilyttänyt rakennuksen  kulttuurihistorialliset ja rakennustaiteelliset arvot sekä sovittanut ansiokkaasti ja innovatiivisesti uuden toiminnan vanhaan rakennukseen. De Gamlas Hem on esimerkki onnistuneesta korjauskohteesta, jossa rakennuksen arvo on kasvanut uuden toiminnan ja korjausrakentamisen myötä.

Palkinnolla halutaan rohkaista korjaamaan vanhoja arvorakennuksia. Samalla kannustetaan luoviin ratkaisuihin rakennusten käytön ja tilojen osalta kiinnittämällä hankkeeseen ammattitaitoiset suunnittelijat.  

Palkinnon vastaanottavat DGH Kiinteistöt Oy sekä kohteen pääsuunnittelija Juha-Pekka ”Peksi” Mikkonen Ouluhallissa Kotona 2019 -messuilla lauantaina 28.9. klo 13.10.

Jakolinkki

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte