Ajankohtaista

< Takaisin

Soitinkeräyskampanja käynnisti Tempo-lastenorkesteritoiminnan Oulussa – soitinkeräys jatkuu

Soitinkeräyskampanja käynnisti Tempo-lastenorkesteritoiminnan Oulussa – soitinkeräys jatkuu jälleen kesäkampanjassa

Viime kesänä järjestettiin ensimmäinen Tempo-soitinkeräyskampanja, jolloin kerättiin lahjoituksena kunnostettavia jousisoittimia Tempo-lastenorkesteritoiminnan käynnistämiseen Oulussa. Kampanja ylitti odotukset ja kesän aikana Tempo-yhdistys vastaanotti yli 50 soitinta pääosin yksityisiltä lahjoittajilta, mutta myös mm. kouluilta. Viuluja ja selloja on kunnostettu läpi vuoden ja niitä on otettu lukuvuoden aikana käyttöön Tempo-musapajoissa Kaukovainion ja Paulaharjun kouluilla. Soitinkeräyskampanjan soittimien avulla Kaukovainion koululla käynnistettiin orkesteritoiminta helmikuussa 2019 ja Paulaharjun koulullakin siirrytään musapajatoiminnasta oikeaan jousiorkesteritoimintaan syksyllä 2019. ”Soitinkeräyskampanja ylitti kaikki odotukset ja olemme äärimmäisen kiitollisia jokaisesta lahjoitetusta soittimesta. Soittimien ansioista Tempo-toiminta on saatu käynnistymään Oulussa ja toiminnan laajentamista suunnitellaan. Jokainen kunnostettu soitin tulee käyttöön.” sanoo projektin koordinaattorina ja Tempo-opettajana toimiva Taru Nygård.

Lahjoitetuista soittimista suurin osa oli jo hyväkuntoisia ja pääsi heti käyttöön pienellä huoltotrimmauksella ja mm. kielten vaihdolla, mutta huonokuntoisempiakin soittimia on saatu pelastettua jälleen soittokuntoon. Osaavan jousisoitinkorjaaja Mikko Karvosen soitinhuoltopajalla Oulussa jo soittokelvottomistakin soittimista voitiin ottaa esimerkiksi varaosia toisiin kunnostettaviin soittimiin. ”Tämä on soitinkierrätystä tehokkaimmillaan! Parasta kampanjassa oli kuitenkin se sydämellinen ja kannustava palaute, jota saimme lahjoittajilta. Toiminta todella nähdään täällä tervetulleena sekä tarpeellisena ja olemme kiitollisia, että voimme sitä toteuttaa. Haluamme koko Tempo-toiminnan ja lasten puolesta osoittaa kauneimmat kiitoksemme jokaiselle soittimen lahjoittajalle.” Nygård toteaa. Tempo-soitinkeräyskampanja toteutettiin Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahaston kärkihankeapurahalla ja hienosti toteutuneen kampanjan myötä yhdistys vastaanotti keväällä 2019 Suomen kulttuurirahaston myöntämän jatkorahoituksen kampanjalle. Soitinkeräyksiä voidaan siis jatkaa jälleen. ” Oulun kaupungin Oulu10-toimipaikat  toimivat loistavana yhteistyökumppanina soitinkeräyskampanjassa ja tätä mallia jatketaan jälleen. Lämpimät kiitokset vielä myös Oulu10-toimipaikkojen virkailijoille, jotka välittivät meille Tempo-yhdistykseen myös lahjoittajien iloiset terveiset ja kannustavat viestit.”

Tempo-toiminta on saanut inspiraationsa maailmanlaajuisesta El Sistema-musiikkikasvatustoiminnasta. Toiminnan lähtökohtana on musiikin keinoin vahvistaa lasten ja nuorten yhteistoimintaa ja sosiaalista kehitystä sekä tarjota musiikin harrastamisen mahdollisuus kaikille lapsille tasapuolisesti. Tempo-toimintaa on tehty pääkaupunkiseudulla jo 10 vuotta ja Oulussa keväästä 2018 lähtien. Oulussa Tempo-toiminnassa tehdään yhteistyötä mm. Oulu-opiston, Oamk:n, Oulun kaupungin, Lastenkulttuurikeskus Valveen, Oulun yliopiston musiikkikasvatuskoulutuksen ja Oulun diakonissalaitoksen kanssa. Tempo-toiminta pyrkii Suomen El Sistema -pohjaisen toiminnan valtakunnalliseen laajentamiseen.

Soitinkeräys jatkuu jälleen kevätkampanjana ja soittimia vastaanotetaan taas Oulu10-toimipaikoissa 27.5.-20.6.2019 välisenä aikana. Lahjoitettavia soittimia voi viedä Oulu10-toimipaikalle Oulun keskustassa, Haukiputaalla, Kiimingissä, Ylikiimingissä, Yli-Iissä ja Oulunsalossa, missä lahjoittaja täyttää soittimen luovutuslomakkeen. Soittimen luovutuksen yhteydessä voi kirjoittaa myös soittimen historiasta, esimerkiksi mistä se on peräisin ja missä sitä on soitettu. Tarinoita kootaan yhteen mahdollista myöhempää julkaisua varten. Soittimen voi lahjoittaa myös anonyymisti. Soitinlahjoitusasioissa voi myös ottaa suoraan yhteyttä Tempo-yhdistykseen tempo.oulu@gmail.com ja puh. 040-130 4505.

Jakolinkki

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte