Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Kapellimestariopiskelijat johtavat Oulu Sinfonian konsertin

Oulu Sinfonia tekee uudenlaista yhteistyötä Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan kanssa. Neljä kapellimestariksi opiskelevaa pääsee johtamaan Oulu Sinfoniaa yhden konserttiperiodin ajan. Oulussa heitä valmentaa Johannes Gustavsson ja viikolla on mukana myös heidän vakituinen opettajansa, professori Atso Almila. Kukin johtaa konsertissa yhden osuuden, mutta harjoituksissa kaikki pääsevät harjoittamaan taitojaan jokaisen kappaleen kanssa. Tämä on opiskelijoille harvinaislaatuinen tilaisuus, koska Sibelius-Akatemiassa kapellimestariluokalla on käytössään vain pienempi sinfonietta-kokoonpano. Oulussa he pääsevät ohjatusti työskentelemään sinfoniaorkesterin kanssa.

Kapellimestareina ovat Edward Ananian-Cooper, Kara Koskinen, Lauri Ahokas ja Jaan Ots. Ananian-Cooper johtaa konsertissa Brahmsin Traagisen alkusoiton. Hän on australialainen ja on suorittanut jo aiemmin kuoronjohdon diplomin. Pianisti ja alttoviulisti Koskinen johtaa Glazunovin saksofonikonserton. Ahokas ja Ots jakavat Mendelssohnin kolmannen sinfonian. Ahokas, joka on pianisti, johtaa 1. ja 2. osan, virolainen pianisti ja trumpetisti Ots johtaa 3. ja 4. osan.

Solistina soittaa saksofonisti Sikri Lehko, Sibelius-Akatemian opiskelija hänkin. Klassisen musiikin kentällä verrattain moderni instrumentti saksofoni on houkutellut Lehkoa syventymään nykymusiikkiin, ja hän tekee mielellään yhteistyötä säveltäjien kanssa.  Atso Almila juontaa konsertin, joka on Madetojan salissa torstaina 23.4. klo 19.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia