Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Brittiläistä romantiikkaa Oulu Sinfonian konsertissa

Kapellimestari Anna-Maria Helsing on koonnut kolmeen eri aikakauteen liittyvän brittiläisen konserttiohjelman, jonka teokset kuitenkin samalla ovat omalla tavallaan romanttista musiikkia. Konsertin avaa Ralph Vaughan Williamsin Tallis-fantasia, joka viittaa keskiaikaan ja sen taruihin. ”Tällä jousiorkesterikappaleella haluan aukaista kuulijoiden korvia konsertin solistinumeroon, joka on Benjamin Brittenin viulukonsertto.” Tänä vuonna Brittenin syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta.

Konsertin päättää Edward Elgarin Enigma-muunnelmat, joka on täysromanttisen kylläistä musiikkia. Variaatioissa Elgar kuvailee ystäviään, jotka ovat tunnistettavissa. Teos kätkee nimensä mukaisesti kuitenkin myös arvoituksen, johon ei tähän päivään mennessä ole löytynyt yksiselitteisesti oikeaa vastausta. Säveltäjä on maininnut teoksen pitävän sisällään ”tummat mietteet, joita ei pidä arvailla”. Liittyneekö tämä itse muunneltavaan teemaan, jota on arveltu säveltäjän omakuvaksi?

11.4. klo 19 Madetojan salissa pidettävän Oulu Sinfonian konsertin solistina soittaa nuori suomalainen viulistilahjakkuus, Petteri Iivonen, joka on voittanut Kuopion viulukilpailun ja saavuttanut toisen palkinnon kansainvälisessä Sibelius-viulukilpailussa. Nyt 25-vuotiaan viulistin ura on kehittymässä kansainvälisesti.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia