Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulu Sinfonian kausi 2013–2014 julkaistu

http://www.oulusinfonia.fi/sivu/fi/konsertit_2013-2014/

Johannes Gustavsson johtaa klassikkosinfonioita Oulu Sinfonian kaudella 2013–2014

Oulu Sinfonian uusi ylikapellimestari Johannes Gustavsson on rakentanut kauden 2013–2014 klassikkosinfonioiden ympärille. Ohjelmistossa on niin Sibeliuksen, Beethovenin kuin Brahmsin sinfonioita.

Kauden klassikkojen kohokohtana on 17.10. esitettävä Beethovenin 9. sinfonia, ”Oodi ilolle”. Tämän konsertin johtaa Johannes Gustavsson ja solisteina laulavat sopraano Anna-Kristiina Kaappola, mezzosopraano Tuija Knihtilä, tenori Mati Turi ja basso Matti Turunen, kuoron valmentaa Mihkel Koldits. Muita klassikkosinfonioiksi laskettavia syyskauden aikana ovat 3.10. Beethoven 7. Rolf Guptan johtamana, 7.11. Sibeliuksen 6. kapellimestarina Gustavsson ja Dvořákin 8. sinfonia 21.11. Leo McFallin johtamana. Kevätkaudella 2014 Gustavsson johtaa Sibeliuksen 3. 13.2., Brahmsin 1. 27.3. ja Beethovenin 3. sinfonian ”Eroica” 3.4.

Koko kausi alkaa 12.9. perinteisellä mutta samalla sykähdyttävällä sinfoniakonsertilla. Sen aloittaa Beethovenin pianokonsertto nro 1, solistina Marianna Shirinyan. Sinfoniaksi konsertin kapellimestari Johannes Gustavsson on valinnut vauhdikkaasti päättyvän Šostakovitšin 10. sinfonian.

 

Erityisesti lapsiperheille syyskauden konserteista on suunnattu Pekka ja susi. Prokofjevin säveltämän sadun kapellimestarina on Erkki Lasonpalo, tarinaa kertoo Oulun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki. Kevätkaudella on luvassa perinteinen yhteiskonsertti musiikkiluokkalaisten kanssa, Tutti Juttu Jari Välimäen johdolla.

Kauden solistikaarti on varsin korkeatasoinen, vaikka mukana on myös uusia tuttavuuksia oululaisyleisölle. Viulisti Reka Szilvay on palannut takaisin konserttilavoille. Hän soittaa 3.4. Karl Hartmanin Concerto Funebren solistina. Viulisti Alina Pogostkina (13.2.) ja sellisti Andreas Brantelid (8.5.) ovat entuudestaan tuttuja ulkomaalaisvieraita, kun taas viulisti Elina Vähälä (19.9.), pianisti Henri Sigfridsson (21.11.) ja sellisti Marko Ylönen (16.4.) ovat soittimiensa tuttuja kotimaisia kärkinimiä. Ylönen soittaa Peteris Vasksin toisen sellokonserton, joka kuullaan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Uusista tuttavuuksista voidaan mainita ruotsalaiset tenori Michael Weinius (4.12.) ja viulisti Malin Broman, joka soittaa solistina ja liidaa Vivaldin vuodenajat Oulun tuomiokirkossa 20.2.

Ohjelmassa on runsaasti myös kotimaista musiikkia. Ainoana kantaesityksenä on oululaisen Jouko Tötterströmin pianokonsertto, jonka solistina soittaa Laura Mikkola. Konsertti toteutetaan Uuden Musiikin Lokakuun kanssa. Kapellimestari Jaakko Kuusisto on esillä myös säveltäjänä. 19.9. soitetaan kaksi hänen teostaan: Wiima ja Viulukonsertto. Toinen syksyn kapellimestari-säveltäjä on Olli Mustonen, jonka sinfonia nro 1, ”Tuuri”, soitetaan 10.10. Helmikuussa on toinen puhtaasti suomalaisen musiikin konsertti: klarinetisti Kari Kriikku soittaa Magnus Lindbergin klarinettikonserton solistina, Anna-Maria Helsingin johtaman konsertin orkesterinumerona on Uuno Klamin Kalevala-sarja.

Oulu Sinfonia haluaa tarjota nautinnollisia elämyksiä myös viihdemusiikin ystäville. Finlande douze points – Suomalaisia euroviisuja -konsertin solisteina laulavat Nina Tapio ja Sami Hintsanen. Vappuaattona Jukka Perko saksofoninsa ääressä johdattelee orkesterin Suomi-iskelmän aatelin pariin.

Syksyn 2013 ja koko kauden 2013–2014 kausiliput tulevat myyntiin toukokuun loppupuolella.

Kauden 2013–2014 konserttiohjelmat kokonaisuudessaan Oulu Sinfonian verkkosivulla.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia