Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Hakolaa ja Hosokawaa Oulu Sinfonian tuoreella levyllä

Oulu Sinfonian viime syksynä äänittämä levy on ilmestynyt. Ondinen julkaisemalla CD:llä on kahden merkittävän kitarakonserton maailman ensilevytykset, solistina Timo Korhonen. Molemmat konsertot on omistettu hänelle. Kitarakonserttojen lisäksi levyllä on Hosokawan orkesteriteos Blossoming II. Santtu-Matias Rouvali johtaa Oulu Sinfoniaa. Tämä on orkesterin kolmas äänite yhteistyössä Ondinen kanssa. Edelliset sisältävät Olli Kortekankaan oopperan Messenius ja Lucia sekä Einojuhani Rautavaaran oopperan Auringontalo.

Kimmo Hakolan kosmopoliittinen ja estoton tapa sekoittaa musiikin eri tyylilajeja avaa hämmästyttäviä näkökulmia. Kitara ja kitaramusiikki assosioidaan yleensä vahvasti Espanjan suuntaan. Hakola käyttää periespanjalaisiksi tunnistettavia eleitä elävästi ja rohkeasti yllättäen kuulijansa. Hän yhdistää länsimaiseen perinteiseen runsaita elementtejä juutalaisten, arabien ja romanien kansanmusiikista luoden hersyvän kokonaisuuden.

Toshio Hosokawan teokset edustavat aivan toista maailmaa, meditatiivista ja filosofista. Säveltäjä itse on kuvannut Awakening-teostaan: “Solisti edustaa ihmistä ja orkesteri maailmankaikkeutta, luontoa ja maailmaa, joka ympäröi ihmistä sisältä ja ulkoa. Kasvaessaan suhteessaan luontoon ihminen löytää syvän harmonian luonnon ja oman todellisen olemuksensa välillä.”

Timo Korhonen on yksi soittimensa monipuolisimmista taitajista maailmassa. Hän on jo parikymmentä vuotta levyttänyt säännöllisesti Ondinelle. Monet levyistä ovat palkittuja, muun muassa Leo Brouwer -äänite sai vuonna 2003 Cannes Classical Awardsin. Korhonen on kansaesittänyt yli 40 teosta ja useat nimekkäät säveltäjät – kuten tämänkin levyn – ovat omistaneet sävellyksiään hänelle.

Santtu-Matias Rouvali on uusin nuori suomalainen kapellimestarikomeetta. Rouvali on toiminut Tapiola Sinfoniettan taiteellisena partnerina vuodesta 2011 ja tuolloin hänet valittiin myös Los Angelesin filharmonikkojen Dudamel Fellowship -ohjelmaan. Syksyllä 2013 hän aloittaa Kööpenhaminan filharmonikkojen päävierailijana sekä Tampere Filharmonian ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana. Nyt julkaistu CD on Rouvalin debyytti-levytys.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia