Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Johannes Gustavsson aloittaa Oulu Sinfonian ylikapellimestarina Madetojan salin täyttäessä 30 vuotta

Ensi torstaina 12.9. on Johannes Gustavssonin ensimmäinen konsertti Oulu Sinfonian ylikapellimestarina. Hän on ottanut tehtävän vastaan voidakseen kehittää orkesteria kokonaisvaltaisesti niin, että vierailevat kapellimestarit, solistit ja paikalliset kuulijat haluavat tulla Oulu Sinfonian vieraiksi yhä uudelleen. Gustavssonin aloittaessa kauttaan arkkitehti Matti Heikkisen suunnittelema Madetojan sali täyttää 30 vuotta. 8.9.1983 Rauno Rännäli johti salin avajaiskonsertissa Beethovenin yhdeksännen sinfonian. Ensi kuussa samassa paikassa saman teoksen johtaa Johannes Gustavsson.

Kauden avajaiskonsertin sinfoniana on Šostakovitšin kymmenes. Konsertin solistina soittaa armenialaissyntyinen pianisti Marianna Shirinyan. Hän soittaa Beethovenin ensimmäisen pianokonserton.

Konsertin jälkeen on ensimmäinen Jälkikaiku. Se on musiikkikeskuksen aulassa pidettävä vapaamuotoinen keskustelu-/klubitilaisuus, jossa on mahdollista kuulla illan taiteilijoiden ajatuksia vaikka viinilasillisen ääressä. Ravintola Preludin myyntipiste on auki Jälkikaikujen ajan. Isäntänä toimii Kimmo Pihlajamaa.

Yleisradio äänittää konsertin. Se lähetetään radiossa 20.9.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia