Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Olli Mustonen johtaa Tuuri-sinfoniansa

Olli Mustonen johtaa ensi torstaina ensimmäistä kertaa Oulussa oman teoksensa: Oulu Sinfonian konsertin ohjelmassa on Mustosen Sinfonia nro 1, "Tuuri". Sinfonia on saanut nimensä Eino Leinon samannimisestä runosta, joka on osa Helkavirsiä-kokoelmaa. Kalevalaista poljentoa sisältävä runo ja musiikki käsittelevät kuoleman kohtaamista. Sinfonian solistina laulaa, kuten 2012 Tampereen kantaesityksessäkin, baritoni Juha Kotilainen.

Olli Mustonen tunnetaan ainakin vielä parhaiten pianistina, vaikka hän on aloittanut säveltämisen yhtä nuorena kuin pianonsoitonkin. Kapellimestarin kokemusta hänelle on kertynyt myös pitkältä ajalta, muun muassa Tapiola Sinfoniettan kapellimestarina hän oli 2003–2009. Konsertissa kuullaan Mustosen sinfonian lisäksi Sibeliuksen Rakastava-sarja ja Borodinin toinen sinfonia. Konsertti on Madetojan salissa 10.10. klo 19.

Konsertin jälkeen on jälkikaiku-klubi Madetojan salin aulassa. Siellä on mahdollisuus kuulla illan taiteilijoiden ajatuksia konsertista ja musiikista. Jälkikaiun isäntänä toimii Kimmo Pihlajamaa.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia